Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 2

Zapeli ste u karijeri i ne znate kako do promaknuća? Obratite pozornost na ovih par stvari

Zapeli ste u karijeri i ne znate kako do promaknuća? Obratite pozornost na ovih par stvari

Postoje razdoblja u karijeri u kojima se osjećamo kao da stagniramo. Bez obzira na to koliko radili, nikako da se dočepamo željenog promaknuća. Preostaju nam dvije stvari: prepustiti se sudbini ili uzeti stvar u svoje ruke

VIDEO

Čak i ako cijelog života radite u struci, možda čak i kod istog poslodavca, vjerojatno ste primijetili da se poslovno okruženje konstantno mijenja. Mijenja se metodologija rada, mijenja se način komuniciranja, mijenjaju se zadaci i ciljevi, mijenjaju se zahtjevi poslodavaca. Ono što je svim tim promjenama zajedničko jest potreba da budete spremni na prihvaćanje i savladavanje novih znanja i vještina.

U takvim okolnostima radni tempo može biti prilično žestok te uključuje stalno učenje i usavršavanje. Kad spominjemo usavršavanje, ne mislimo samo na usvajanje znanja koja se strogo tiču na obavljanje radnih zadataka. Usavršavanje obuhvaća savladavanje novih vještina, primjerice učenje rada u različitim softverima i aplikacijama ili drugim alatima koji su nužni za unapređivanje poslovnih procesa u vlastitom radnom okruženju. Osim toga, usavršavanje uključuje savladavanje vještina koje su u engleskom jeziku poznate kao soft skills, poznavanje stranih jezika te rad na vlastitim interpersonalnim vještinama.

Na nekoliko klikova od besplatnog znanja

Spremnost na cjeloživotno učenje i usavršavanje nije tek puka fraza koju poslodavci navode u natječajima za posao. To je karakteristika koja je danas zaista važna i nešto na što moramo biti spremni ako se želimo razvijati ne samo kao zaposlenici u kontekstu napredovanja u karijeri nego i kao članovi profesionalne i društvene zajednice. 

Veliki dio naših poslovnih aktivnosti i radnih zaduženja uključuje pismenu i usmenu komunikaciju s drugim ljudima, nadređenima, suradnicima, klijentima i poslovnim partnerima. S tim u vezi, osim poslovnih rezultata, napredovanje u karijeri nerijetko može ovisiti i o profesionalnim odnosima sa svim ljudima s kojima ostvarujete bilo kakvu vrst poslovne komunikacije, pa je i to velik motiv da se posvetite unapređenju svojih znanja i vještina.

Iako je jasno da se radni tempo posljednjih godina intenzivirao i digitalizirao, olakotna okolnost u svemu tome jest to što je uz različite aplikacije i internet besplatno znanje dostupnije nego ikad prije. U tom području prednjače platforme za učenje kao što su Coursera, edX, Udemy te Duolingo. One nude besplatne ili vrlo povoljne tečajeve iz širokog spektra obrazovanja i usavršavanja, pa na njima možete pronaći tisuće raznolikih tečajeva, od tečajeva iz područja IT tehnologija pa sve do umjetničke fotografije. 

Ako su vas zanimale osnove programiranja ili jednostavno želite bolje ovladati služenjem računalom, a ne znate odakle početi, Coursera i Udemy imaju mnoge online tečajeve u kojima svatko može pronaći nešto korisno i zanimljivo. Osim savladavanja osnovnih programskih jezika, tu su razni online tečajevi širokog spektra, od kojih su mnogi korisni za posao, od izrade Powerpoint prezentacija, izrade i održavanja internetskih stranica u Wordpressu, osnova o radu i podešavanju internetskih mreža, online sigurnosti, baza podataka i mnoštva drugih specifičnih znanja.

Asian,Man,Working,Code,Program,Developer,Computer,Web,Development,Working

Izvrstan izbor je i platforma edX, koju su pokrenuli profesori najprestižnijih svjetskih sveučilišta, poput MIT-a i Harvarda, a na platformi surađuju i druge vrlo cijenjene visokoobrazovne ustanove, poput Berkeleya i Sveučilišta u Bostonu. Razlika između Coursere i edX-a jest ta što potonji njeguje znanstveniji pristup obrazovanju i edukacijama, a kombiniranje tečajeva s više platformi polaznicima može omogućiti širi i cjelovitiji uvid u tematiku koja ih zanima.

Zadiviti poslodavce ili suradnike nikad nije bilo lakše

Poslovno se okruženje s digitalizacijom sve više internacionalizira, a to je trend koji će se nastaviti i u budućnosti. Zato je poznavanje stranih jezika vještina koja uvijek može dobro doći, čak i ako ne planirate karijeru graditi u inozemstvu. Već i početno poznavanje njihova jezika može vam donijeti veliki plus s poslovnim suradnicima iz stranih zemalja.

Besplatni online alati za učenje stranih jezika sve su dostupniji, a jedan od najpoznatijih i najbolje ocijenjenih je Duolingo, na kojemu možete unaprijediti postojeće znanje stranog jezika ili krenuti u novi jezik kao potpuni početnik. Poznavanje stranog jezika često vam može otvoriti nova vrata u napredovanju u karijeri, pomoći da u komunikaciji sa stranim partnerima ili klijentima ostavite bolji dojam, a osim toga, znanstveno je dokazano da učenje stranog jezika poboljšava kognitivne sposobnosti i izvrstan je trening za mozak.

Technology,,People,,Lifestyle,And,Distance,Learning,Concept,-,Happy,Man

Sve te promjene koje je u poslovne ekosustave donijela digitalizacija, pa onda i pandemija, dovele su do izražaja potrebu za alatima koji će nam omogućiti bolje i učinkovitije upravljanje poslovnim aktivnostima i procesima. Posljednje dvije godine digitalno nomadstvo postalo je trend koji ostaje, a pandemija je mnoge tvrtke dovela u situaciju da je rad od kuće nužnost koja će se nastaviti do daljnjega. Ti su trendovi donijeli nove izazove koji se tiču organizacije samog posla, ali i praćenja poslovnih rezultata, statusa pojedinih poslovnih aktivnosti - prodaje, komunikacije s korisnicima i tome slično. 

Ključni element uspjeha

Jedna od ključnih vještina u suvremenom svijetu je i sposobnost dobre organizacije. U tim uvjetima vječnih promjena, važnu ulogu dobili su CRM sustavi, koji su omogućili novu razinu upravljanja i organizacije različitih poslovnih procesa u svim industrijama. Jedan od najraširenijih je Salesforce, koji se već godinama nalazi u 10 najboljih CRM alata u globalnim okvirima. 

U Hrvatskoj se implementacijom Salesforce rješenja, između ostalih, bavi i HSM. HSM Consulting Partner iza sebe ima već 30 godina iskustva u pružanju usluga konzaltinga, prodaji, distribuciji te implementaciji hardvera i softvera. Najveća prednost HSM-a je to što njegovi konzultanti posjeduju bogato iskustvo rada u različitim industrijama, pa izvrsno razumiju ne samo stvarne potrebe svojih klijenata nego i potrebe konkretnih poduzeća bez obzira na njihovu veličinu. U HSM-u se malim i srednjim poduzećima posvećuju jednako kao i velikim grupacijama koje se sastoje od više tvrtki i nekoliko tisuća zaposlenih.

Smiling,Male,Employee,In,Casual,Clothes,And,Eyeglasses,Sitting,On

Salesforce CRM sustavi postoje već više od 20 godina i na njihovim se poboljšanjima kontinuirano radi. Takvi sustavi osjetno unapređuju komunikaciju unutar kompanije, s dobavljačima i klijentima, povećavaju prodajne rezultate i podižu sustav korisničke podrške kroz digitalnu transformaciju. Poznavanje rada u CRM sustavima svakako je jedna od vještina koju poslodavci cijene i traže, pa tako da i znanje rada u CRM-u može potaknuti uzlaznu putanju karijere.

Za lakše i jednostavnije snalaženje, Salesforce je pokrenuo besplatan portal za učenje, na kojem možete istraživati, učiti i brusiti digitalne i druge vještine neophodne za poslovni uspjeh. Uz praktične savjete i trikove s kojima ćete ovladati svim tajnama CRM-ova, na stranici se mogu pronaći i brojni edukativni moduli na kojima možete steći mnoštvo drugih korisnih znanja, od analize podataka pa sve do prezentacija inovativnih tehnologija koje će oblikovati budućnost interneta. U svakom slučaju, ako tražite način za podizanje vlastitog potencijala za napredak u karijeri, CRM sustavi nisu nešto što treba gledati kao tek sredstvo za rad nego vrijedan alat koji vam može pomoći da napravite iskorak u pravom smjeru i uđete u novu etapu vašeg profesionalnog uspjeha. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera