Obavijesti

Sadržaj partnera

Komentari 10

Iz perspektive radnika: Jesmo li spremni razumjeti i zadovoljiti potrebe naših djelatnika?

Iz perspektive radnika: Jesmo li spremni razumjeti i zadovoljiti potrebe naših djelatnika?
6

Djelatnici danas postavljaju veće standarde i imaju neka druga očekivanja osim materijalnih beneficija. Radniku je važna transparentnost u komunikaciji s poslodavcem te osjećaj pripadnosti i sudjelovanja u donošenju odluka

VIDEO

Promjene su pred vratima. Tržište rada u Hrvatskoj nikada nije bilo dinamičnije - nezaposlenost doseže povijesno najniže razine, dok svjedočimo kontinuiranom rastu plaća. Radnici su sve više u poziciji moći, a poslodavci zapravo moraju uložiti dodatne napore kako bi ih privukli i zadržali. Istraživanja pokazuju da će ulaganje u rast i razvoj zaposlenika biti od presudne važnosti kako bi se izbjegla visoka fluktuacija radne snage. Uostalom, kvalitetni radnici su temelj uspjeha svake tvrtke.

Trendovi na tržištu rada za 2024. godinu pokazuju kako djelatnici danas, osim plaće, postavljaju veće standarde i imaju neka druga očekivanja osim materijalnih beneficija. Radniku je danas važna transparentnost u komunikaciji s poslodavcem te osjećaj pripadnosti i sudjelovanja u donošenju odluka. Radna snaga želi biti dio organizacije koja ih podržava, koja im pruža prilike za rast i razvoj te u kojoj se osjećaju kao važan dio tima.

Stoga se nameće pitanje: koja je formula za uspjeh u zadržavanju kvalitetnih radnika? Upoznajmo Karla, Adrianu i Gorana, dugogodišnje radnike u Petrolu koji će nam kroz svoje priče otkriti što ih motivira na njihovom poslu, zašto im je bitna podrška kolega te kako su s godinama postali ne samo suradnici, već i prijatelji. Kroz njihove doživljaje saznajemo kako tvrtke mogu izgraditi okruženje koje potiče lojalnost i angažman zaposlenika, stvarajući tako ne samo produktivno, već i povezano radno mjesto.

Novi standardi zadovoljstva na poslu

Adriana Con, poslovođa na prodajnom mjestu Vrata Jadrana Jug, svoj put u Petrolu započela je kao prodavač-konobar na Vratima Jadrana Sjever 2017. godine. Kroz svoje iskustvo, ističe kako je rad u Petrolu ne samo zanimljiv već i dinamičan, nudeći svakodnevno novo učenje i usavršavanje.

- Odlučila sam prihvatiti posao na preporuku svoje bivše kolegice i zaista nisam pogriješila. Volim rad s ljudima, no prvenstveno mi je bitna dobra radna atmosfera za koju osobno smatram da kreće od poslovođe. Na sve moguće načine nastojim biti potpora svom timu, biti pokretač pozitivne energije i obično nam dani proteknu u smijehu, bez obzira na svakodnevne zadatke i svaki je radni dan prilika za naučiti nešto novo. Ponosna sam na tim ljudi s kojima radim, koji su mi zaista druga obitelj. S nekima se nasmijem do suza, a tek kad sam na godišnjem odmoru, shvatim koliko mi nedostaju - priča nam Adriana.

Pokretanje videa...

Petrol Vrata Jadrana 1 00:58

Njeno mišljenje dijeli i kolega Goran, veteran Petrola sa 17 godina rada u istoj tvrtki koji je inače i Adrianin dugogodišnji prijatelj.

- Posao na ovom prodajnom mjestu uvijek je dinamičan i zanimljiv. Kolegijalnost je ovdje iznimno bitna – dogovaramo se za smjene, međusobno dijelimo brojne svakodnevne situacije, smijemo se zanimljivim situacijama i uspješno odgovaramo na svaki postavljeni izazov. Rad s ljudima je ono što me posebno ispunjava - ističe Goran, poznat među kupcima po svojoj prijateljskoj naravi i uvijek spreman nabaciti šalu koja će im izmamiti osmijeh na lice. Kupci ga znaju po imenu, kao što i on poznaje njih – atmosfera bliskosti i povjerenja na ovom je prodajnom mjestu u potpunosti opipljiva.

Na konkurentnom i promjenjivom tržištu rada, gdje mladi traže sigurnost, ali istodobno brzu mogućnost napretka, Karlo Kalčić svijetli je primjer kako se trud i predanost itekako cijene i nagrađuju u okviru tvrtke poput Petrola.

- Kad sam se pridružio Petrolu, bio sam ambiciozan. Tražio sam više od samog posla - tražio sam priliku za rast i napredak. Petrol mi je pružio upravo to - stabilnost, ali isto tako i prostor za razvoj. I ovu bih tvrtku preporučio svima koji žele siguran i stabilan posao, redovita primanja i bonuse u skladu s vlastitim zalaganjem. Moj godišnji odmor je zajamčen, a ono što mi je također bitno prilikom odabira posla je ugodna i opuštena radna atmosfera. Smatram da bez nje, nema ni dobrih radnih rezultata - dijeli Karlo.

Karlo je započeo rad u Petrolu 2019. godine na prodajnom mjestu Marinići u Rijeci. Na ovoj frekventnoj lokaciji, znao je skuhati i do 500 ukusnih kava dnevno po kojima je i danas nadaleko poznat. Kupci ga iznimno vole, a i on njima nastoji uljepšati svaki dan – barem osmijehom i lijepom riječi.

Uvažavanje zaposlenika – osnova za pozitivnu radnu kulturu

U poslovnom svijetu, prepoznavanje i valorizacija vrijednih radnika su ključni faktori za uspjeh organizacije. Tvrtke poput Petrola, koje shvaćaju važnost ulaganja u svoje zaposlenike, sustavno nagrađuju i podržavaju svoje radnike, stvarajući tako okruženje u kojem se rad cijeni i nagrađuje.

Adriana, Goran i Karlo, dugogodišnji članovi tima Petrola, svjedoče o važnosti prepoznavanja truda i predanosti na radnom mjestu.

- Cijeniti radnika znači ne samo primijetiti njegov trud, već i nagraditi ga za njega. To je motivacija za daljnji rad i potvrda da se trud isplati - ističe Goran, dok Karlo dodaje: - U Petrolu se osjećamo cijenjenima. Naš trud nije zanemaren, već nagrađen, što nas dodatno motivira da budemo još bolji u onome što radimo.

Uz radnu atmosferu koja potiče međusobno povezivanje i prijateljstvo izvan poslovnih okvira, tvrtke grade temelje dugoročne lojalnosti i uspjeha na tržištu rada. Ovaj osjećaj zajedništva ne samo da poboljšava produktivnost već i stvara privlačnu reputaciju poslodavca. Današnje tržište rada sve više cijeni takve aspekte poslovnog okruženja, prepoznajući važnost zadovoljstva i osjećaja pripadnosti zaposlenika. U konačnici, tvrtke koje ulože u stvaranje takve atmosfere ne samo da privlače talentirane radnike, već i osiguravaju dugoročni uspjeh i stabilnost na tržištu.

Više od posla

Ako želite posao koji će vas inspirirati i motivirati, gdje se osjećate kao važan dio tima i cijenjeni član obitelji, Grupe Petrol je pravo mjesto za vas. Ovdje rad postaje više od obaveze - postaje iskustvo, a vaše kolege su više od suradnika - postaju prijatelji na koje možete računati.

Pronađite otvorena radna mjesta na našoj web stranici i pridružite se našoj inspirativnoj zajednici. Prijavite se sada!

U Petrolu vas očekuje:

  • Plaćen trošak prijevoza
  • Naknada za topli obrok
  • Naknada za rezultate rada
  • Sezonski dodatak za razdoblje 01. travnja -30. rujna 2024.
  • Božićnica, uskrsnica i regres
  • Godišnja nagrada za najboljeg prodavača
  • Nagrada za zvijezdu tajne kupnje
  • Nagrada za iznadprosječnu kvalitetu poslovanja na prodajnim mjestima
  • Jubilarne nagrade za ukupni radni staž kod Poslodavca
  • Dodatno uvećanje plaće za ostvareni minuli rad
  • Multisport kartica
  • Potpora za novorođenče
  • Slobodan dan za dijete koje kreće u osnovnu školu na 1. školski dan
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera