Obavijesti

Promo sadržaj

Želite se riješiti ustajalog i lošeg, nekvalitetnog zraka?

Želite se riješiti ustajalog i lošeg, nekvalitetnog zraka?
4

Pročišćavanje i ventilacija zraka u životnim prostorima. Sustav rekuperatora Lunos omogućava dotok svježeg zraka u svaku prostoriju.

Ekonomično i zdravo rješenje

Ako imate zagušljiv, ustajali zrak  koji se manifestira osjećajem slabosti i glavoboljama te se često osjećate loše – vaše probleme tj. uzroke problema riješit će ventilacijski sustav Lunos

Lunos-hrvatska.com
01 4816 581
lunos@lunos-hrvatska.com

Noviji stanovi i kuće  građene su u skladu s važećim propisima u građevinarstvu za stambenu izgradnju s posebnom pažnjom na uštedi energije; što znači da imaju dobro izoliranu ovojnicu zgrade i kvalitetne nepropusne prozore i ulazna vrata. S jedne strane, s ime se postigla energetska učinkovitost koja je i bila cilj, ali s druge strane takvi stanovi i kuće jednostavno „ne dišu“. Takva gradnja i sve kvalitetniji materijali onemogućuju protok zraka koji je nužan da bi se prostor kvalitetno prozračio.  

U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni. Svakodnevno prozračivanje prostorija je od iznimne važnosti kako bi zrak bio kvalitetan te kako bi se izbjegla visoka vlažnost.

Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, na taj način se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata. 

Vrlo mali broj stanova ima ventilaciju. Kuhinjske nape i ventilatori oni samo izbacuju ustajali zrak, ali istovremeno ne pružaju dotok svježeg zraka.  

Učinkovit, estetski moderan dizajn, energično-ekonomičan ventilacijski sustav 

Lunos decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna ili izravno kroz vanjsku stijenku, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice.

Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak spriječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života.  

 Lunos ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru. 

Naknadna instalacija ventilacijskog sustava donedavno je bila izazovna i skupa, a sada je sama montaža jednostavna, brza i gotovo bez prašine prilikom ugradnje. Može se ugraditi i na starogradnje i novogradnje. Lunos ventilacijski sustav je učinkovito i trajno rješenje za problem ustajalog zraka te visoke vlažnosti u vašem stambenom prostoru.

Pokretanje videa...

Brza i jednostavna ugradnja 00:11

Bolji životni uvjeti i uštede na grijanju

Glavne prednosti rekuperatorskog sistema Lunos:
1. 24- satna ventilacija svih prostorija bez otvaranja prozora i time gubitka topline 
2. Antialergijski filteri onemogućavaju ulazak alergena izvana  (pelud, prašina, grinje)
3. Odvod lošeg, ustajalog zraka i istovremeno dotok svježeg, pročišćenog  zraka u cijelom prostoru 
4. Održavanje optimalne razine vlažnosti- izbacuje suvišnu vlagu te spriječava nastanak plijesni 
5.  Ušteda energije 30 % ; gubitak topline je minimalan jer nema potrebe za otvaranjem prozora ili vrata

Loš zrak. Prosječno četiri člana obitelji donosi 10 litara vlage po danu u prostoru. Na taj način nastaju povoljni uvjeti za razvoj plijesni i grinja za koje se pokazalo da su opasne za zdravlje. 

 Za više informacija posjetite web stranicu lunos-hrvatska.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Eurospin nastavlja ekspanziju diljem Hrvatske
PROMO

Eurospin nastavlja ekspanziju diljem Hrvatske

U idućih 12 mjeseci najavljena su otvorenja 12 novih trgovina

Sad je lakše biti lakši
PROMO

Sad je lakše biti lakši

Sa svih strana nude nam se rigorozne dijete koje nude samo prividna i kratkoročna rješenja uz puno muke i rizika za zdravlje. Kako odabrati onu pravu dijetu, prilagođenu baš meni?
Dobitnici milijunskih jackpota otkrivaju što su prvo kupili s novcima od dobitka
PROMO

Dobitnici milijunskih jackpota otkrivaju što su prvo kupili s novcima od dobitka

U SuperCasinu jackpot iznosi preko 1.6 milijuna eura!