Zagreb ima turističkog informatora godine po izboru European Cities Marketing | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Zagreb ima turističkog informatora godine po izboru European Cities Marketing

Zagreb ima turističkog informatora godine po izboru European Cities Marketing
1

Organizacija European Cities Marketing (ECM) proglasila je djelatnicu zagrebačkog Centra za posjetitelje, gđu Moranu Suton, za turističkog informatora godine u Europi.

Na online održanom 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje (7th TIC Expert Meeting), kolegica Suton odabrana je među prijavljenim kandidatima te je postala prvi turistički informator iz Hrvatske s ovako vrijednim priznanjem.

Turistička zajednica grada Zagreba nominirala je informatoricu Suton jer je pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika. Naime, nedjelja, 22. ožujka 2020., planirana je kao zadnji radni dan Centra za posjetitelje u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman zbog uvođenja tzv. lockdowna. Međutim, potres je pogodio Zagreb i nastupile su izvanredne okolnosti. Informatorica Suton se javila odmah ujutro te iskazala želju da ide na radno mjesto, uz obrazloženje kako će svim posjetiteljima koji se tamo zateknu trebati pomoć te smjernice za daljnje postupanje. Nakon sigurnosne provjere zgrade aerodroma, informatorici Suton je dano dopuštenje za odlazak na posao te je ona otišla tamo već oko 10:00 sati. Unatoč trenutnom otkazivanju svih letova, redovni zračni promet je ubrzo ponovo uspostavljen, a svi putnici koji su se zatekli u zračnoj luci bili su vrlo zahvalni na pomoći i informacijama koje im je pružala kolegica Suton.

„Naši su turistički djelatnici ove godine pokazali iznimnu odgovornost, kreativnost i prilagodljivost. Time su pridonijeli pozitivnom imidžu Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Ponosna sam što je kvalitetu i profesionalnost hrvatskog turističkog djelatnika prepoznala i struka te ovim putem gđi Suton upućujem iskrene čestitke. Ovo priznanje još je jedna potvrda kako čovjek zaista jest ključ uspjeha u turizmu“, kazala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je primila danas gđu Suton i direktoricu TZGZ u prostorijama MINTS-a.  

Navedeno potvrđuje i Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ, koja je ovom prigodom izjavila: „Posao informatora u Centru za posjetitelje nije samo pružanje informacija i prezentiranje turističke destinacije, nego i pružanje osjećaja sigurnosti i bezbrižnog boravka svakom posjetitelju. Naša informatorica, Morana Suton, je svoj posao odradila profesionalno i uz maksimalnu razinu odgovornosti te sam iznimno ponosna na njenu staloženost i požrtvovnost kojima je pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika u posebno teškim okolnostima. Odlučili smo nominirati ju ispred TZGZ-a za europskog informatora godine te smo sretni što je to prepoznala i struka, dodijelivši joj ovo vrijedno priznanje“.

Podsjećamo, ECM je neprofitna organizacija za turističke zajednice, kongresne urede i gradske marketinške organizacije u Europi, osnovana 1991. godine. Okuplja više od 120 članova, uključujući i turističke urede iz gradova kao što su: Beč, Berlin, London, Madrid, Pariz, Rim, i dr. Više o ECM nagradi dostupno je na: https://www.europeancitiesmarketing.com/adaptation-innovation-in-crisis-time-for-tourist-information-centres/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Sports Mode EON TV-a privukao brojne nogometne obožavatelje tijekom nogometnog prvenstva
PROMO

Sports Mode EON TV-a privukao brojne nogometne obožavatelje tijekom nogometnog prvenstva

Posebnost opcije Sports Mode je u tome što svim sportskim obožavateljima i analitičarima omogućava detaljno praćenje statistike, poretke, analize te sve ostale ključne detalje natjecanja i to u realnom vremenu

Otvorene još jedne plodine u Poreču
PROMO

Otvorene još jedne plodine u Poreču

Istra je dobila još jedan moderan supermarket Plodina, otvoren u subotu u Žbandaju blizu Poreča. Treći je to supermarket Plodina u Poreču, a ukupno 138. u cijeloj Hrvatskoj.
Uz Mastercard ostvarite 25% povoljniji smještaj u urbanoj oazi Hotela Zonar Zagreb
PROMO

Uz Mastercard ostvarite 25% povoljniji smještaj u urbanoj oazi Hotela Zonar Zagreb

Popust vrijedi za smještaj u sobama i apartmanima Hotela Zonar do 29. studenog ove godinePopust vrijedi za smještaj u sobama i apartmanima Hotela Zonar do 29. studenog ove godine