Obavijesti

Promo sadržaj

Zrinka Cvitešić u akciji spašavanja pčela

Zrinka Cvitešić u akciji spašavanja pčela
3

Pčele su mala, ali fantastična bića koja su zbog oprašivanja biljaka iznimno važne za funkcioniranje našeg ekosustava.

Međutim, pčele sve više gube svoja prirodna staništa i postaju ugrožene, ponajviše zbog aktivnosti ljudi. Tu problematiku prepoznali su u A1 Hrvatska te su pokrenuli projekt GigaBEEtno za spas solitarnih pčela, jednih od najvećih prirodnih oprašivača.  

Koliko su pčele bitne prepoznala je i poznata svjetska glumica Zrinka Cvitešić koja trenutno glumi u predstavi Povijest pčela u Hrvatskom narodnom kazalištu te koja nam je otkrila zašto su za nju pčele važne. 

 „Čini mi se da ljudi koji govore o ekološkim problemima nisu ozbiljno shvaćeni, stoga je predstava Povijest pčela, koja govori o izumiranju pčela, vrlo dobro osmišljena jer govori o važnoj ekološkoj temi iz ljudske perspektive. Tijekom pripreme za predstavu, fasciniralo me to što pčele kao malena bića znatno utječu na kvalitetu našeg života te okoliša, što me inspiriralo za priključivanje ovog projekta te spašavanju pčela“, istaknula je Zrinka. 

U sklopu GigaBEEtnog projekta postavljen je niz hotela za solitarne pčele, a jedan od njih se nalazi i u florom bogatom zagrebačkom Botaničkom vrtu gdje će se pčelice od sada moći sigurno i neometano nastaniti. Misleći i na druge pčelice u potrebi, uz ovaj projekt pokrenuta je i humanitarna akcija prikupljanja sredstava za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice iz Gospića na platformi Čini pravu stvar. Ponosna ambasadorica Zrinka Cvitešić pomoći će Pčelicama prikupiti 17 000 kuna za rad fizioterapeuta i psihologa za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura