Obavijesti

Show

Komentari 15

Ankica Dobrić: Predstavu sam igrala pod stresom od operacije

Ankica Dobrić: Predstavu sam igrala pod stresom od operacije
2

Nakon zdravstvenih problema glumica se vratila na scenu i osjeća se sjajno. Da je bolesna javnost je doznala u svibnju kad su u Gavelli skupljali novac za njezino liječenje

VIDEO

Zapravo sam, kad god sam mogla, igrala. Ovu sam predstavu napravila pod stresom zbog operacije. Igrala sam je između kemoterapija. Sad sam nastavila glumiti jer se osjećam bolje, rekla nam je Ankica Dobrić (57).

Glumica je nekoliko dana zaredom na Pagu, u Šibeniku i Zadru igrala predstavu 'Gastarbajterski Božić' Mate Matišića, u kojoj ima glavnu ulogu Marije.

- Zavoljela sam tu predstavu jer mi je davala snage da sve izdržim i prođem proces liječenja - kaže Ankica. Za tu predstavu dobit će nagradu 'Naj histrionka'.

- Ta je nagrada za mene velika čast i radost. Osjećam se starom histrionkom i zahvaljuem Zlatku Vitezu što mi je u pravom trenutku ponudio posao koji mi je zapravo dao snage da prođem kroz teški period. Malo sam se više trudila za tu predstavu jer sam bila slaba. No onog trenutka kad sam na sceni, zaboravim sve drugo. To je čista ljubav. Rad mi je dobra terapija. Naravno, ako čovjek može raditi. Sad sam bolje i mogu igrati - kaže Ankica.

Da je bolesna javnost je doznala u svibnju. Tad je glumičino matično kazalište Gavella pozvalo javnost na predstavu Tene Štivičić 'Nevidljivi' kako bi prikupili novac za liječenje dive hrvatskog kazališta. Ankica je kolegama neizmjerno zahvalna.

- Moram reći da to nije bila humanitarna pomoć, nego podrška. Ja sam se ispočetka opirala tome, no ravnatelj mi je rekao: ‘Anči, toliko si svima pomagala, to je minimum koji možemo napraviti za tebe’ - rekla je Ankica.

Revija

Neizmjerno je zahvalna i prijateljima i obitelji na podršci. Naglasila je i kako joj je puno pomogao i iscjelitelj Zoran Bračika. Unatoč bolesti, glumica se cijelo vrijeme odazivala i humanitarnim akcijama. Sudjelovala je u akciji u kojoj se skupljao novac za opremu laboratorija dječje bolnice. Redovito je u bolnici posjećivala te bila potpora dizajnerici i kiparici Ivani Popović, koja je preminula lani, dan prije Silvestrova, od posljedica karcinoma dojke koji je metastazirao na mozak.

Za liječenje kolegice Mirjane Majurec 2011., Ankica je tražila od sindikata kazališta 10.000 kuna kako bi joj pomogli oko troškova. Posao joj je jedna od najvažnijih stvari u životu, a gluma je nešto što je opušta i regenerira psihički i fizički. Unatoč bolesti, Ankica ne skida osmijeh s lica i ne gubi vedar duh te optimizam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'