Obavijesti

Promo sadržaj

Žene se u Konzumu nalaze na više od 70 posto voditeljskih pozicija

Žene se u Konzumu nalaze na više od 70 posto voditeljskih pozicija

Povodom Međunarodnog dana žena Konzumova rukovoditeljica Službe izlaznih narudžbi otkriva s kakvim se izazovima susreće i zašto i nakon petnaest godina rada uživa u poslu

Proteklih godinu dana za Ivanu Blaić Pleše, rukovoditeljicu Službe izlaznih narudžbi u Sektoru planiranja i upravljanja zalihama u Konzumu, bilo je posebno izazovno. Postojećim projektima pridružile su se dodatne aktivnosti izazvane pandemijom i potresima te je bilo nužno u izrazito kratkom razdoblju prilagoditi svoj odjel, tim i svakodnevne zadaće novonastalim okolnostima.

Svi smo zajedno dali 110 posto i naše su iskustvo, znanje i dobra organizacija u potpunosti došli do izražaja. Najvažnije je bilo da naši kupci ne osjete i ne primijete izazove s kojima smo se uspješno borili i uz koje smo kvalitetno funkcionirali s obzirom na uvjete rada“, prisjeća se Ivana. U Konzumu je zaposlena već petnaest godina, a svoju je karijeru započela kao prodavačica u tadašnjoj Kozmo drogeriji u Draškovićevoj ulici u Zagrebu da bi 2008. godine prešla na radno mjesto referenta kontrole izlaznih narudžbi u logistici gdje se detaljnije upoznala s procesima poslovanja. Potom je 2016. godine postala osobna tajnica izvršnog potpredsjednika Agrokora za poslovnu grupu Maloprodaja, a današnja joj je pozicija ponuđena 2017. godine te ju je s veseljem prihvatila. Vodi tim od devetero ljudi kod kojih najviše cijeni proaktivnost, odgovornost i predanost poslu te međusobno poštovanje, a najvećim izazovom smatra svakodnevnu pojavu nepredvidivih situacija s ograničenim vremenom za reakciju.

Aktualna epidemiološka situacija otežava nam i kvalitetnu obuku novih kolega, no dajemo sve od sebe da ih što brže i kvalitetnije uvedemo u posao kako bi što prije savladali sve tajne ovog specifičnog i dinamičnog posla. Uostalom, i ja sam 'dijete Konzuma', tu sam počela raditi jako mlada i kako je Konzum rastao, rasla sam i ja uz njega te razvijala svoje vještine“, pojašnjava Ivana te dodaje da se u poslu najviše veseli radu s ljudima te zadovoljstvu ostvarenim rezultatima. Zadovoljna je svojim postignućem i veseli se daljnjim projektima u kojima će imati dodatnu priliku pokazati svoje ključne kvalitete, poput organiziranosti, proaktivnosti, preciznosti, odgovornosti, ali i hrabrosti.

Ivana je jedna od ukupno 1.295 žena koje se nalaze na voditeljskim pozicijama u Konzumu, čineći ga tako svijetlim primjerom mjesta na kojem zaposlenici imaju jednake mogućnosti i gdje se cijeni energija, intuitivnost i kreativnost kojima žene svakodnevno unaprjeđuju poslovanje. Od gotovo 11 tisuća zaposlenih u Konzumu, više od 70 posto čine žene, a kad je riječ o maloprodaji, njihov udio raste na 85 posto. Žene dominiraju u Konzumu i kad je riječ o voditeljskim pozicijama – drže 74 posto svih voditeljskih pozicija i 84 posto voditeljskih mjesta u maloprodaji. Zanimljivo je i da žene u Konzumu upravljaju nekim odjelima koji su u javnosti percipirani kao „muški“, poput Sektora poslovne podrške ili Logističko-distributivnog centra.

U Konzumu su i ženama i muškarcima jednako dostupne mogućnosti napredovanja, dodatnih edukacija i usavršavanja, a jednakost žena i muškaraca vlada i kad su u pitanju plaće, jer su i žene i muškarci na istim pozicijama jednako plaćeni. I majke i očevi prvašića u Konzumu imaju pravo na korištenje slobodnog dana na prvi dan škole, a otvorena im je i mogućnost rada na nepuno radno vrijeme s ciljem lakšeg usklađivanja privatnih i poslovnih obveza. U prosincu se svim roditeljima isplaćuje dar za dijete, a tijekom godine zaposlenici koriste i druge pogodnosti poput potpore za novorođenče, božićnice, uskrsnice i regresa.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.