Obavijesti

Promo sadržaj

Uz solarne elektrane EMSO e-mobility solutionsa smanjite račune za struju i grijanje

Uz solarne elektrane EMSO e-mobility solutionsa smanjite račune za struju i grijanje
3

Prethodne dvije zime naučile su nas da trebamo dobro razmisliti o željenoj metodi grijanja kako kasnije ne bismo ovisili o variranju cijena opskrbljivača. Upravo je to jedan od razloga zašto se sve više ljudi odlučuje za opciju ugradnje solarnih panela

Jeste li znali da Hrvatska ima oko 2000 sunčanih sati godišnje, dok se na obali ta brojka penje i do 2700 sati? Zato ćete često čuti da su potencijali korištenja solarne energije u Republici Hrvatskoj veliki, a očekivani povrat investicije predviđen je u roku od pet do sedam godina. Naravno, ovisno o veličini i načinu korištenja solarne elektrane

Među renomiranim tvrtkama specijaliziranim za izvedbu solarnih elektrana, za kućanstva i poduzeća, nalazi se i velikogorička tvrtka EMSO e-mobility solutions. Iz tvrtke kažu da svoju uslugu pružaju prema sistemu ‘’ključ u ruke’’, što znači da ona obuhvaća savjetovanje, izradu ponude, izradu projekta te opremanje i montažu solarnih elektrana, ali i elektro punionica. 

Njihove usluge sve su traženije, a u nastavku saznajte zašto se sve više građana odlučuje na ovu ‘’zelenu’’ investiciju.

Bijeg od skupih režija

Ugradnja solarne elektrane, odnosno, solarnih panela, najbolji je način kako smanjiti mjesečne troškove i ne ovisiti o opskrbljivačima koji kasnije mogu mijenjati cijene. Sunce čak ne mora sijati konstantno niti punom snagom da bi se električna energija proizvodila, što znači da se solarni paneli pune i po oblačnom vremenu, u nešto manjem obimu.

Naravno, početna investicija zahtjeva nešto veći trošak, no kroz nekoliko godina, to ulaganje vam se vraća. Pritom valja uzeti u obzir i novčane potpore za poticanje obnovljivih izvora energije koje raspisuje i provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U tom procesu tvrtka EMSO nudi i profesionalnu podršku u pripremi za sufinanciranje preko natječaja.

Iz tvrtke objašnjavaju da se solarna elektrana može postaviti u vrlo kratkom roku, često i u roku od jednog dana, a dobra je vijest da njezinom ugradnjom povećavate i tržišnu vrijednost vaše nekretnine.

Spas za vas, ali i okoliš

Još jedna bitna prednost solarnih panela je ta što oni, za razliku od drugih fosilnih izvora energije, ne proizvode stakleničke plinove i nemaju CO2 pa su samim time bolji za okoliš. Proizvode se na ekološki prihvatljiv način, a generiranjem energije na održiv način, stječete pravo na subvencije i certifikat o zelenoj energiji.

Održavanje panela vrlo je jednostavno s obzirom na to da nemaju mobilne dijelove pa se i manje troše, tako da je dovoljno redovito ih čistiti. Prosječni vijek trajanja je otprilike 25 godina, što ih čini pouzdanima, a solarne ploče se mogu reciklirati 90% i ponovno upotrijebiti za izradu ploča. 

 

Solarno grijanje

S obzirom na prethodni veliki skok cijena energenata za grijanje, metoda solarnog grijanja nastavlja biti sve poželjnija opcija kod mnogih građana.

Kad je riječ o grijanju uz pomoć termičkih solarnih kolektora, oni funkcioniraju tako što pretvaraju zračenje sunca u toplinu s kojom se grije sanitarna voda tijekom godine, a primjenjuju se i na instalacijama centralnog grijanja u zimskom periodu. Tako solarna energija prolazi kroz prozirnu površinu koja propušta zračenje samo u jednom smjeru te se pretvara u toplinu.

Solarni sustavi se u najvećem broju slučajeva koriste kao osnovni izvori topline, koji ukupno pokrivaju 60 do 70% potreba za potrošnom toplom vodom, a kao dodatni izvori služe plinski, uljni ili električni kotlovi. Iz tvrtke EMSO poručuju kako su termički solarni kolektori dobar izbor ako vam je potrebno isključivo ciljano grijanje vode, no ističu kako je optimalno rješenje odabir fotonaponskih panela za proizvodnju električne energije koji osim grijanja vode omogućuju i električnu energiju za cijelo kućanstvo.

Zanima li vas koliko bi iznosio trošak postavljanja solarne elektrane na vašu kuću, na ovom linku možete zatražiti informativnu ponudu tvrtke EMSO.

E-punionice, solarna stabla i nadstrešnice

Osim solarnih elektrana, tvrtka je specijalizirana i za pripremne radove i montažu punionica za punjenje elektro vozila na području Republike Hrvatske, čiji se broj iz godine u godinu povećava. Uz to, nude i izradu projekata te nadzor nad izgradnjom elektro punionica.

Ovlašteni su distributer e-punionica proizvođača ETREL i EFACEC, a o njihovoj kvaliteti dovoljno govori i činjenica da su ugovoreni partner Hrvatskog telekoma za projektiranje, montiranje i servisiranje e-punionica

Pored toga, na mnogim lokacijama diljem grada vidjet ćete i solarna stabla, klupe ili nadstrešnice u izvedbi ove velikogoričke tvrtke. A, kad je riječ o privatnim korisnicima, dobro je imati na umu da ako odaberete solarnu nadstrešnicu za automobile, ujedno možete povećati solarnu elektranu koja je postavljena na krovu kuće ili zgrade. 

Za dodatne informacije o ponudi tvrtke EMSO posjetite službenu stranicu www.emso.hr, a upit možete poslati i na e-mail adresu: solar@emso.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu
PROMO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu

Otkrijte priču o hrabrom činu izgradnje hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu za vrijeme Sikstovog pontifikata
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti