Obavijesti

Vježbajte kod kuće! Saznajte sve prednosti sobnih sprava

Vježbajte kod kuće! Saznajte sve prednosti sobnih sprava
6

Sobni bicikl i traka za trčanje idealne su sprave za održavanje vitke linije tijekom cijele godine. Kako to postići, pročitajte u našem vodiču o kućnom vježbanju.

Sa zimskim danima dolazi i bezvoljnost. Prehladno je za trčanje na otvorenom, a odlasci u teretanu postaju sve teži i nije ih lako uskladiti s ostalim obavezama. Najbolje rješenje je vježbanje kod kuće, a za idealne rezultate poslužite se sobnim biciklom ili trakom za trčanje. Saznajte sve prednosti takvog načina vježbanja.

Bicikliranjem do zdravlja

Vrste treninga na sobnom biciklu su aerobni i intervalni. Aerobni trening trebao bi trajati 20-30 minuta sa oko 65% srčanog ritma, što je optimalna razina srčanog ritma za sagorijevanje masnih naslaga i čime ćete otopiti oko 250 kalorija (ovisno o vašoj težini). Ako niste u tjelesnoj formi, povećajte trajanje treninga, a smanjite srčani ritam. 

Najbolji način za topljenje masnih naslaga je intervalni trening koji uključuje kratko i lagano zagrijavanje te izmjenu jakog i slabog pedaliranja. Na ovaj ćete način sagorijeti i do tri puta više kalorija i prije otopiti masne naslage. Prema nekim istraživanjima kratki i intenzivni trenizi mogu vam donijeti beneficije kao i laganiji višesatni treninzi.

Vožnja biciklom idealna je aktivnost i za održavanje zdravlja.  Neke od prednosti bicikliranja su: niži krvi tlak i kolesterol, bicikliranjem poboljšavamo kondiciju, smanjujemo i mogućnost obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti. 

Trčite i gubite suvišne kilograme

Najbrži način za gubitak suvišnih kilograma definitivno je trčanje. Na taj način potrošnja kalorija ubrzana je za 30%. Brza trčanja u trajanju od 20 do 30 minuta izvrsna su za veliku potrošnju kalorija. Na traci trčite brzim tempom na većim udaljenostima kako biste potrošili više kalorija nego sporim, a dužim trčanjem. Još učinkovitiji trening je onaj u intervalima laganog hoda i brzog trčanja. Nakon zagrijavanja trčite velikim intenzitetom 2-3 minute, a zatim 1 minutu hodajte i tako naizmjenično kroz cijeli trening. Na ovaj ćete način sagorijeti najviše kalorija i postići da se kalorije troše i nakon završetka treninga.

Za koji god oblik treninga se odlučite,važno je naglasiti da vježbanje u zatvorenom prostoru zahtijeva unos veće količine tekućine jer se tijelo znoji više nego na otvoreno prostoru.

Nabavite idealnu fitness spravu i započnite kućni trening

Mondo vam nudi super ponudu fitness sprava: sobne bicikle, popularne orbitreke, trake za trčanje, klupe za vježbanje... Sobne bicikle izaberite već od 999,99 kn; trake za trčanje od 1799,99 kn ili orbitreke već od 1999,99 kn.  

Kupovina i načini plaćanja na Mondu

Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama jednokratno, pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Do 12 rata beskamatno možete platiti American Express i Diners karticama te Visa i MasterCard karticama Zagrebačke banke. Rok isporuke je 1-3 radna dana, a cijena dostave je 19,90 kn za narudžbe do 700 kn. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Za telefonske narudžbe nazovite nas na 0800 44 68.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori