Obavijesti

Show

Komentari 1

Ajmo malo o meni! Spielberg radi film o vlastitom djetinjstvu

Ajmo malo o meni! Spielberg radi film o vlastitom djetinjstvu
3

U mnogim sekvencama njegovih dosadašnjih filmova ima puno pojedinosti utemeljenih na osobnim iskustvima, no poznati redatelj nikada dosad nije spominjao mogućnost snimanja biografskog filma

Premda filmska adaptacija mjuzikla "Priča sa zapadne strane" Stevena Spielberga tek treba izaći krajem godine, poznati redatelj već planira sljedeći projekt - film o vlastitom odrastanju i djetinjstvu provedenom u Arizoni, pišu američki mediji.

DPA/Pixsell

Portal Deadline piše kako postoje veliki izgledi da glavna ženska uloga, nadahnuta likom Spielbergove majke, pripadne poznatoj glumici Michelle Williams.

Reuters/Pixsell

S obzirom na to da prvi put snima priču o vlastitu životu, Steven Spielberg je odlučio supotpisati scenarij filma zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom, dobitnikom nagrada Tony i Pulitzer, Tonyjem Kushnerom, što nije učinio još od od drame "Umjetna inteligencija" iz 2001. godine

S Kushnerom je surađivao na filmovima "Muenchen" i "Lincoln". 

Mikaela rekla Spielbergu: ‘Tata, snimat ću filmove. Za odrasle’
Mikaela rekla Spielbergu: ‘Tata, snimat ću filmove. Za odrasle’

Slavni redatelj rođen je u Cincinnatiju 1946. u obitelji ortodoksnih židova, no obitelj se deset godina kasnije preselila u Arizonu, gdje je mladi Steven proslavio svoju bar micvu, ceremoniju punoljetnosti, kao tinejdžer osjetio antisemitizam na vlastitoj koži, proživio pubertet i adolescentsko doba te snimio prve amaterske filmove.

Reuters

Spielbergov otac Arnold, inovator i inženjer koji je u General Electricu radio na razvoju ranih kompjutora, umro je prošlog ljeta u dobi od 103. godine. Njegova majka Leah Adler, koja je posjedovala košer restoran 'The Milky Way' u Los Angelesu, umrla je 2017. u dobi od 97 godina.

U mnogim sekvencama njegovih dosadašnjih filmova ima puno pojedinosti utemeljenih na osobnim iskustvima, no poznati redatelj nikada dosad nije spominjao mogućnost snimanja biografskog filma.