Kako mališane "natjerati" da usvoje pravilne prehrambene navike te da se brinu o svom zdravlju pokazao nam je chef Almo Čatlak
Zdravi, a omiljeni obroci za školarce
Početak nove školske godine, uz brojne radosti koje nosi ponovni susret s prijateljima ili uzbuđenje zbog prvog susreta sa školskim klupama, donosi i male slatke brige za roditelje.
Najčešća je dilema kako mališane "natjerati" da usvoje radne i prehrambene navike te da se brinu o svom zdravlju. Nedavno se tako održao i Piknik za školarce na kojem su djeca i roditelji mogli uživati u kreativnim i edukativnim radionicama, dječjim zborovima, ali i u gastro kutku.
U Zvijezdinoj radionici za doručak i ručak s poznatim televizijskim kuharom Almom Čatlakom učili su kako pripremiti najkreativniji sendvič. Gastro show svojim finim i omiljenim nam proizvodima snabdijevala je Zvijezda, a kao glavne namirnice za izradu finih i zdravih sendviča bili su: različite vrste tamnog i kukuruznog kruha, Margo D namaz, različito povrće, sirevi i šunka.
Kulinarski majstor Almo objasnio je kako pripremiti zdravi sendvič za doručak, a uživati u okusima i raznolikosti. "Ukusni sendviči s lepezom kvalitetnih punozrnatih vrsta kruha nude pregršt dobrih sastojaka za zdravo odrastanje. Prvenstveno tu su vlakna za dobru probavu, minerali i vitamini, uz kompleksne ugljikohidrate te sjemenke koje su odličan izvor nezasićenih masnih kiselina važnih za pravilan rad mozga, a pršte i energijom. Šunka i sir su izvor visokovrijednih bjelančevina koje će povoljno djelovati na rast i razvoj naših školaraca. Vrlo je važno što je sa smanjenim unosom soli kako djeca ne bi od malena stjecala naviku unosa prevelike količine soli koja s godinama rezultira povišenim krvnim tlakom, problemima sa bubrezima, prekomjerno nakupljanje vode u organizmu i sl. Šarene paprika koje će se naći u ukusnom sendviču odličan su izvor vitamin C, važnog za dobar imunitet, a i ostalo povrće poput rajčica, zelene salate te specifične rikole dobar su izbor za naše sendviče koji će donijeti svježinu, a pregršt vitamina i minerala dobroj i kvalitetnoj funkciji malenog organizma", objasnio je poznati kuhar.
Pokretanje videa...
Sendviči su bili još ukusniji zbog punine koju daje i Margo, namaz koji se nalazi u svakom hladnjaku, osim što je poznat po povoljnom omjeru zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, biljnog je porijekla stoga je bez kolesterola, a obogaćen je vitaminima A, E i D i omega tri masnim kiselinama. Svaki sastojak za sebe povoljan je za zdravlje, a u zajedničkim snagama čuvaju imunitet. Poseban "adut" je vitamin D kojim je dodatno obogaćen kako bismo zadovoljili potrebu za tim vitaminom sunca koji je neophodan za zdrave i jake kosti i zube, a ujedno je i zaštitnik imuniteta. Vitamin D posebno je važan kako su počeli tmurni dani, izuzetno ga je važno unijeti putem hrane.
Margo omogućava jednostavnu i brzu pripremu kvalitetnog i ukusnog doručka koji će školarcima osigurati dovoljno makronutrijenata i energije. Hoće li ga samo namazati na komad kruha ili njime obogatiti sendvič, prepustite njima na izbor. Samo im prišapnite da Margo nastaje iz srca suncokreta, a zdrave nezasićene masnoće kojima obiluje djelovat će kao prava injekcija energije potrebne za savladavanje svih obaveza.
Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti gradaFantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.Održivi razvoj kao odrednica poslovanja osiguratelja u borbi protiv klimatskih promjena
Društva za osiguranje primjenjuju čitav niz održivih pristupa unutar svojih poslovnih strategija