Obavijesti

Show

Komentari 6

Ana je u 'Milijunašu' zapela na pitanju za 32.000 kn. Znate li vi odgovor o medicinskom pojmu?

Ana je u 'Milijunašu' zapela na pitanju za 32.000 kn. Znate li vi odgovor o medicinskom pojmu?
5

Na 10. pitanju Zagrepčanka Ana je odustala. Nije znala koji je medicinski pojam nazvan po londonskom zubaru iz 19 stoljeća. Holter, kateter, stent ili pacemaker?

VIDEO

Zagrepčanka Ana Žele u popularnom kvizu 'Tko želi biti milijunaš' odustala je na pitanju za 32.000 kuna, iako bi, da je riskirala, točno odgovorila da je medicinski pojam stent dobio ime po londonskom stomatologu iz 19. stoljeća. 

Božidar u 'Milijunašu' zapeo na pitanju o nogometu za 64.000 kuna. Znate li vi točan odgovor?
Božidar u 'Milijunašu' zapeo na pitanju o nogometu za 64.000 kuna. Znate li vi  točan odgovor?

U prvom večerašnjem 'Najbržem prstu' najbrža je bila Ana Žele. Diplomirana psihologinja koja radi kao psihoterapeut lako i sigurno je prešla prvi prag i osvojila 1000 kuna. No na šestom pitanju zatražila je pomoć prvog džokera i to 'pitaj publiku'.

Nije znala nalazi li se penzl, hokl, firtl ili kurbl u opremi svakog malera, čak i onog priučenog. Zahvaljujući publici, koja je penzlu dala 96% glasova, Ana je osvojila 2000 kuna. 

Na pitanju za 16.000 kuna, Ana je zatražila pomoć džokera zovi. Pitanje je glasilo: Koja je država 2016. uvela novčanicu od 200 i 500 pesosa, a iduće godine i novčanicu od 1000 pesosa? Argentina, Filipini, Meksiko ili Kolumbija?

Džoker zovi nije znao odgovor na deveto pitanje, mislio je da je riječ o Meksiku, pa je Ana nakon toga zatražila i svog posljednjeg džokera, pola-pola. Ostali su Argentina i Filipini. 

- Riskirat ću. Bitno je da sam došla na ovaj stolac pa što bude. Konačan odgovor je A - Argentina, kazala je Ana Žele. 

Voditelj Tarik Filipović bio je začuđen njezinim odgovorom jer je Ana tijekom razgovora nekoliko puta navela da bi odgovor mogao biti Filipini. 

- Pa rekli ste Filipini, kazao je Tarik.

- Ha, sad sam rekla Argentina, dodala je Ana.

- Zašto? Nije mi jasno. Je li negdje skrivena kamera? Postoji li neki razlog, zapitao je Tarik.

- Argentina je od početka stoljeća u financijskim problemima. Zbog velike inflacije javlja se potreba za sve većim denominacijama zbog prevelike količine papira po džepovima. Kažu da se uskoro očekuju i novčanice od 2000 i 5000 pesosa. Argentina je točan odgovor i to je 16.000 kuna za Vas, pojasnio je Tarik. 

Na 10. pitanju Ana je odustala. Nije znala koji je medicinski pojam nazvan po londonskom zubaru iz 19 stoljeća. Holter, kateter, stent ili pacemaker?

- Iako mislim da je C - stent, odustat ću. Na prethodnom pitanju sam se kockala, kazala je Ana Žele i kući otišla sa 16.000 kuna. 

Da je riskirala osvojila bi 32.000 kuna. Medicinski pojam stent nazvan je po Charlesu Stentu, engleskom stomatologu poznatom po svom doprinosu u području izrade proteza.

- Holter je nazvan po američkom biofizičaru (Normanu J. Holteru), dodao je Tarik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane