Obavijesti

Show

Komentari 39

Anita Ekberg, zvijezda filma 'Slatki život' umrla u 84. godini

Anita Ekberg, zvijezda filma 'Slatki život' umrla u 84. godini
7

Film 'Slatki život' proglašen je jednim od najutjecajnijih filmova 1960-ih. Anita Ekberg u njemu je utjelovila glasovitu međunarodnu filmsku zvijezdu Sylviu Rank

VIDEO

Legendarna švedska glumica, model i seks simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, preminula je u klinici Rocca di Papa u blizini Rima gdje je bila hospitalizirana već od Božića, pišu talijanski mediji. Anita Ekberg umrla je u 84. godini u nedjelju. Već neko vrijeme bila je lošeg zdravlja i u teškoj financijskoj situaciji. Najpoznatija je bila po ulozi u filmu 'Slatki život' slavnog talijanskog redatelja Frederica Fellinija. 

Bila je Miss Švedske

Imala je 20 godina kad je 1950. okrunjena za Miss Švedske. Nakon što je osvojila titulu, zaputila se u Ameriku. U Hollywoodu je ubrzo potpisala ugovor, nakon čega se u Italiji upoznala s Fellinijem koji joj je ponudio ulogu međunarodne filmske zvijezde Sylvie Rank. 

Poslije velikog uspjeha ovog filma, Anita je punila medijske stupce vezama s velikim holivudskim imenima kao što su Errol Flynn, Yul Brynner i Frank Sinatra. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za ulogu u filmu 'Krvavi prolaz' dobila je Zlatni globus. 'Slatki život' film je iz 1960. godine, a proglašen je jednim od najutjecajnijih filmova 1960-ih. Za ovaj trosatni crno - bijeli film zna se reći da je obilježio filmsku povijest. Izraz 'paparazzo' nastao je upravo prema prezimenu fotoreportera i glavnog junaka iz filma koji je snimao glamurozni svijet koji je pratio. Mnogima je u sjećanju najviše ostalo Anitino kupanje u dugoj crnoj haljini u rimskoj Fontani di Trevi. 

Nikad nije glumila u švedskom filmu

Malu ulogu imala je u filmu 'Blood Alley' gdje je glumila uz Johna Waynea i Lauren Bacall. Pojavila se i u filmovima 'Artists and Models' te u 'Hollywood or Bust', 'Paris Holiday', 'Screaming Mimi' te u brojnim drugima. 

U švedskim filmovima nikad nije glumila, a sa švedskim novinarima imala je loš odnos. Kritizirali su je jer je napustila svoju zemlju i ismijavali zbog američkog naglaska. 

Privatni život

Ekberg je rođena 29. rujna 1931. godine. Bila je šesto od osmero djece. Udavala se dva puta. U braku je bila s Anthonyjem Steelom od 1956. do 1959. godine, a s Rikom Van Nutterom vjenčala se 1963. godine. Rastali su se poslije 12 godina. Nije imala djece zbog čega je jako žalila. 

U Švedskoj nije živjela od ranih 50-ih. Njezin dom bio je u Rimu. Izjavila je da se u Švedsku neće vratiti prije nego što umre, gdje će biti i pokopana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo