Obavijesti

Promo sadržaj

Znate li kako riješiti razmak između zubi?

Znate li kako riješiti razmak između zubi?
3

Dijastema je naziv za razmak između prvih sjekutića u gornjoj čeljusti. Nekome predstavlja estetski ili funkcionalni problem, a nekome dio njegove osobnosti

Dijastema je naziv za razmak između prvih sjekutića u gornjoj čeljusti. Nekome predstavlja estetski ili funkcionalni problem, a nekome dio njegove osobnosti.

Na našim prostorima češće se predstavlja kao mana koja ne odgovara suvremenim estetskim kriterijima. U Japanu se dijastema smatra atraktivnom, a u nekim je zemljama poput Nigerije i Namibije simbol plodnosti.

Pacijenti kod stomatologa dolaze sa željom da se dijastema zatvori zbog estetskih razloga -  doživljavanja vlastite ljepote i izgleda svoga lica, zbog funkcionalnih poteškoća – otežanog odgrizanja hrane, kao i poteškoća prilikom izgovaranja glasova f i s.

Postoji više terapijskih mogućnosti kojima se korigira dijastema. Neke od najčešćih su kirurška (zubni implantati), ortodontska terapija i druga rješenja poput keramičkih ljuskica ili zubnih krunica.

Ortodontska terapija zahtijeva više vremena, može biti fiksna ili mobilna, ali prednost joj je očuvanje vlastitih zuba i usklađivanje zagriza.

U ugodnom ambijentu Poliklinike ARENA, pronaći ćete svako od ovih rješenja. Ova zdravstvena ustanova specijalizirana je za stomatološke usluge, s posebnim naglaskom na estetska i implantološka rješenja.

Jedna od najpopularnijih korekcija svakako su keramičke ljuskice koje predstavljaju odlično estetsko i dugotrajno rješenje, a boja im ostaje uvijek postojana. Zahvat za njihovu izradu je minimalno invazivan, brusi se samo caklina u tankom sloju, obično se njima i korigira promjena boje ili oblika zuba što se ne može trajno postići s izbjeljivanjem. Ljuskice imitiraju prirodnu fluorescentnost, provode i reflektiraju svjetlost kao prirodni zubi, a glatka površina omogućuje lakše održavanje oralne higijene. 

Sljedeće rješenje su keramičke krunice koje se koriste kad su dijasteme preširoke za ljuskice, kad postojeći zubi imaju ispune ili okluzija nije idealna. Trebale bi biti visoko estetske da bi u području dijasteme što prirodnije imitirale prirodne zube. S konačnim keramičkim krunicama možemo promijeniti oblik, boju i položaj zubi. Preširoke dijasteme treba korigirati u kombinaciji s ortodontskom terapijom da konačne krunice ne bi ispale prevelike tj. preširoke.

Unatoč estetskim standardima, najbitnije je kako se osoba osjeća. Na kraju krajeva, ljepota je u različitosti.

Ukoliko imate potrebu za stomatološkim rješenjem bilo koje vrste, možete se obratiti u Polikliniku ARENA pozivom na 01 6542-655.

Fill out my online form.

Stomatološka poliklinika ARENA 
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb 
Tel: 01/6542-655 
Web: http://www.arenapoliklinika.hr  
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Facebook page: https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/ 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.