Obavijesti

Prvi dan treće Hrvatske sportske konferencije

Prvi dan treće Hrvatske sportske konferencije
3

Treća Hrvatska sportska konferencija otvorila je svoja vrata te u sklopu niza zanimljivih panela obradila aktualne teme i probleme hrvatskog sporta. Danas vas čeka Erasmus+ sport info dan

Konferenciju je posjetio velik broj sportskih djelatnika, predstavnika sportskih organizacija i obrazovnih institucija te kompanija i udruga. Posjetitelje danas očekuje Erasmus + Sport info dan.

Konferenciju je otvorio Gordan Kožulj predavanjem na temu "Popularnost sporta u funkciji promociji države", pri čemu je dao podatke o izuzetnoj  gledanosti najvećih sportskih događanja na svjetskoj razini i u Hrvatskoj te neupitno ustvrdio da sport češće treba koristiti i u područjima poput brendiranja države, međutim da za njihovu prepoznatljivosti i povezivanje s Hrvatskom treba raditi stručno i sustavno. Također, dao je detaljan prikaz prihoda i rashoda liga ˝Petice˝ i usporedio ih s 1. Hrvatskom nogometnom ligom, čime je nedvojbeno pokazano koliko hrvatski nogomet kaska za svjetskim vezano uz količinu prihoda i rashoda, dobit te načine financiranja. 

Organizatori Pannonian Challengea prikazali su projekt od njegovih početaka do današnjeg dana kada je postao brand događanje koje nosi Osijeku i okolici nepobitnu financijsku korist  kroz velik broj turističkih posjeta te jača imidž toga dijela Hrvatske kao urbanog, sportskog i glazbenog središta. Marc Rapparlie, osnivač i generalni direktor međunarodne agencije Global MMK koja surađuje sa Formulom 1, IHF, EHF Ligom prvaka i NBA-om  je kroz temu "Kako evaluirati sportska sponzorstva?" prikazao nove trendove obrade i korištenja podataka u  cilju monitoringu, analize i evaluacije medija i sponzorstava. Profesionalni sportaši, polaznici Visoke poslovne škole za sportski menadžment Aspira govorili  su o svojim iskustvima u online studiranju te specifičnim potrebama  i mehanizmima učenja koji su im potrebni kako bi mogli svladati edukativne programe.

Igor Čerenšek, hrvatski plivački olimpijac i psiholog našeg mladog tenisača Borne Čorića, govorio je o psihologiji pobjednika iz aspekta povezanosti  karakteristika kod vrhunskih sportaša i uspješnih menadžera te je prisutnima objasnio pojam zone i njezinog postizanja, stanja uma pojedinca koje ga vodi do ostvarenja punog potencijala. U svome dinamičnom predavanju i u odgovorima na brojna pitanja posjetitelja ustvrdio je da je mladi tenisač Borna Čorić izuzetno discipliniran u svojim fizičkim i mentalnim treninzima koje provodi svakodnevno u suradnji s njim protekle dvije godine. 

Dr. sc. Vanja Smokvina, član radne skupine koja je radila na prijedlogu nacrta novog Zakona o sportu, analizirao je trenutačnu nezavidnu poziciju profesionalnog sportaša u Hrvatskoj, dao komparativnu analizu zemalja na koje se treba ugledati te zacrtao smjerove u kojem će se novi Zakon o sportu morati razvijati temeljem direktiva i politike EU, sa naglaskom na nužnosti izmjene pravnog statusa profesionalnih sportaša. Za demonstraciju aktualnog stanja i statusa sportaša, dao je primjer hrvatskog nogometa u kojem samo 5 od 10 klubova ispunjava svoje obaveze spram igrača, prosječno kašnjenje naknada je četiri i pol mjeseca, a čak 58 igrača (od 250) imaju blokirane račune od strane Porezne uprave. 

Posjetitelje danas očekuje predstavljanje novog EU programa Erasmus + Sport, namijenjenog financiranju sportskih projekata i razvoju europske dimenzije sporta i rekreacije.

Dan 2 (22. studeni 2014.) –  Erasmus+Sport info dan

9:30 - 10:00 Registracija

10:00 - 10:30 Pozdravni govori

Gordan Kožulj, član odbora Hrvatske sportske konferencije

Ivana Puljiz, pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU)

- Tomislav Paškvalin, pomoćnik ministra za sport Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

10:30 - 11:30 "Sport u Erasmus + programu"

- Viera Kerpanova, savjetnica Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA)

11:30 - 12:00 "Erasmus+: mogućnosti u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih za sportske organizacije i institucije"

- Ivana Puljiz (AMPEU)

12:00 - 12:30 PAUZA ZA KAVU

12:30 - 13:00 "Prijava projekata: praktični savjeti za potencijalne prijavitelje"

- Viera Kerpanova (EACEA)

13:00 - 14:00 "Inspirirajte se: uspješni sportski projekti financirani kroz EU programe - od ideje do izazova u provedbi"

- Gordan Kožulj, moderator

Ulaz na Konferenciju se ne naplaćuje i ostvaruje se putem prijave na službenoj web stranici Konferencije www.csc.com.hr.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.