Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 21

Zagrebački Advent čarobno je mjesto i izvor radosti za sve uzraste: Što vidjeti i posjetiti?

Zagrebački Advent čarobno je mjesto i izvor radosti za sve uzraste: Što vidjeti i posjetiti?

Od predimenzioniranih igračaka, preko bogate gastro i kulturne ponude, do novih šarmantnih lokacija. Ovogodišnji bajkoviti Advent u Zagrebu namijenjen je svim generacijama i vraća uspomene na neke bezbrižne dane

VIDEO

Zagreb je tijekom adventa čarobno mjesto prilagođeno svim generacijama. Prigoda je to najmlađima da uživaju u otkrivanju priča o tradicionalnim hrvatskim igračkama, koje su motiv ovogodišnjeg izdanja manifestacije Advent u Zagrebu, a odraslima da se počaste raznolikom gastro i bogatom kulturnom ponudom. Svi posjetitelji moći će, zahvaljujući mnogobrojnim događanjima, od koncerata, preko kazališnih predstava, do izložbi, kući otići bogatiji za novo iskustvo.

Raskošne lokacije - duh adventa

Baš poput adventskoga kalendara, koji svakodnevno donosi iznenađenje novim oblikom i okusom, zagrebačka adventska ponuda svojom raznolikošću želi unijeti radost u mala i velika srca Zagrepčana te svih koji dolaze posjetiti glavni grad Hrvatske.

Duh adventa ispunjen radošću potražite na Gornjem i u Donjem gradu. Gornji je grad mjesto na kojem stanuje “Svjetlost Adventa”. Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je ovaj projekt kojim želi potaknuti toplinu emocija u svakome tko će, prolazeći gornjogradskim ulicama, s prozora osluškivati tople priče koje će ispričati lokalne institucije, ali i stanovnici ovog dijela grada, koji je riznica legendi i mitova već 800 godina.

Čarobno dekorirani i osvijetljeni prozori Gornjega grada stvorit će bajkovito ozračje, a na vama je samo da, upijajući tu atmosferu, sami izmaštate svoju bajku. Nikako nemojte uz svoje najdraže likove, od obitelji do prijatelja, u nju zaboraviti ugraditi i igračke jer one su vječni izvor radosti za svakoga tko je u sebi sačuvao dijete.

Igračke - simbol djetinjstva i Adventa

Male ili velike, drvene ili krpene, klasične ili animirane, lutke ili autići - igračke su bile i ostale simbol djetinjstva. A rijetko što čovjeku može izmamiti tako širok osmijeh kao što to mogu uspomene na te bezbrižne dane. Zato je susret s predimenzioniranim igračkama kakve su se proizvodile upravo u Zagrebu - bilo da je riječ o klasičnim Disneyevim junacima iz tvornice Biserka ili o plišancima iz Vavrine radionice, sad postavljenim u centru grada, osmišljen upravo zato da bi grad milijun srca ovog adventa bio pun osmijeha.

Razvucite osmijeh uživajući u zagrebačkom adventu i poklonite ga svojim najdražima, kojima, bili oni mala ili velika djeca, možete kupiti igračku izrađenu u radionicama zagrebačkih kreativaca. Budući da su ove godine igračke i motiv Adventa u Zagrebu, Turistička zajednica grada Zagreba odlučila im je dati prostor i u proširenoj stvarnosti.

Spoj tradicije i proširene stvarnosti

Živimo u vremenu u kojem se isprepliću potreba za očuvanjem tradicionalnog načina života, u kojem je naglasak bio na opipljivom, te potreba za otkrivanjem toliko toga novog, modernog, vizualnog… Vrijeme je to u kojem živimo i virtualnu stvarnost.

Ta je dva svijeta, samo naizgled daleka i nespojiva, Turistička zajednica grada Zagreba ovog adventa spojila smjestivši upravo tradicionalne igračke u proširenu stvarnost. Tako će igračke kakve su davnih godina, dok su mnoge od njih još proizvodili u Zagrebu, ispod bora pronalazile mame ili bake, današnji klinci uz pomoć aplikacije Equinox XR moći kroz virtualnu stvarnost ponovno uvesti u domove diljem Hrvatske, ali i svijeta.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android pametne uređaje i tablete, a registracijom se otvara "kutija za igračke", iz koje će "iskočiti" mnogo iznenađenja na deset lokacija u centru grada. Koje su to lokacije i kako do svih čarolija iz ove aplikacije, doznajte ovdje.  

Kulturna i gastro ponuda

Zagreb se ponosi svojom kulturnom ponudom i umjetnicima koji je kreiraju, a u adventskom razdoblju cijeli grad postaje njihova pozornica. Zapjevajte i zaplešite na koncertima naših najboljih glazbenika, od "klasičara" do pop izvođača, uživajte u kazališnim predstavama za publiku svih uzrasta, otkrijte kreativca u sebi sudjelujući u mnogim radionicama ili posjetite neku od zanimljivih izložbi, poput multimedijalne izložbe o Slavku Kopaču, umjetniku koji pripada vrhunskim dometima domaće i svjetske likovne umjetnosti, ili izložbe "Božićna bajka" Jasmine Kosanović. U svoj ovogodišnji adventski plan svakako uključite i Muzej za umjetnost i obrt i izložbu "Nove apstrakcije" koja predstavlja novu seriju grafika u ediciji Fondacije Murtić koje su izrađene prema originalnim predlošcima Ede Murtića

Zagrebački ugostitelji ovog su se adventa organizirali kako bi ponudili radost u gastro obliku. Okupljeni u projektu "Jingle Mingles", ugostiteljski objekti diljem grada na svoje blagdanske stolove izlažu raznoliku i bogatu ponudu hrane i pića. Prigodno blagdanski urešene lampicama, ukrasima, ali i atmosferom, koju će na najljepši način zaokružiti vesela glazba, terase ovih objekata tijekom adventa će biti ispunjene okusima i mirisima koji su dio adventske tradicije, poput sočnih kobasica, kuhanog vina i mekih fritula, ali i nekim novim, za ovaj čarobni trenutak u godini osmišljenim, slanim, slatkim, gorkim, kiselim, ljutim, blagim, suhim ili tekućim delicijama, kojima će iznenaditi svoje goste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.