Obavijesti

Show

Komentari 66

Afera Lovren: Super odvjetnik Mr. Beana brani nogometaša

Afera Lovren: Super odvjetnik Mr. Beana brani nogometaša
1

Na sudu je zastupao književnicu J.K. Rowling te komičara Rowana Atkinsona. U jednom odvjetničkom uredu Matt Himsworth radio je za manekenku Naomi Campbell

VIDEO

Matt Himsworth radi kao pravni savjetnik za većinu klubova u engleskoj nogometnoj Premier ligi, a zastupa i Liverpool, u kojem igra Dejan Lovren (27). Osim njih, britanski odvjetnik radi i za Chelsea te Manchester City. Cijena njegova angažmana drži se u strogoj tajnosti.

Himsworth se u Velikoj Britaniji primarno bavi slučajevima koji imaju veze s medijima i pojavljivanjem lažnih informacija na društvenim mrežama i u tisku, a usavršio se i u polju zaštite privatnosti i autorskih prava. Hrvatski nogometaš Lovren angažirao je baš njega jer Matt već desetak godina slovi kao jedan od najboljih odvjetnika za “peglanje” imidža sportaša i drugih zvijezda.

Cijeni ga i struka: Himsworth je osvojio nekoliko nagrada

Na sudu je zastupao književnicu J.K. Rowling (51), autoricu serijala o Harryju Potteru, te komičara Rowana Atkinsona (61), koji se proslavio ulogama u hit humorističnim TV serijama “Mr. Bean” i “Crna Guja”. U jednom odvjetničkom uredu, Himsworth je svojedobno radio i za manekenku Naomi Campbell (46), a njegove usluge tražili su i američki biciklist Lance Armstrong (44) te holivudska diva Kate Winslet (40).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odvjetnički ured Matta Himswortha nedavno se elektroničkom poštom javio i redakciji 24sata potvrdivši da zastupaju Dejana i Anitu Lovren te tražio da se ubuduće ne koriste fotografije nogometaševe supruge s Darijem Torbićem, koje je engleski tabloid The Sun prvi objavio. I dok su Lovrenovi u Londonu, daleko od očiju javnosti, zaokupljeni sudskim poslovima, u Hrvatskoj policija pokušava raspetljati slučaj povezan s njima.

Teške optužbe: Dario i Damir Torbić navodno su prijetili Aniti Dražić da će joj stradati i sin ako progovori o vezi

Sin i otac Dario (26) i Damir Torbić (48), nakon ponovljene istrage iz ožujka, potaknute napisima britanskog The Suna o ljubavnom trokutu supruge nogometaša Anite Lovren, zaradili su kaznene prijave zbog protupravnog oduzimanja slobode. Sudac je Dariju odredio jednomjesečni pritvor dok mu je oca Damira ipak pustio da se brani sa slobode. Iz istrage sad doslovce cure novi dramatični detalji otmice u središtu Zagreba.

Otac Damir ipak se brani sa slobode: Dario i Damir Torbić (dolje) Draganu i Anitu Dražić na silu su izvukli iz kafića na Trešnjevci u Zagrebu (gore) te ih strpali u auto i odvezli na Sljeme. Sin zbog otmice je morao ostati u pritvoru, a oca su prekjučer ipak pustili.

Naime, još u utorak 29. ožujka, malo poslije podneva, sestre Anita (44) i Dragana (32) Dražić dogovorile su u zagrebačkom kafiću Casper u Trakošćanskoj ulici susret s Marijem Mamićem (33), menadžerom Dejana Lovrena.

Za susret sestara Dražić s Mamićem doznali su otac i sin Damir i Dario Torbić. Želeći ga osujetiti i po svaku cijenu spriječiti, otac i sin su uz škripu guma dojurili ispred kafića na Trešnjevci u snažnom BMW-u 6. Željeli su, kako doznajemo, spriječiti da sestre Mamiću ispričaju sve što znaju o vezi između nogometaševe supruge Anite (25) i Darija.

Silom ih ugurali u auto

- Ma što ćeš ti kome pričati - vikao je Dario na Anitu dok je razbijao staklene čaše na stolu za kojim je bilo njih troje.

Da se otac i sin ne šale, pokazali su i time što su obojica, na zaprepaštenje konobara i drugih gostiju, rukama snažno obuhvatili Anitu Dražić i doslovce je iznijeli iz kafića. Ugurali su je na stražnje sjedište BMW-a i zaključali vrata da im ne pobjegne. Ustrajni otac i sin Torbić ubrzo su se vratili i po Anitinu sestru Draganu, koju su također na silu iznijeli iz kafića i utrpali je u auto. Uslijedila je bjesomučna vožnja zagrebačkim ulicama.

Anita Dražić

Prestravljene sestre nisu ni slutile što im se sprema i što ih zapravo čeka. Dario je bio za upravljačem snažnog terenca i vozio je u pravcu Sljemena, daleko od gradske vreve. Jeza među sestrama je rasla, pogotovo nakon što je Dario rekao Aniti Dražić kako su je namjeravali zaliti solnom kiselinom, a najviše se uplašila prijetnje da će joj zbog svega nastradati i sin.

- Što je? Što želiš? Hoćeš razgovarati s Mamićem i pokvariti mi kombinaciju - navodno je na Anitu Dražić urlao rabijatni Dario vozeći prestravljene sestre izvan grada.

BMW s otetim ženama zaustavio se na sljemenskim obroncima kraj šumarske kuće Bliznec. Torbići su otvorili vrata i natjerali sestre da iziđu iz auta. Sin i otac nastavili su prijetiti sestrama.

Bojale su se progovoriti

- Razgovaraš li s Mamićem ili bilo kim drugim, stradat će ti sin. Ni s kim nikad ne smiješ razgovarati - prijetio je Aniti Dario stišćući je za vrat i lice.

Nakon jednosatne verbalno-fizičko-psihičke torture nasilnici su sestre opet utrpali u svoj BMW te ih vratili ispred kafića na Trešnjevci gdje su ih i oteli. Dario Torbić je pak navodno još u travnju izjavio kako sestre nije oteo, nego ih samo odvezao u restoran na Sljemenu, gdje je s njima proveo oko sat vremena.

Jutarnji List, naime, piše da Torbić tvrdi da je Dražić tražila novac za informacije koje ima prvo od njega, a zatim od Mamića te Anite Lovren. Naposljetku je dobila 100.000 kuna, piše Jutarnji, od Anite Lovren koja joj je time zahvalila što joj je 'otvorila oči'. Dražić je navodno zaključila da su ti novci za nju 'crkavica' te da će ih vratiti Aniti. No prema Mamićevim saznanjima, nikad ih nije vratila. 

Policija je u međuvremenu već imala informaciju o možebitnoj otmici sestara, međutim, sestre su zbog straha više šutjele nego govorile, dok su otac i sin još tada sve negirali. Dokaže li im se krivnja, otac i sin Torbić mogli bi dobiti zatvorsku kaznu od šest mjeseci do čak pet godina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje