Obavijesti

Promo sadržaj

Piknik za školarce - najveći party za početak škole

Piknik za školarce - najveći party za početak škole
12

Prošlog vikenda na Zagrebačkom Velesajmu održan je Growing Up s Piknikom za školarce, sajam radosti bez granica za djecu i roditelje

Tijekom trodnevnog programa mali posjetitelji uživali su u kreativnim, robotičkim, znanstvenim i gastronomskim radionicama, nastupima dječjih zborova i plesnih skupina te se družili s poznatim youtuberima iz Joomboosa: 8rasta9, The Sikrt, 10Fico, Bruno, Saamo Petraa i Marco Cuccurin. 

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga pripremila je show  „KemiČaranje“ u kojem su se izvodili pravi kemijski pokusi, možemo čak reći prave čarolije!

Nastup mladih kemičara omogućila je prirodna mineralna voda Jana koja sa svojom platformom „Duboko iznad svih“ povezuje vrhunske atribute Jane, njezinu čistoću i kvalitetu, koje dolaze s 800 m dubine, s pojedincima u našem okruženju koji dosegnuli vrhunac u onome čime se bave, a inspiraciju i motivaciju pronašli duboko u sebi. U Jana kampanji komunikaciju utjelovljuje Vernesa Smolčić, naša najpoznatija astrofizičarka, dok je na Pikniku za školarce potičući izvrsnost, Jana predstavila najuspješnije hrvatske školarce u prirodnim znanostima i na taj način približila njihova postignuća većem broju školaraca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Show „KemiČaranje“ su vodili Antonio Magnabosco i Amalka Perović koji su ove godine s odličnim uspjehom završili srednju strukovnu školu Vladimira Preloga i izravno se upisali na Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu. Antonio Magnabosco je višestruki pobjednik državnih natjecanja iz kemije i aktualni nacionalni pobjednik na natjecanju World skills Croatia. Antonio je čak tri puta osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju u i to kemiji u prvom, trećem i četvrtom razredu srednje škole. Također, osvojio je brončanu medalju na svjetskom natjecanju International Olympiad of Metropolises 2017 i zlatnu medalju na World skills Croatia 2019. 


Interesantne pokuse pripremila je i Amalka Perović koja još od osnovne škole sudjeluje na državnim natjecanjima iz kemije, a odlične rezultate osvojila je i na Međunarodnom turniru mladih prirodoslavaca - International Young Naturalists Tournament. Atraktivan show koordinirala je profesorica kemije Valentina Kukas, koja je i sama bila učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga (nekadašnji KGTŠ), a danas radi kao nastavnik kemije i svake godine mentorira svoje učenike za državna natjecanja iz kemije. U pomoć im je priskočio i Ivan Raić, učenik 3. razreda PŠ V. Preloga. 

Veliki interes mališana izazvale su kulinarske radionice koje je pripremo PIK Vrbovec. Djeca su se natjecala u izradi najboljeg PIKO sendviča, a pomagali su im poznati youtuberi. Mališani su za sudjelovanje u radionici osvojili ukusne PIK nagrade. 

Sendviče nosimo na posao, u školu, na izlete i jedemo ih u svako doba dana. Zahvaljujući blagom okusu, čvrstoj strukturi i kvalitetnim komadima vrhunskog crvenog mesa, PIKO je idealan za svaki sendvič. Uz to, PIK je osmislio PIKOREZ s kojim priprema sendviča postaje jednostavnija i zabavnija: treba samo oguliti PIKO salamu, staviti PIKO poklopac i zarotirati ga u smjeru suprotnom od smjera kazaljke na satu. 

Dok su se djeca igrala, roditelji su slušali neka od brojnih poučnih predavanja, a poseban kutak bio je pripremljen za trudnice i mlade majke u kojem su dobile sve potrebne savjete u vezi trudnoće i prvih dana boravka s bebom.

Ulaz je bio besplatan kao i sudjelovanje u svim aktivnostima na sajmu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince