Obavijesti

Promo sadržaj

Završio spektakl: Uzbudljivom završnicom zatvoren WRC Croatia Rally 2022!

Završio spektakl: Uzbudljivom završnicom zatvoren WRC Croatia Rally 2022!
3

Najveći sportski spektakl i jedno od najgledanijih sportskih događanja u svijetu uspješno je zatvoren. Najljepše slike Hrvatske obišle svijet. WRC Croatia Rally gledao se u izravnom TV prijenosu u više od 150 zemalja širom svijeta.

Hrvatska je protekla četiri dana još jednom je pokazala da zna i može biti sjajan domaćin ne samo najboljim reli posadama svijeta nego i najgledanijim sportskim manifestacijama. Najveće zvijezde relija današnjice, ukupno 63 posada iz 24 zemalja, uz veliku podršku fanova iz cijeloga svijeta, na WRC Croatia Rallyju 2022 odvozilo je preko 1600 kilometara na 20 brzinskih ispita i etapama kroz Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju, dok su mehaničari najboljih svjetskih timova svoje vještine pokazali publici u Servisnom parku koji se nalazio u Zagrebu.  

WRC Croatia Rally 2022 jedno je od top 20 najgledanijih sportskih događanja u svijetu, najveći sportski spektakl i jedna od najatraktivnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj te najveća reli utrka u hrvatskoj povijesti. U Zagrebu je tijekom protekloga tjedna boravilo oko 2000 sudionika natjecanja - vozača i pratećeg osoblja, događaj je uživo pratilo više od 200 stranih novinara i snimateljskih ekipa. WRC Croatia Rally se iz Hrvatske prenosilo live u više od 150 zemalja širom svijeta, a WRC godišnje gleda preko 865 milijuna ljudi.    

Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja zahvalio je svim partnerima i fanovima na podršci, svom timu i velikom broju volontera na posvećenosti: „Zahvaljujem cijeloj ekipi, Odradili su vrhunski posao u svim segmentima. Veliki entuzijazam i ljubav prema reliju, isplatili su se. Unatoč brojnim izazovima, uključujući čak i ekstremne vremenske uvjete u jednom dijelu natjecanja, radi kojih smo vodeći brigu o sigurnosti natjecatelja i gledatelja, boreći se do samog kraja, ipak od FIA-e dobili uputu da otkažemo jedan brzinac. Lijepe i zahtjevne staze ovogodišnje su izdanje WRC Croatia Rallyja ponovo učinile zahtjevnim i uzbudljivim do samog kraja i za natjecatelje i za gledatelje. Na svu sreću imali smo ponovno vrlo neizvjesnu utrku do samog kraja, taj sportski dio bio je izuzetno dobro napravljen i to nas jako veseli. Pobjednik Rovanpera pokazao je nevjerojatnu vještinu, mudrost i smirenost, kad jednom sjedne na tron, mislim da će tamo ostati dugo. S velikim zadovoljstvom i ponosom ostaje nam zaključiti da je iza nas još jedan uspješan WRC Croatia Rally. Oduševljeni natjecatelji zadovoljno su nam već najavili da se vraćaju dogodine, a predivne slike Hrvatske ponovno su obišle svijet i predstavile nas u najljepšem mogućem svjetlu.“ - emotivno je zaključio Šaškin.  

Državni tajnik za sport Tomislav Družak nakon završne ceremonije oduševljeno je izjavio:” Uspješno je završeno najveće sportsko događanje u Hrvatskoj, nadam se da je ovo početak jedne dobre i duge tradicije. Lijepa slika o Hrvatskoj kao vrhunskom organizatoru, kao jednoj sigurnoj zemlji i poželjnoj destinaciji poslana je u svijet. Slika koju smo odaslali na početku turističke sezone ujedno je i pozivnica svim onima koji se možda još kolebaju da posjete Hrvatsku i uživaju u njenim ljepotama i turističkoj ponudi.”  

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner po završetku svečane ceremonije zatvaranja nije krio zadovoljstvo: “Smiješak nakon svega, zaista velika sreća i zadovoljstvo jer je sve proteklo bez ikakvih incidenata i ružnih stvari. Ovo je zaista veliki praznik moto sporta i ogromna gospodarska stvar za Hrvatsku. Uzbudljivom i napetom završnicom završilo je i ovogodišnje natjecanje, nadam se da će to obilježje i daljnje Croatia Rallyje. Organizacija je bila besprijekorna, vidjelo se da bez problema možemo ugostiti toliko veliku količinu ljudi. Zahvaljujem svim volonterima i svim ljudima koji su radili na ovoj utrci, vatrogascima, policiji, hitnim službama, našim sportskim dužnosnicima Auto i karting saveza, klubovima organizatorima, svima koji su doprinijeli da ova utrka bude ovakav spektakl. Razgovarao sam dosta s Michele Mouton i sa šefovima velikih timova, zajednička ocjena je da je Croatia Rally dobra stvar da vole doći u Hrvatsku i da ovo natjecanje dugoročno vide u kalendaru Svjetskog prvenstva u reliju. S druge strane natjecatelji spominju riječ “tricky” i to je idealna kombinacija. Vjerujem da će WRC Croatia Rally još dugo ostati u Hrvatskoj.”   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zamijenite stare krovne prozore i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za samo 1 euro
PROMO

Zamijenite stare krovne prozore i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za samo 1 euro

Jeste li znali da zastarjeli krovni prozori mogu pridonijeti gubitku energije zbog loše izolacije, propuštanja zraka i dotrajalosti materijala?

Za Međunarodni dan svemirskih letova uskočite u EON letjelicu i poletite među zvijezde
PROMO

Za Međunarodni dan svemirskih letova uskočite u EON letjelicu i poletite među zvijezde

Na današnji dan, prije 63 godine, Jurij Aleksejevič Gagarin otputovao je u svemir, a mi vam nudimo kartu za filmska bespuća, koju nikako ne želite propustiti
Promjene u Upravi Addiko banke d.d.: Marko Bolanča je novi član Uprave
PROMO

Promjene u Upravi Addiko banke d.d.: Marko Bolanča je novi član Uprave

Europska središnja banka (ECB) i Hrvatska narodna banka (HNB) potvrdile su imenovanje Marka Bolanče novim članom Uprave Addiko banke d.d.