Promo sadržaj

Komentari 0

Želite se riješiti ustajalog i lošeg, nekvalitetnog zraka?

Želite se riješiti ustajalog i lošeg, nekvalitetnog zraka?

Pročišćavanje i ventilacija zraka u životnim prostorima. Sustav rekuperatora Lunos omogućava dotok svježeg zraka u svaku prostoriju.

Ekonomično i zdravo rješenje

Ako imate zagušljiv, ustajali zrak  koji se manifestira osjećajem slabosti i glavoboljama te se često osjećate loše – vaše probleme tj. uzroke problema riješit će ventilacijski sustav Lunos

Lunos-hrvatska.com
01 4816 581
lunos@lunos-hrvatska.com

Noviji stanovi i kuće  građene su u skladu s važećim propisima u građevinarstvu za stambenu izgradnju s posebnom pažnjom na uštedi energije; što znači da imaju dobro izoliranu ovojnicu zgrade i kvalitetne nepropusne prozore i ulazna vrata. S jedne strane, s ime se postigla energetska učinkovitost koja je i bila cilj, ali s druge strane takvi stanovi i kuće jednostavno „ne dišu“. Takva gradnja i sve kvalitetniji materijali onemogućuju protok zraka koji je nužan da bi se prostor kvalitetno prozračio.  

U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni. Svakodnevno prozračivanje prostorija je od iznimne važnosti kako bi zrak bio kvalitetan te kako bi se izbjegla visoka vlažnost.

Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, na taj način se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata. 

Vrlo mali broj stanova ima ventilaciju. Kuhinjske nape i ventilatori oni samo izbacuju ustajali zrak, ali istovremeno ne pružaju dotok svježeg zraka.  

Učinkovit, estetski moderan dizajn, energično-ekonomičan ventilacijski sustav 

Lunos decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna ili izravno kroz vanjsku stijenku, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice.

Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak spriječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života.  

 Lunos ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru. 

Naknadna instalacija ventilacijskog sustava donedavno je bila izazovna i skupa, a sada je sama montaža jednostavna, brza i gotovo bez prašine prilikom ugradnje. Može se ugraditi i na starogradnje i novogradnje. Lunos ventilacijski sustav je učinkovito i trajno rješenje za problem ustajalog zraka te visoke vlažnosti u vašem stambenom prostoru.

Bolji životni uvjeti i uštede na grijanju

Glavne prednosti rekuperatorskog sistema Lunos:
1. 24- satna ventilacija svih prostorija bez otvaranja prozora i time gubitka topline 
2. Antialergijski filteri onemogućavaju ulazak alergena izvana  (pelud, prašina, grinje)
3. Odvod lošeg, ustajalog zraka i istovremeno dotok svježeg, pročišćenog  zraka u cijelom prostoru 
4. Održavanje optimalne razine vlažnosti- izbacuje suvišnu vlagu te spriječava nastanak plijesni 
5.  Ušteda energije 30 % ; gubitak topline je minimalan jer nema potrebe za otvaranjem prozora ili vrata

 Za više informacija posjetite web stranicu lunos-hrvatska.com.