Obavijesti

Promo sadržaj

Želiš imati najljepše pisanice na Instagramu ovog Uskrsa?

Želiš imati najljepše pisanice na Instagramu ovog Uskrsa?
12

Društvene mreže već su preplavile fotografije najljepših pisanica. I ti bi se rado pohvalila, ali misliš da nisi dovoljno kreativna? Isprobaj prirodne boje omiljenih Franck čajeva!

Društvene mreže već su preplavile fotografije najljepših pisanica. I ti bi se rado pohvalila, ali misliš da nisi dovoljno kreativna? Nemaš inspiracije, a želiš neki pomak od uobičajenih umjetnih boja ili korištenja ljuski crvenog luka? Imamo super prijedlog za tebe. Zablistaj i ti na Instagramu ovog Uskrsa! Ovaj put nema izgovora. Jednostavno je, brzo i izvrsno izgleda. Isprobaj boje Franckovih čajeva. Oduševit ćeš se. Nabavi četiri vrste u četiri različite boje: zeleni čaj, čaj od šipka, onaj od šumskog voća i crni čaj dat će ti različite, prirodne boje tvojih pisanica. Evo kako…

Što ti treba za 12 pisanica u 4 različite boje?

Za šarene Franck pisanice treba ti 12 jaja (3 po jednoj boji), Franck čajevi (5 filter vrećica od svakog čaja): zeleni, crni, šipak i šumsko voće, zatim alkoholni ocat, vruća voda, 2 čaše, 4 lončića za kuhanje, spužvica, tanjurić i žlica. Većinu toga sigurno već imaš u svojoj kuhinji.

Postupak bojanja pisanica

Pripremi dvije jednake čaše - u jednu stavi alkoholni ocat, a u drugu vodu (važan je omjer 1:1). U lončić za kuhanje stavi 3 jaja i prelij ih ranije pripremljenim octom pa vodom. Upali plamen i stavi kuhati. Kako vrijeme bude prolazilo, na površini tekućine u lončiću počet će se skupljati pjena. Uzmi žlicu i makni pjenu. Smanji plamen na najmanje i nastavi skidati pjenu tijekom kuhanja. Nakon 10 minuta ugasi plamen i kuhana jaja ohladi mlazom hladne vode. Isperi svako jaje posebno i obriši ga spužvicom, ali oprezno da ljuska ne pukne. Potom u lončić vrele vode stavi 5 filter vrećice jednog Franck čaja, primjerice šumskog voća. U lončić s vrećicama dodaj 3 jaja koja si prethodno izbijelila. Ostavi ih tako 3 sata da što bolje poprime boju. Nakon 3 sata izvadi gotove pisanice iz lončića i stavi ih na tanjurić. Kad se potpuno osuše, tvoje šarene pisanice spremne su za uskršnje košarice!

12
| Foto: Franck
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve