Obavijesti

Show

Komentari 18

Agent 007 bio je na Mjesecu, u ratu s Rusima, igrao poker i pio martini, a ured je uvijek bio isti

Agent 007 bio je na Mjesecu, u ratu s Rusima, igrao poker i pio martini, a ured je uvijek bio isti
7

U ovih 60 godina puno toga se promijenilo. Scenografija, efekti, ljepotice, glavni glumci, ali samo jedno je ostalo uvijek isto. Već 60 godina koriste potpuno isti set koji predstavlja ured Milesa Messervyja, zvanog 'M'

Iduće godine proslavit će se 60. obljetnica od prvog filma o Jamesu Bondu. Davne 1962. godine snimljen je 'Dr. No', prema istoimenoj noveli Iana Fleminga, a slavnog agenta igrao je Sean Connery.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Film je imao budžet od oko 1.000.000 dolara, što bi danas bilo samo' 8.700.000 dolara. Ali od kino-ulaznica je zaradio točno 59 puta više i producenti su shvatili da treba snimati nove nastavke.

Od tada do danas u ovoj ulozi smjenjivale su se mnoge glumačke zvijezde. Nakon Conneryja igralo ga je još sedam glumaca – David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i Daniel Craig.  

Od tada do dans snimljeno je 27 filmova o Jamesu Bondu, a posljednji 'Nije vrijeme za umiranje' snimljen je s vrtoglavim budžetom od oko 250.000.000 dolara. No, izračunalo se da bi od prikazivanja filma na raznim platformama zarada mogla biti i do 600.000.000 dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Bond 007 (@007)

U ovih 60 godina puno toga se promijenilo. Scenografija, efekti, ljepotice, glavni glumci, ali samo jedno je ostalo uvijek isto. Na Instagram profilu filma o agentu 007 objavljene su fotografije koje pokazuju da se već 60 godina koristi potpuno isti set koji predstavlja ured Milesa Messervyja, zvanog 'M' - glavnog šefa u sjedištu MI6.

Na dražbi se prodaje Conneryjev pištolj iz prvog Bondovog filma
Na dražbi se prodaje Conneryjev pištolj iz prvog Bondovog filma

Set je prvi put postavljen za film 'Dr. No' i od tada se nije mijenjao, pa su čak i tapecirana dvostruka vrata ostala ista. Tijekom godina zamijenjeni su tek pojedini dotrajali komadi namještaja, ali ured će i u novom James Bondu ostati isti.