Zvijezde na Plavom telefonu | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Zvijezde na Plavom telefonu

Zvijezde na Plavom telefonu
3

Udruga Plavi telefon, prva i najstarija Linija pomoći za djecu, mlade i odrasle u Hrvatskoj ove godine obilježava 28 godina postojanja.

Tijekom gotovo 3 desetljeća uspješnog rada, primili smo preko 125 000 poziva, pomogli tisućama korisnika te spasili desetke mladih života.

Tijekom svibnja i lipnja organiziramo akciju „Zvijezde na Plavom telefonu“. Program je predviđen na način da jednom tjedno u jednom dežurstvu od 2 sata na Liniji pomoći bude dežurna po 1 javna osoba koja će na dva sata postati volonter/ka Linije pomoći i javljati se na pozive naših korisnika – pozivača.

Cilj ove akcije je promocija Linije pomoći Plavi telefon i našeg besplatnog Savjetovališta Otvorena vrata u kojem stručne osobe (psiholozi i realitetni, geštalt i TA terapeuti), pružaju besplatno individualno, obiteljsko/partnersko te E-mail savjetovanje. Savjetovalište Otvorena vrata mjesto je gdje djeca, mladi, odrasli i stariji mogu dobiti pomoć, podršku i savjetovanje.

Tijekom svibnja i lipnja, jedan dan u tjednu od 12 do 14h na Liniji pomoći bit će dežurni: Ella Dvornik (15.05.), Ivana Paradžiković (22.05.), Mia Dimšić (29.05.), Dino Jelušić i Tara Thaller (27.05.), Jelena Veljača (05.06.) te Maja Bajamić (12.06.).

Uz tridesetak volontera, koji prolaze selekcije i edukaciju za rad na Liniji pomoći, u rad Plavog telefona uključeni su i brojni stručni suradnici - psiholozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, sociolozi, liječnici te psihijatri.

Udruga Plavi telefon osim Linije pomoći i Savjetovališta provodi i 10-ak raznih edukativnih programa i projekata za djecu, mlade i odrasle osobe. 

Više o Plavom telefonu možete saznati na službenoj internetskoj stranici https://www.plavi-telefon.hr/ te na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/udruga.plavi.telefon/ i https://www.instagram.com/plavi_telefon/.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Trostruka kruna': Diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu vrijedi u cijelom svijetu
PROMO

'Trostruka kruna': Diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu vrijedi u cijelom svijetu

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ostvario je iznimno postignuće dobivanjem treće akreditacije AMBA (Associations of MBAs) i time postao nositelj trostruke akreditacije, poznate i kao Trostruka kruna

Koja ste krvna grupa? Evo što to može otkriti o vašoj osobnosti
TEZE JAPANSKIH ZNANSTVENIKA

Koja ste krvna grupa? Evo što to može otkriti o vašoj osobnosti

Kao što postoje kompatibilne krvne grupe za transfuziju, tako su neke kombinacije bolje i gore u odnosima, a grupa nosi određeni karakter, kaže japansko učenje
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura