Obavijesti

Promo sadržaj

Zaštitite se na siguran način od komaraca i krpelja

Zaštitite se na siguran način od komaraca i krpelja
2

Ljeto nam je stiglo u punom sjaju – puno sunca, vrućina preko dana i ugodnih ljetnih večeri na terasama. Još ako ste u blizini nekog zelenila, dojam je potpun. Ili ipak nije? Komarci!

Ove godine velikom broju komaraca doprinijele su i česte kiše koje su nas pratile cijelo proljeće te je dovoljno svega par toplih dana i prva generacija poletjela je u velikom broju. Uz komarce, koji predstavljaju pravu dosadu i napast, boravak u prirodi prate još jedne male krvopije, odnosno puno opasniji - krpelji. U šumama, na livadama, vrtovima, pa čak i u gradskim parkovima, predstavljaju opasnost od prenošenja bolesti kao što je krpeljni meningoencefalitis i lajmska borelioza.

Koju zaštitu odabrati

Osobna zaštita najučinkovitija je u vidu repelenta, odnosno odbojnog sredstva protiv komaraca no i pri njegovu izboru treba voditi računa o nekoliko stvari. Kako bi bili sigurni da je repelent učinkovit, mora biti registriran kao biocid s pripadajućim oznakama o kategoriji. Te oznake na proizvodu jamče da se radi o proizvodu koji sadrže sastojke koji su odobreni i učinkoviti u zaštiti od insekata. Druga vrlo važna stavka je odabir vrste zaštite – samo protiv komaraca, protiv komaraca i krpelja, za djecu ili odrasle.

U ljekarnama možete pronaći Zoom OFF® repelent u spreju koji pruža učinkovitu zaštitu od komaraca, krpelja, obada i drugih insekata. Djelatna tvar je ikardin u koncentraciji od 20 % što ga čini vrlo učinkovitim u odbijanju insekata čak do 12 sati. Ikaridin je sintetski repelent koji je razvijen u Europi, ali se u međuvremenu puno više proširio u Kanadi i SAD-u. Ima odlična svojstva u odbijanju komaraca. Preporučuje ga i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Nova generacija repelenta

Vrlo je učinkovit i protiv krpelja, a prikladan je i za osjetljive skupine kao što su djeca od 2 godine te za trudnice i dojilje. Ne sadrži DEET, ne izaziva iritacije na koži, a ne ostavlja mrlje niti masne tragove na koži i odjeći. Zoom Off® sprej je sredstvo za zaštitu od komaraca i krpelja za cijelu obitelj, a zbog blagog mirisa i lagane teksture, vrlo brzo nakon nanošenja zaboravite da ga imate na sebi. I još nešto, Zoom Off® je hrvatski proizvod! Potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili na poznatoj internet trgovini drogerija.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve