Zaštitite se na siguran način od komaraca i krpelja | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Zaštitite se na siguran način od komaraca i krpelja

Zaštitite se na siguran način od komaraca i krpelja
2

Ljeto nam je stiglo u punom sjaju – puno sunca, vrućina preko dana i ugodnih ljetnih večeri na terasama. Još ako ste u blizini nekog zelenila, dojam je potpun. Ili ipak nije? Komarci!

Ove godine velikom broju komaraca doprinijele su i česte kiše koje su nas pratile cijelo proljeće te je dovoljno svega par toplih dana i prva generacija poletjela je u velikom broju. Uz komarce, koji predstavljaju pravu dosadu i napast, boravak u prirodi prate još jedne male krvopije, odnosno puno opasniji - krpelji. U šumama, na livadama, vrtovima, pa čak i u gradskim parkovima, predstavljaju opasnost od prenošenja bolesti kao što je krpeljni meningoencefalitis i lajmska borelioza.

Koju zaštitu odabrati

Osobna zaštita najučinkovitija je u vidu repelenta, odnosno odbojnog sredstva protiv komaraca no i pri njegovu izboru treba voditi računa o nekoliko stvari. Kako bi bili sigurni da je repelent učinkovit, mora biti registriran kao biocid s pripadajućim oznakama o kategoriji. Te oznake na proizvodu jamče da se radi o proizvodu koji sadrže sastojke koji su odobreni i učinkoviti u zaštiti od insekata. Druga vrlo važna stavka je odabir vrste zaštite – samo protiv komaraca, protiv komaraca i krpelja, za djecu ili odrasle.

U ljekarnama možete pronaći Zoom OFF® repelent u spreju koji pruža učinkovitu zaštitu od komaraca, krpelja, obada i drugih insekata. Djelatna tvar je ikardin u koncentraciji od 20 % što ga čini vrlo učinkovitim u odbijanju insekata čak do 12 sati. Ikaridin je sintetski repelent koji je razvijen u Europi, ali se u međuvremenu puno više proširio u Kanadi i SAD-u. Ima odlična svojstva u odbijanju komaraca. Preporučuje ga i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Nova generacija repelenta

Vrlo je učinkovit i protiv krpelja, a prikladan je i za osjetljive skupine kao što su djeca od 2 godine te za trudnice i dojilje. Ne sadrži DEET, ne izaziva iritacije na koži, a ne ostavlja mrlje niti masne tragove na koži i odjeći. Zoom Off® sprej je sredstvo za zaštitu od komaraca i krpelja za cijelu obitelj, a zbog blagog mirisa i lagane teksture, vrlo brzo nakon nanošenja zaboravite da ga imate na sebi. I još nešto, Zoom Off® je hrvatski proizvod! Potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili na poznatoj internet trgovini drogerija.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central