Obavijesti

Show

Komentari 240

24sata na krunidbi u Londonu: Charles je okrunjen, princ Harry nije stajao s njim na balkonu

24sata na krunidbi u Londonu: Charles je okrunjen, princ Harry nije stajao s njim na balkonu
9

Charles i Camilla kroz ulice Londona putovali su kočijom koja je prvenstveno bila napravljena za dijamantni jubilej kraljice Elizabete II. Zajedno su prošli pored londonskih znamenitosti

Cijeli svijet nestrpljivo je čekao ovaj dan, koji je napokon i došao. Kralj Charles III. (74) je 6. svibnja 2023. godine službeno postao kralj. Uz njega je na svečanoj ceremoniji bila okrunjena i njegova supruga Camilla Parker Bowles (75). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

londonlondo 00:59

Krunidba se mogla pratiti uživo iz svih krajeva svijeta, a započela je velikom kraljevskom procesijom koja je započela ispred Buckinghamske palače. Charles i Camilla kroz ulice Londona putovali su kočijom koja je prvenstveno bila napravljena za dijamantni jubilej kraljice Elizabete II. Zajedno su prošli pored londonskih znamenitosti.

Mamin sin plave krvi će sutra nositi dvije krune kao ona: Na glavi će imati i više od dvije kile
Mamin sin plave krvi će sutra nositi dvije krune kao ona: Na glavi će imati i više od dvije kile

Njihova put završio je u Westminsterskoj opatiji gdje se održala ceremonija koja je trajala oko dva sata. Prisustvovalo je 2000 uzvanika. Nakon krunidbe su se vratili u palaču gdje su s balkona pozdravili mnogobrojne obožavatelje i stanovnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KRALJ POZDRAVIO PUBLIKU

Kralj je uz svoju kraljicu pozdravio sve prisutne ispred palače.

24sata

Pridružili su mu se i princ William i Kate, princeza Anne i ostala obitelj.

24sata
KRALJEVSKI POZDRAV

Na balkon Buckinghamske palače izaći će 15 članova obitelji, uključujući princa Williama, Kate i troje djece. S balkona će pozdraviti mnogobrojnu publiku, a iznad njih će preletjeti više od 60 zrakoplova.

KRALJ IZAŠAO U VRT

Svi službenici okupili su se u vrtu iza Buckinghamske palače i pozdravili njihovog kralja i kraljicu. U ovom posebnom trenutku zasvirala je i njihova himna 'God save the king'.

Vojska, mornarica, kraljevski čuvari, svi oni odali su počast Charlesu, koji nije skidao osmijeh s lica.

KRALJEVSKA OBITELJ JE U PALAČI

Kraljevska obitelj stigla je u Buckinghamsku palaču. Uz njih su kroz vrata prošli i brojni službenici na konjima, a svi se pripremaju za veliki trenutak kada će kralj i kraljica izaći na balkon.

24sata
KREĆU PREMA PALAČI

Kralj i kraljica napustili su Westminstersku opatiju, a sada će se uputiti nazad u Buckinghamsku palaču gdje će na balkonu, uz obitelj, pozdraviti svu publiku i one koji su ih došli podržati.

24sata

Tisuće ljudi čekalo je ispred opatije kako bi pozdravili svog kralja. Ispred ih je čekala i drugačija kočija od one u kojoj su došli. Do palače će putovati u potpuno zlatnoj kočiji.

24sata

U malo manje raskošnoj kočiji vozili su se i princ George, princ Louis i princeza Charlotte uz princa Williama i Kate Middleton.

24sata
Komentari 240