Znamo kako se ovo ljeto zaštiti od sunca i gdje obaviti besplatni dermatološki pregled | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Znamo kako se ovo ljeto zaštiti od sunca i gdje obaviti besplatni dermatološki pregled

Znamo kako se ovo ljeto zaštiti od sunca i gdje obaviti besplatni dermatološki pregled

„Zaštiti se...i uživaj na suncu“

Ljeto je već stiglo i naveliko se priča o važnosti zaštite od sunca, odabiru proizvoda za zaštitu od sunca i o negativnom utjecaju UV zraka - ne samo na izgled kože već i na njezino zdravlje. Krema sa zaštitnim faktorom ostaje prioritet u zaštiti od štetnog UV zračenja, no odabir kreme kao i njeno nanošenje, i dalje nisu dovoljni da bismo bezbrižno mogli uživati na suncu.

Ispravno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom prvi je korak koji je potrebno savladati. Uz pretpostavku da ste odabrali kremu sa SPF-om 30 (ili višim) morate paziti na količinu kreme koju ćete nanijeti. Optimalno je nanijeti 2 miligrama kreme na svaki kvadratni centimetar kože. Pojednostavljeno, govorimo o pravilu „dva prsta“ što znači da, primjerice, na površinu lica i vrata trebate nanijeti onoliko kreme koliko stane kada kremom prekrijete kažiprst i srednji prst. Dodatno, dermatolozi preporučuju obnavljanje kreme svaka dva sata, a ako ste na plaži kremu je potrebno ponovo nanijeti nakon svakog izlaska iz mora.

Uz kremu, od štetnog utjecaja sunčevog zračenja zaštitit će vas i odjeća, šešir te sunčane naočale. Znamo da je vrućina tijekom ljeta nesnošljiva, ali prilikom dugotrajnijeg izlaganja suncu preporučuje se nositi laganu odjeću koja prekriva što više kože. Naravno, na kožu koja je izravno izložena suncu nanijet ćete kremu prema pravilu „dva prsta“, a bilo bi dobro da se pridržavate i zlatnog pravila koje kaže da se ne smijemo izlagati suncu kada je njegovo zračenje najintenzivnije, odnosno u periodu od 10 do 16 sati.

Primjenom ovih savjeta zaštitit ćete zdravlje svoje kože, no da biste uistinu bezbrižno uživali na suncu i bili sigurni da ste poduzeli sve preventivne mjere koje su vam na raspolaganju, uvijek je najbolje obratiti se stručnjacima. Preventivni pregledi neophodni su za zdravlje i zato vas dm poziva da se pridružite inicijativi „Zaštiti se...i uživaj na suncu“ i obavite besplatni dermatološki pregled.

Prvom pregledu održanom u Zagrebu pristupilo je 200 građana, a pregledi će se tijekom srpnja obavljati u Slavonskom Brodu (1.7.), Puli (8.7.), Crikvenici (15.7.), Karlovcu (22.7.) i Zadru (29.7.) te tijekom kolovoza u Šibeniku (12.8.) i Makarskoj (26.8.). Preglede će obavljati dermatolozi Hrvatskog dermatovenerološkog društva na plažama i kupalištima od 17 do 19 sati, a sve detalje o dm-ovoj inicijativi možete potražiti na internetskoj stranici www.dm.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo
PROMO

Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo

Europski klubovi znaju kako iskoristiti potencijal svojih stadiona, a istome se nada i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman – jednom kad se u Maksimiru osim golova zabije i prva lopata

Wienerberger Brick Award 2024: nagrađeni međunarodni inovatori arhitekture od opeke
PROMO

Wienerberger Brick Award 2024: nagrađeni međunarodni inovatori arhitekture od opeke

Ugledni žiri odabrao pet izvanrednih projekata među 743 prijave iz 54 zemlje, ističući potencijal održive i inovativne gradnje
Najznačajniji Texas Hold'em poker turnir u Zagrebu
PROMO

Najznačajniji Texas Hold'em poker turnir u Zagrebu

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!