Show

Komentari 0

22-godišnju glumicu Jonshel Alexander iz filma 'Zvijeri južnih divljina' ubili su u pucnjavi

22-godišnju glumicu Jonshel Alexander iz filma 'Zvijeri južnih divljina' ubili su u pucnjavi

Glumica je smrtno stradala u subotu u pucnjavi u New Orleansu, a uz nju su ranili i još jedan muškarac. Jonshel mnogi pamte po ulozi Joy Strong u drami 'Zvijeri južnih divljina', koja je 2012. bila nominirana za Oscara

Jonshel Alexander, nekadašnja dječja glumica, ubijena je u subotu u pucnjavi u svojoj rodnoj Louisiani. Imala je 22 godine, a mnogi je pamte po ulozi u filmu 'Zvijeri južnih divljina', koji je bio nominiran za Oscara.

Iz policije su potvrdili da su Alexander i još jednog muškarca upucali u vozilu u subotu u New Orleansu, te su je bolničari proglasili mrtvom na mjestu događaja. Muškarac, čije ime nije objavljeno, odvezao se u bolnicu na liječenje.

U dobi od 12 godina, Alexander je glumila lik Joy Strong u 'Zvijerima južnih divljina', drami o siromašnoj zajednici Louisiane Bayou koja se bori za opstanak.

Film je osvojio Veliku nagradu žirija na Sundance Film Festivalu i bio je nominiran za četiri Oscara, uključujući najbolji film.

Redatelj Benh Zeitlin bio je toliko impresioniran mladom Jonshel da je, kako je rekao, oko nje izgradio lik Joy Strong, jer je bila prestara za ulogu glavne junakinje Hushpuppy.

 

Najčitaniji članci