Obavijesti

Promo sadržaj

Zvijezde Ultimate Gamera otkrivaju što je potrebno za postati dobar gejmer

Zvijezde Ultimate Gamera otkrivaju što je potrebno za postati dobar gejmer
4

Nakon napete treće epizode showa, upitali smo se – što čini dobrog gejmera. Odgovore na ovo pitanje su dali oni koji to znaju najbolje, mentori i voditeljice showa

YouTube show Ultimate Gamer Hrvatskog Telekoma i ove je nedjelje ponovno pokazao zašto je omiljen među obožavateljima i zašto broj fanova raste iz epizode u epizodu. Nakon što smo prošlog tjedna napeto promatrali prvi sraz između Tapira i Šnitera, u kojem su se Tapiri oprostili od svoje dvije članice – Viscarie i Rikkurumi, zbog lošijih partija League of Legendsa i Rocket Leaguea, u posljednjoj epizodi stvari su se preokrenule.

Prijateljstvo bez obzira na timske boje

Timovi su odmjerili snage u legendarnom PUBG: Battlegrounds i pružili navijačima napetu i izjednačenu borbu. Naposljetku su Šniteri po prvi puta bili u eliminacijskoj igri, gdje su se nakon partije Valoranta, morali pozdraviti s čak tri člana svojega tima. Enakin, Izzievond te NeonBlackHeartAttack napustili su show. Usprkos tome što su zaustavljeni u borbi prema tituli najboljeg i što su pomalo razočarani i dalje vjeruju u svoj tim i sigurni su u njihovu pobjedu. Ako ste slučajno propustili novu epizodu možete je pogledati na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma, a sve o showu možete saznati na web stranici.  

I dok iz tjedna u tjedan gledamo kako se najbolji igrači međusobno natječu i pokazuju svoj talent, pitali smo mentore i voditeljice što je to što čini dobrog gejmera, koje vrline mora posjedovati, a koje osobine i nisu najpoželjnije u svijetu vrhunskog gejminga. Što je potrebno kako bi postali najbolji?

Odlučili smo krenuti s uvijek raspoloženim Malajskim Tapirom koji je svoju karijeru izgradio u FIFI i postao jedan od najvećih regionalnih YouTubera, a sada mentorira Tapire. Evo što nam je on odgovorio na pitanje što čini dobrog gejmera te koliku ulogu igra talent, a koliko vježba?

Ništa ne promiče budnom oku Malajskog Tapira

Tri osobine koje bih naveo da su presudne u svijetu kompetitivnog gejminga bile bi fokusiranost, želja za uspjehom i mogućnost prilagodbe na nove okolnosti. Fokusiranost ne znači nužno samo fokus na videoigre, nego konstantan rad na sebi i ispravljanje mana koje smo samiuočili. Ako to uspijemo, tada nam želja za uspjehom puno više pomaže jer nismo sami sebi vlastita prepreka. Što se tiče odnosa talent i naporan rad, rekao bih da 90% uspjeha otpada na trening i svakodnevno vježbanje. Ali igru morate stvarno voljeti kako bi napravili najbolje rezultate. Od praktičnih savjeta tu bih rekao da je ključno gledati svoje snimke, analizirati ih i ispraviti greške“, rekao je Malajski.

Marko KC, mentor Šnitera, složio se sa svime što je Malajski rekao, ali i dodao par svojih savjeta. „Dodao bih još na listu i smirenost koja je potrebna nakon izgubljene partije. Moraš koji put prihvatiti da je netko bolji od tebe i tu nema pomoći. Osim kod mene u LoL-u (hahahaha). Isto tako tu ulogu može igrati i manjak vremena. Profesionalni gejmeri i oni koji to žele postati treniraju osam do deset sati dnevno i ako ne možete posvetiti toliko vremena gejmanju, to vas može spriječiti da postanete profi gejmer“, kazao je Marko KC.

Naš omiljeni voditeljski dvojac je također podijelio savjete. „Iznimno je važno znati se nositi sa stresom i pritiskom koji se javlja, naravno ako govorimo o kompetitivnom gejmanju. Po meni jedna od karakteristika dobrog gejmera je biti dobar vođa. Voditi i davati savjete, a ne se prepustiti bijesu nakon izgubljene partije i vikati na svoje suigrače je ono što se traži od lidera i dobrog gejmera. Nema povišenih tonova u ovom showu, barem ne onih negativnih, ali pobjedu lako može odnijeti tim koji ima bolju komunikaciju i koordinaciju, zahvaljujući njihovom vođi“, podijelila je s nama Zefy.

Zefy i Tetka također nisu odoljele super atmosferi

Nasmiješena Tetka je za kraj dala par genijalnih savjeta. „Morate voljeti igru koju igrate. Možete utrošiti i deset tisuća sati na igricu i dalje biti prosječan igrač ako ta igra nije po vašem ukusu. Budite ustrajni, budite poniznii konzistentni , nemojte biti bahati, nemojte iskazivati bijesnakon izgubljene partije, pokažite drugima oko sebe kako imate potrebnu vještinu i potpora će biti tu. Za kraj bih dodala ovu misao: Najbolji gejmeri su oni koji su shvatili kako su developeri igre zamislili igranje te videoigre. Kada „otključate“ tu tajnu, samo nebo je granica“, rekla je Tetka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu