Obavijesti

Promo sadržaj

„Zajedno sretni“ – Germania sport podržala rad Centra Juraj Bonači

„Zajedno sretni“ – Germania sport podržala rad Centra Juraj Bonači
2

Dugogodišnja ravnateljica Centra Juraj Bonači, Snježana Čotić, je zahvalila na donaciji Germaniji jer će ista uvelike pomoći njihovim mladim korisnicima

Za poboljšanje kvalitete života osoba sa intelektualnim poteškoćama potrebno je mnogo ljubavi, entuzijazma i podrške cijele zajednice, a upravo na tome radi Centar Juraj Bonači. Germania sport kroz niz akcija podržava zalaganja brojnih centara koji brinu o ravnopravnom položaju osjetljivih grupa u društvu, a ovoga puta je novčanom donacijom pomogla novi projekt Centra za odgoj i obrazovanje osoba s intelektualnim poteškoćama Juraj Bonači - “Zajedno sretni”, čijih se šest mladih korisnika otisnulo i krenulo u samostalan život u unajmljenom stanu u Splitu.

Projekt je pokrenut sukladno strategiji razvoja sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj gdje se ide ka deinstitucionalizaciji i transformaciji institucijskih oblika skrbi na način da se  pokušava smanjiti broj korisnika smještenih u domove. Tako bi usluga smještaja bila rezervirana isključivo za korisnike kojima je potrebna intenzivna i dugotrajna skrb.

Zahvaljujući Projektu, osobama sa intelektualnim poteškoćama će se poboljšati kvaliteta života, te će doći do aktivne participacije u aktivnostima zajednice što pridonosi njihovom, ali i razvoju same lokalne zajednice.

Uz malu pomoć asistenta Danijela, Željko, Marin, Dražen i dvije Ivane će se sami brinuti o kućanstvu, kupovati namirnice te početi potragu za poslom koji će biti u skladu s njihovim mogućnostima.

Dugogodišnja ravnateljica Centra, Snježana Čotić, koja naprosto živi za svoj posao i štićenike, je zahvalila na donaciji Germaniji:

Donirana sredstva će biti utrošena prije svega na kupnju namirnica i higijenskih potrepština dok naša mala zajednica ne započne samostalno privređivati.

Djelatnici Germanije su posjetili mladu samostalnu zajednicu te proveli ugodno i veselo popodne u besprijekorno čistom i urednom stanu, a stanari su presretni svojim novim životom na splitskom Pazdigradu.

Danijela, Željko, Marin, Dražen i dvije Ivane krenuli su u potragu za poslom, a svi koji žele pomoći i zaposliti članove ove divne zajednice mogu da se javiti Centru Juraj Bonači za više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!