Show

Komentari 10

Albina na Eurosongu nastupa pred publikom, u dvorani će smjeti biti 3.500 gledatelja

Albina na Eurosongu nastupa pred publikom, u dvorani će smjeti biti 3.500 gledatelja

Organizatori su potvrdili da će svake večeri u dvorani biti 3.500 ljudi, osim u slučaju ako broj hospitaliziranih pređe 900. Zaključili su kako je sigurnost svih i dalje na prvom mjestu

Nizozemska vlada je na jučerašnjem sastanku donijela odluku prema kojoj na Eurosongu može biti publika, osim u slučaju ako broj ljudi na intenzivnoj njezi bude preko 900, onda će se odluka povući.

POGLEDAJTE VIDEO: Albina komentira svoj nastup

- Ovo je dobra vijest. Na kraju, šouovi s publikom omogućuju sjajnu eurovizijsku atmosferu u Ahoyju. Naravno, nastavit ćemo pobliže s nadgledanjem situacije. Sigurnost za posjetitelje, izvođače, delegacije i novinare je najvažnija i radit ćemo prema strogim korona-protokolima - izjavio je rotterdamski dogradonačelnik Said Kasmi.

Izvrši producent Eurosonga Sietse Bakker je dodao da će sa 180 milijuna gledatelja iz preko 45 zemalja ubrzo kao domaćini biti u centru pozornosti međunarodne javnosti. 

- Želimo napraviti ovo pažljivo i odgovorno, stoga su potrebne stroge mjere, s prioritetom na zdravlje i sigurnost, smatra izvršni producent događanja - dodao je.

- Brojevi su se bitno smanjili. Delegacije su manje i većina novinara će ove godine pratiti Eurosong od doma putem online press centra. Testirajući svih u Ahoyju svakih 48 sati i držeći izvođače u tzv. "sigurnoj luci", želimo držati koronavirus što je moguće dalje - objasnio je Bakker.

Nizozemci su Eurosong 2021. uključili u projekt Fieldlab Events kojem je cilj prisustvo publike na raznim događanjima. Tako će na svakoj večeri Eurosonga moći nazočiti 3500 ljudi, a event će biti pod strogim nadzorom prof. dr. sc. Andreasa Vossa.

Najčitaniji članci