Obavijesti

Promo sadržaj

Zaštita, bolji život u mirovini i sigurnost za vašu obitelj?

Zaštita, bolji život u mirovini i sigurnost za vašu obitelj?
1

Nitko ne voli previše razmišljati o svemu onome što mu budućnost donosi. Fatalisti vjeruju da „će biti kako bude“, oni bezbrižniji sve ostavljaju „za sutra“ i ne zamaraju se previše planiranjem

Lijepo je biti bezbrižan i uživati u životu sada i ovdje, no kad zasnujete obitelj o kojoj trebate brinuti, prioriteti se mijenjaju, pa tako i stav o životu. Osobito u današnje vrijeme kad živimo „u petoj brzini“ i prati nas osjećaj da su dani i mjeseci proletjeli a mi se nismo ni okrenuli. Čini nam se da nam djeca rastu naočigled te da novca kao ni vremena za sve potrebe naprosto nikad nema dovoljno, a život je prepun neizvjesnosti. 

Unatoč svemu tome, mali trenuci za koje živimo – dragocjeno vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima ili u omiljenoj aktivnosti – čine nas sretnima i barem u tim trenucima, bezbrižnima. Kad nam je lijepo i ugodno, ne mučimo se teškim mislima o budućnosti: hoćemo li naći novi posao ako ovaj trenutni izgubimo, što ako se razbolimo i naša obitelj postane financijski ugrožena, što ako više ne budemo mogli otplaćivati kredit…

Osjećaj bezbrižnosti moguće je zadržati i u trenucima kada sami sebi „svodite račune“ – kroz ugovaranje životnog osiguranja. Zašto posegnuti za životnim osiguranjem a ne, primjerice, štednjom u banci ili nekim trećim financijskim instrumentom? Evo nekoliko glavnih razloga:

1. Želite zaštititi obitelj 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Životno osiguranje idealan je izbor ako želite osigurati budućnost svoje obitelji. Osigurateljna zaštita počinje praktički od uplate prve premije, a po isteku (doživljenju) ugovora podižete ugovorenu osiguranu svotu. S druge strane, i u slučaju najgoreg, novac od isplate životnog osiguranja financijski će zbrinuti obitelj koja ostaje za vama. Svakome je zaštita obitelj najvažnija – stoga svakako razmislite o životnom osiguranju.

2. Želite „pristojan“ život i u mirovini

Ne trebate biti stručnjak za mirovinski sustav niti za financije da shvatite da je postojeći mirovinski sustav u kojem se broj radno sposobnih gotovo izjednačio s brojem umirovljenika, neodrživ. Ako današnji umirovljenici, izuzev onih koji primaju povlaštene imovine, jedva krpaju kraj s krajem, zapitajte se što ćete za 10, 20 ili više godina primati vi, ili vaša djeca. Istina glasi : vrijeme je da se sami počnemo brinuti za svoju budućnost.

3. Želite svojoj djeci priuštiti školovanje ili kupnju stana

Ako životnim osiguranjem ne pokrivate samo rizik od smrti ili teških bolesti, razmislite o osiguranoj svoti koja će vam biti isplaćena po isteku police, ako se nijedan od rizika ne ostvari. Tim novcem možete pomoći djeci da se osamostale ili pak školuju. Nemate li djece, novac možete uložiti u adaptaciju stana ili – putovanje o kojem ste cijeli život sanjali. Svakako bolja opcija od podizanja kredita uz visoke kamate!

4. Na raspolaganju vam je velik izbor programa u skladu s vašim potrebama

Ovisno o vašim financijskim i obiteljskim prilikama, dobi, poslu kojim se bavite i drugim parametrima, možete odabrati vrstu osiguranja koje najbolje odgovara vašim potrebama te iznos koji možete plaćati. Ovisno o vašim željama, potrebama i životnom stilu, možete odabrati mješovito osiguranje, osiguranje za slučaj smrti (riziko), osiguranje za slučaj doživljenja uz dodatna pokrića, poput osiguranja za slučaj nezgode, teških bolesti, trajne ili privremene nesposobnosti za rad ili drugog liječničkog mišljenja. Prilikom sklapanja osiguranja ugovaratelj osiguranja se odlučuje na iznos osiguranog iznosa i odabire željeni način plaćanja premija. Najbolje se prije ugovaranja police posavjetovati sa zastupnikom koji će vam dati dragocjeni savjet i preporuku.

5. Osiguranje života možete mijenjati ako vam se životne okolnosti promijene

Ugovorili ste policu, no padom primanja premija vam je postala prevelik trošak? Možete zatražiti promjenu visine premije odnosno dogovoriti s osigurateljem da plaćate manji mjesečni iznos pa i zatražiti mirovanje police (na godinu dana) dok nakon nekoliko godina plaćanja možete ugovoriti i pozajmicu. Ugovoreno trajanje osiguranja po želji možete produljiti, a možete promijeniti i korisnika za slučaj smrti odnosno doživljenja. Polica osiguranja života može se i kapitalizirati, što znači da u vam u slučaju da više nikako ne možete plaćati premiju, osiguratelj može na temelju svih uplaćenih premija formirati novi, umanjeni iznos osigurane svote. Više nemate obvezu daljnjeg plaćanja premije osiguranja sve do ugovorenog isteka osiguranja, a vaša polica ostaje aktivna uz smanjenu osiguranu svotu. Kapitalizacija osiguranja života moguća je ako su od početka osiguranja protekle najmanje 3 godine i ako su za to razdoblje plaćene sve dospjele premije. Polica osiguranja života se može indeksirati, što znači da se premija prilagođava povećanju životnih troškova kako bi se osigurala realna vrijednost police. Polica se može u slučaju podizanja kredita u banci koristiti kao sredstvo osiguranja kredita ako se vinkulira u korist banke.

Ne propustite ovu priliku i dogovorite termin sa savjetnikom.

 

 

Više informacija pročitajte na www.uniqa.hr

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince