Promo sadržaj

Komentari 0

Znate li da u srcu Slavonije nastaje BIO ulje konoplje Croaticanna?

Znate li da u srcu Slavonije nastaje BIO ulje konoplje Croaticanna?

Mladi i ambiciozni poljoprivrednik iz Đakova, Zvonimir Kalić, prije nekoliko godina preuzeo je obiteljski OPG. Tada nije ni sanjao da će se njegovi proizvodi jednog dana nalaziti na policama velikog trgovačkog lanca

Naime, njegova obitelj započela je uzgoj konoplje i proizvodnju sjemena. Kako je do toga došlo? Zato što je industrijska konoplja biljka koja može zadovoljiti gotovo sve ljudske potrebe – može se koristiti kao hrana, energent, odjeća, građevinski materijal, čak i kao stočna hrana.

Sve navedeno potaknulo je mladog Zvonimira da nastavi obiteljski posao, educira se dodatno i svoju energiju usmjeri u stvaranje novog i posebnog proizvoda. Zahvaljujući tome, iz srca Slavonije i iz ekološkog uzgoja danas stiže njegovo BIO ulje konoplje Croaticanna. Ono nastaje hladnim prešanjem sjemena konoplje koje je raslo u strogo kontroliranim uvjetima. 

Potvrđeno je kako ulje Croaticanna u idealnom omjeru sadržava višestruko nezasićene masne kiseline. Kvaliteta ulja Croaticanna prepoznata je i „odlikovana“ s tri certifikata i jamstvena žiga: “Živjeti zdravo“ zbog niskog udjela soli i zasićenih masnih kiselina te BIO i VEGAN oznakama. Zagrijavanjem ovo ulje gubi hranjiva svojstva pa je preporuka da se koristi kod pripreme hladnih jela, kao začin za salate ili dodatak umacima. 

Zvonimir je želio svoj proizvod usavršiti i predstaviti ga tržištu. Priliku za to prepoznao je u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska”, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. Uz stručni tim kompanije SPAR Hrvatska, prikupio je potrebnu dokumentaciju i certifikate za ekološko nadzorno tijelo te uskladio druge dijelove proizvodnog procesa sa strogim zahtjevima da bi takav plasman bio moguć. 

SPAR je potom od Zvonimira Kalića naručio 2000 komada BIO ulja konoplje Croaticanna, koje se sada nalazi na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Nakon što se predstavio publici u posljednjoj emitiranoj emisiji ovog projekta, Zvonimir se sada, zajedno s preostalih sedmero kandidata, bori za titulu HIT proizvoda 2022. Nastavak ovog uzbudljivog projekta pratite i dalje nedjeljom u 18.15 na programu Nove TV.