Obavijesti

Promo sadržaj

Zdravi, a omiljeni obroci za školarce

Zdravi, a omiljeni obroci za školarce
9

Kako mališane "natjerati" da usvoje pravilne prehrambene navike te da se brinu o svom zdravlju pokazao nam je chef Almo Čatlak

Početak nove školske godine, uz brojne radosti koje nosi ponovni susret s prijateljima ili uzbuđenje zbog prvog susreta sa školskim klupama, donosi i male slatke brige za roditelje.

Najčešća je dilema kako mališane "natjerati" da usvoje radne i prehrambene navike te da se brinu o svom zdravlju. Nedavno se tako održao i Piknik za školarce na kojem su djeca i roditelji mogli uživati u kreativnim i edukativnim radionicama, dječjim zborovima, ali i u gastro kutku.

U Zvijezdinoj radionici za doručak i ručak s poznatim televizijskim kuharom Almom Čatlakom učili su kako pripremiti najkreativniji sendvič. Gastro show svojim finim i omiljenim nam proizvodima snabdijevala je Zvijezda, a kao glavne namirnice za izradu finih i zdravih sendviča bili su: različite vrste tamnog i kukuruznog kruha, Margo D namaz, različito povrće, sirevi i šunka.


Kulinarski majstor Almo objasnio je kako pripremiti zdravi sendvič za doručak, a uživati u okusima i raznolikosti. "Ukusni sendviči s lepezom kvalitetnih punozrnatih vrsta kruha nude pregršt dobrih sastojaka za zdravo odrastanje. Prvenstveno tu su vlakna za dobru probavu, minerali i vitamini, uz kompleksne ugljikohidrate te sjemenke koje su odličan izvor nezasićenih masnih kiselina važnih za pravilan rad mozga, a pršte i energijom. Šunka i sir su izvor visokovrijednih bjelančevina koje će povoljno djelovati na rast i razvoj naših školaraca. Vrlo je važno što je sa smanjenim unosom soli kako djeca ne bi od malena stjecala naviku unosa prevelike količine soli koja s godinama rezultira povišenim krvnim tlakom, problemima sa bubrezima, prekomjerno nakupljanje vode u organizmu i sl. Šarene paprika koje će se naći u ukusnom sendviču odličan su izvor vitamin C, važnog za dobar imunitet, a i ostalo povrće poput rajčica, zelene salate te specifične rikole dobar su izbor za naše sendviče koji će donijeti svježinu, a pregršt vitamina i minerala dobroj i kvalitetnoj funkciji malenog organizma", objasnio je poznati kuhar.

Pokretanje videa...

01:17


Sendviči su bili još ukusniji zbog punine koju daje i Margo, namaz koji se nalazi u svakom hladnjaku, osim što je poznat po povoljnom omjeru zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, biljnog je porijekla stoga je bez kolesterola, a obogaćen je vitaminima A, E i D i omega tri masnim kiselinama. Svaki sastojak za sebe povoljan je za zdravlje, a u zajedničkim snagama čuvaju imunitet. Poseban "adut" je vitamin D kojim je dodatno obogaćen kako bismo zadovoljili potrebu za tim vitaminom sunca koji je neophodan za zdrave i jake kosti i zube, a ujedno je i zaštitnik imuniteta. Vitamin D posebno je važan kako su počeli tmurni dani, izuzetno ga je važno unijeti putem hrane.


Margo omogućava jednostavnu i brzu pripremu kvalitetnog i ukusnog doručka koji će školarcima osigurati dovoljno makronutrijenata i energije. Hoće li ga samo namazati na komad kruha ili njime obogatiti sendvič, prepustite njima na izbor. Samo im prišapnite da Margo nastaje iz srca suncokreta, a zdrave nezasićene masnoće kojima obiluje djelovat će kao prava injekcija energije potrebne za savladavanje svih obaveza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Održivi razvoj kao odrednica poslovanja osiguratelja u borbi protiv klimatskih promjena
PROMO

Održivi razvoj kao odrednica poslovanja osiguratelja u borbi protiv klimatskih promjena

Društva za osiguranje primjenjuju čitav niz održivih pristupa unutar svojih poslovnih strategija