Obavijesti

Promo sadržaj

Životno osiguranje: oslonac u nepredvidivim situacijama

Životno osiguranje: oslonac u nepredvidivim situacijama

Ulaganjem u police životnih osiguranja ulažete u sigurnost i zaštitu sebe ali i vaših najbližih

Bez obzira na to koliko pažljivo planirali, život nas ponekad iznenadi i suoči s različitim nepredvidivim situacijama koje mogu značajno utjecati na naš osjećaj sigurnosti te se negativno odraziti na daljnji tijek ali i cjelokupnu kvalitetu našeg života. 2020. godina grubo nas je podsjetila na činjenicu kako je život pun neočekivanih obrata koji od nas zahtijevaju prilagodljivost i snalažljivost u trenutku. Osim toga, danas je svatko od nas kroz čitav svoj životni i radni vijek izložen različitim rizicima – od zdravstvenih i imovinskih, preko nesretnih slučajeva, pa sve do rizika za poslovanje. No, postoji način na koji možemo efikasno ublažiti negativne posljedice uzrokovane kriznim i izazovnim životnim situacijama.

Upravo životno osiguranje predstavlja osnovni stup zaštite u takvim okolnostima te ključnu komponentu preventivnog pristupa. Iznenadni gubitak voljenog člana obitelji nije samo emocionalni, već i financijski izazov stoga je temeljna svrha životnog osiguranja financijska zaštita vaše trenutne ili buduće obitelji u slučaju vaše smrti ili teške bolesti. Premda nije ugodno razmišljati o smrti ili gubitku voljenih, važno je imati na umu da će se vaša obitelj u tim trenutcima suočiti s troškovima pogreba, eventualnog vraćanja kredita te ostalim financijskim obavezama zbog čega životno osiguranje igra ključnu ulogu u zaštiti vaših najbližih. Osim što ova vrsta osiguranja pruža potrebnu financijsku podršku u slučaju smrti osiguranika, životno osiguranje također može poslužiti i kao sredstvo za otplatu dugova, pokrivanje troškova obrazovanja djece ili čak kao izvor dodatnih sredstava u slučaju raznih nezgoda i teško bolesnih stanja.

Jedan od najvažnijih aspekata životnih osiguranja njihova je prilagodljivost. Danas postoji mnoštvo različitih vrsta polica životnih osiguranja na vama je da odaberete onu koja najbolje odgovara upravo vašim potrebama te da sami odlučite je li za vas klasično i mješovito životno osiguranje, rentno ili investicijsko životno osiguranje koje uz pokrivanje rizika uključuje i ulaganje u investicijske fondove. Prilikom odabira police uputno je razmotriti svoje financijske ciljeve, dugoročne potrebe, ali i mogućnosti plaćanja premije. Dodatna prednost životnog osiguranja svakako je i ugovaranje široke palete dopunskih pokrića što ovu vrstu osiguranja čini dinamičnim i fleksibilnim proizvodom. Zato se u praksi uz sve police životnog osiguranja najčešće dodatno uzima i osiguranje od različitih nezgoda.

Osim toga, životno osiguranje može poslužiti i kao instrument štednje za treću životnu dob budući da su društva za osiguranje i važan pružatelj štednje za mirovinu. Kada se približavamo umirovljenju i želimo si osigurati stabilniju financijsku budućnost u starosti, upravo kroz policu rentnog osiguranja moguće je akumulirati sredstva koja će nam poslužiti kao kontinuirani izvor primanja nakon prestanka rada – uključujući periodičke jednokratne isplate koje mogu biti mjesečne, kvartalne ili godišnje. U slučaju da korisnik ne doživi isplatu – rentu je moguće i naslijediti. S druge pak strane, štednja kroz police životnih osiguranja može se iskoristiti i u druge svrhe poput podizanja pozajmice od društva za osiguranje, kao jamstvo pri podizanju kredita u banci ili kao alat za ulaganje u sigurne investicijske fondove. Iako su mnogi svjesni važnosti police životnog osiguranja kao faktora zaštite onih koje vole te imaju zdravu i unutarnju potrebu zaštititi sebe i svoje najmilije – manjka individualne odgovornosti, nedovoljna briga za vlastitu budućnost te nedovoljno razvijena svijest o kulturi osiguranja općenito razlozi su zbog kojih građani u Hrvatskoj ugovaraju police životnog osiguranja 7 puta manje u odnosu na prosjek Europske unije.

Sklapanjem ugovora o životnom osiguranju donosi se odgovorna i promišljena odluka koja pruža zaštitu za nepredvidive životne situacije te jamči financijsku sigurnost – kako za osiguranika, tako i za potencijalne buduće korisnike police, uključujući članove obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car
Baby boom u Slavoniji i Podravini
PROMO

Baby boom u Slavoniji i Podravini

Već imaju jasličku, vrtićku i predškolsku grupu, a očekuju još dvadesetak prinova koje će dohraniti i pustiti u prirodu. U Dravskoj priči u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije dosadno