Znate li koje su koristi ribljeg ulja za pse? | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Znate li koje su koristi ribljeg ulja za pse?

Znate li koje su koristi ribljeg ulja za pse?

Riblje ulje za pse izvrstan je izvor omega-3 masnih kiselina, koje uključuju dvije bitne komponente EPA i DHA

Poznato da omega-3 za pse je unesena u mnoge kvalitetne hrane za pse, ublažava upale, održava zdravlje očiju, kostiju i mozga te podržava imunološki sustav.

Za koje zdravstvene probleme riblje ulje za pse ima koristi?

Riblje ulje ima brojne prednosti za pse, zbog čega se uključuje u hranu za pse. Na etiketi se riblje ulje često naziva omega-3, iako laneno ulje također može biti izvor omega-3 masnih kiselina koje ne uključuju EPA i DHA.

Znanstveno je dokazano da Omega-3 za pse djeluje na smanjenje upale, što ga čini popularnom preporukom za pse s upalom zglobova uzrokovanom bolestima poput artritisa.

Riblje ulje za pse i štence uključuje sljedeće zdravstvene prednosti:

Što je omega-3 za pse?

Riblje ulje sastoji se od mnogo zdravih dugolančanih višestruko nezasićenih masnih kiselina, a dvije najkorisnije su EPA i DHA. Ove dvije omega-3 masne kiseline nalaze se u masnom tkivu hladnovodnih riba kao što su skuša, menhaden, inćuni, haringe i losos. Riba proizvodi omega-3 masne kiseline jedući alge.

Omega-3 maske kiseline iz lanenog ulja ljudi ili kućni ljubimci ne mogu učinkovito pretvoriti i stoga je EPA i DHA ili riblje ulje potrebno dodati obrocima kako bi se izvukla puna korist. Ove esencijalne masne kiseline podržavaju bubrege, srce, kožu i kognitivne funkcije te olakšavaju pokretljivost zglobova.

  • EPA ili eikozatetraenska kiselina pomaže kod stanja koja uzrokuju upale, a najčešći su osteoartritis ili degenerativne bolesti zglobova, ali se također pokazalo korisnim za mozak, kožu i srce.

  • DHA ili dokozaheksaenska kiselina štiti staničnu aktivnost osobito u kardiovaskularnom i kognitivnom sustavu koji je povezan sa zaštitom od raka i drugih bolesti.

Koliko ribljeg ulja dati psu: Doziranje

Većina roditelja kućnih ljubimaca pita koliko je ribljeg ulja dobro za pse. Tretman ribljim uljem za vašeg psa jedinstven je kao i doza koja će mu trebati. Kako biste bili sigurni da pas dobiva odgovarajuću količinu ribljeg ulja, razgovarajte sa svojim veterinarom prije nego uključite dodatak u prehranu svog psa.

Previše ribljeg ulja može imati negativne učinke na gastrointestinalni sustav psa uzrokujući proljev. Nedovoljna količina ribljeg ulja bit će neučinkovita. Veterinar može savjetovati s kojom dozom započeti u skladu s problemom koji se liječi, težinom vašeg psa, veličinom i drugim zdravstvenim aspektima.

Više o ovoj temi možete pronaći na k-9.hr 

K-9 pet shop nudi kvalitetne proizvode i pribor za zdravijeg, sretnijeg kućnog ljubimca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Uz Motointegrator do pouzdanog autoservisa u samo par klikova!
PROMO

Uz Motointegrator do pouzdanog autoservisa u samo par klikova!

Pronađi pouzdani autoservis i dogovori pregled vozila jednostavnije nego ikad, bez skrivenih troškova i neugodnih iznenađenja! Motoinegrator je platforma koja spaja vozače i servise na jednom mjestu

Najčešća pitanja i odgovori o blanco sudoperima
PROMO

Najčešća pitanja i odgovori o blanco sudoperima

Blanco sudoperi predstavljaju sinonim za vrhunsku kvalitetu i sofisticiran dizajn. Što ih čini tako posebnima?
Sljemensko Cooliranje 2024 - Natali Dizdar, Songkillersi i Detour ovo ljeto na Sljemenu
PROMO

Sljemensko Cooliranje 2024 - Natali Dizdar, Songkillersi i Detour ovo ljeto na Sljemenu

Koncerti vrhunskih izvođača u intimnoj, bliskoj atmosferi vrta i terase Kućice Sljeme koja omogućuje poseban kontakt glazbenika s publikom.