Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

Želite poboljšati odnos prema novcu i financijsku situaciju? Prijavite se na ovu radionicu!

Želite poboljšati odnos prema novcu i financijsku situaciju? Prijavite se na ovu radionicu!

Na radionici koja će biti u varaždinskom Kinu Gaj u četvrtak, 20. travnja, od 16.30 do 19 sati, saznat ćete kako se financijski osamostaliti i dodatno zaraditi. Ulazak je za sve sudionike besplatan, a dolazak potvrdite prijavom u nastavku

VIDEO

Financijska nejednakost i nedostatak financijske pismenosti i dalje su veliki problemi s kojima se bore žene diljem svijeta. Nažalost, žene i danas zarađuju manje od muškaraca, ali su i sklone manje ulagati svoj novac. Unatoč pokušajima da se smanji taj jaz u plaćama, žene su, prema pisanju Forbesa, 2022. i dalje u prosjeku zarađivale 17% manje od muškaraca. Štoviše, predviđa se da se ravnopravnost u plaćama između muškaraca i žena neće ostvariti sve do 2059. godine.

Kako bismo potaknuli i osnažili žene da unaprijede znanja i vještine iz područja financija, pozivamo ih da se pridruže besplatnim radionicama u organizaciji Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) u okviru kampanje za financijsku pismenost žena "Novac u ženskim rukama".

Nakon odlično posjećene radionice u Osijeku najavljujemo drugu u nizu radionica, koja će biti u varaždinskom Kinu Gaj (Ulica Ljudevita Gaja 1) u četvrtak, 20. travnja, od 16.30 do 19 sati. Besplatan ulazak za sudionike omogućio je UMFO, a potrebno je ranije se prijaviti OVDJE. Broj mjesta je ograničen.

Uz stručne sugovornice i žene iz svijeta poduzetništva saznat ćete kako bolje i samostalno upravljati svojim financijama. Naučit ćete kako planirati svoj budžet, upravljati dugovima, gdje investirati novac te kako osigurati svoju financijsku budućnost. Bez obzira na to jeste li zaposlene, nezaposlene, poduzetnice ili studentice, ova će vam radionica pružiti alate i znanja koji će vam pomoći da postanete financijski samostalnije.

Program i plan radionice

Radionicu će voditi Kristina Ercegović, serijska poduzetnica, osnivačica i direktorica portala Žene i novac, poslovna savjetnica za male poduzetnike, autorica knjiga o poduzetništvu i dugogodišnja predavačica na temu poduzetništva.

  • Od 16.30 do 17 sati - Kako doći na zelenu granu?

Kako promijeniti svoj odnos prema novcu i kako njime upravljati ključna su pitanja kojima će Kristina Ercegović otvoriti radionicu. Osim što će pružiti odgovore na spomenuta pitanja, okupljenima će objasniti na koje načine mogu poboljšati svoju financijsku situaciju, kako dodatno zaraditi i povećati mjesečni budžet, ali i kako svoj hobi ili strast pretvoriti u uspješan posao.  

  • Od 17 do 17.20 sati: Razgovor 1:1 – Zašto je važno ulagati u 3. mirovinski stup?

Dijana Bojčeta Markoja direktorica je Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO), a sudionicima radionice dat će odgovore na pitanja zašto je važno štedjeti na vrijeme za mirovinu i kako to konkretno učiniti ulaganjem u treći mirovinski stup te zašto se ovakvo ulaganje isplati i privatno i poslovno.

  • Od 17.20 do 17.50 sati: Panel - Moj odnos s novcem i poslom

Na panelu "Moj odnos s novcem i poslom" govorit će pet žena s dugogodišnjim iskustvom u poduzetništvu. Sudionicima će ispričati svoje poslovne priče, ali i opisati izazove na koje su nailazile.

Panelistica Barbara Bukovec ima 20 godina radnog iskustva u obrtništvu i vlasnica je frizerskog ateliera Urban Baroque. Petra Mesarić inženjerka je elektrotehnike te stručnjakinja za pametne sustave upravljanja. Direktorica je tvrtke SmartWay, koja djeluje u području elektrotehničkog inženjerstva, a poznata je i po svojim uslugama u kinoindustriji. Poduzetnica Nataša Cikač, nakon 20 godina rada u proizvodnim tvrtkama na području nabave, logistike i prodaje, pokrenula je konzultantsku tvrtku Cronata d.o.o. U svom profesionalnom razvoju prošla je sve faze u nabavi, od pozicije početnika do menadžerskih položaja u različitim granama gospodarstva. Zahvaljujući bogatom iskustvu, vrlo dobro poznaje izazove s kojima se susreću žene u poduzetništvu. Poduzetnica Marijana Staneković pozitivan je primjer kako napraviti vlastitu poduzetničku priču. Prvo je pokrenula tvrtku Marinorm, koja nudi certifikacijske i edukacijske usluge sustava upravljanja. No usred pandemije 2020. godine sa suprugom je pokrenula još jedno poduzeće, Saperlot, za proizvodnju piva i sve poznatijeg varaždinskog džina, koji već osvaja medalje na prestižnim međunarodnim natjecanjima. Sudionicima na radionici otkrit će kako je sve počelo i zašto je odlučila upustiti se u poduzetništvo. Posljednja panelistica koja će sudionicima otkriti svoju poslovnu priču je Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtki Bernarda i Bernarda Nova koje su jedne od respektabilnijih hrvatskih proizvodnih kompanija srednje veličine. 

  • Od 17.50 do 18.20 sati: 'Od nemojte mene do dajte mi taj mikrofon'

Odgovore na pitanja koja je tajna vrhunskih javnih nastupa te kako se riješiti treme i biti siguran u svoj nastup sudionicima radionice dat će konzultantica i stručnjakinja za javni nastup Silvija Podoljak iz Ciceron komunikacija.

  • Od 18.20 do 19 sati: Pitanja i odgovori / networking

Na kraju će svi sudionici moći postaviti pitanja govornicima te u ugodnoj i podržavajućoj atmosferi dobiti odgovore na sve nedoumice.

Svaka sudionica dobiva i jedan primjerak 2. izdanja financijskog planera uz pomoć kojeg će lakše pratiti svoje financijsko stanje tijekom godine. Financijski planer omogućava praćenje mjesečnih prihoda i troškova, štednje i dugova, ali i mjesečnog zadovoljstva trenutnom financijskom situacijom. Inspirativni citati pomoći će vam u donošenju odluka, a unutar planera možete voditi bilješke i prilagati račune ako je potrebno. Financijski planer dolazi s 3 minute i 50 sekundi uputa za korištenje planera, 30 minuta masterclassa o novcu i vodičem "4 koraka kako promijeniti svoj odnos s novcem i poboljšati svoju financijsku situaciju".

Ne propustite ovu priliku i naučite kako upravljati svojim novcem te ostvarite svoje financijske ciljeve!

Financijska pismenost izrazito je važna jer omogućuje razumijevanje financijskih proizvoda i donošenje ispravnih financijskih odluka. Financijska pismenost žena smanjuje broj individualnih, ali i poduzetničkih promašaja, umanjuje rizik od siromaštva, pridonosi ekonomskom rastu i razvoju te daje jednake šanse svima na tržištu rada. Kampanja 'Novac u ženskim rukama' je nastala u suradnji s Udrugom društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba