Show

Komentari 0

Armenija se povukla s Eurovizije

Armenija se povukla s Eurovizije

Armenska televizija naglašava kako su se trudili poslati predstavnika na Eurosong u Rotterdam, ali zbog izvanredne situacije to se nije moglo realizirati

Armenska televizija AMPTV odlučila je kako se ta država ove godine neće natjecati na Eurosongu zbog krizne situacije u kojoj se trenutačno nalaze, izvijestio je Eurosong.tv

- Nakon pažljivih i detaljnih razgovora Armenska javna televizija odlučila je povući se s Eurosonga 2021., uzimajući u obzir posljednje događaje, kratkoću vremena za produkciju, kao i druge objektivne razloge zašto je pravo sudjelovanje Armenije na Eurosongu 2021. nemoguće - poručuju s televizije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Albina Grčić predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

Naglašavaju kako su se trudili poslati predstavnika na Eurosong u Rotterdam, ali zbog izvanredne situacije to se nije moglo realizirati.

Rat s Azerbajdžanom zbog pokraijne Gornji Karabah završio je nepovoljno za Armence, koji se sada nalaze u krizi. Nedavno je skoro izvršen vojni udar, kojemu je bio cilj svrgnuti premijera. 

- Europska radiotelevizijska unija duboko žali što se AMPTV odlučio na povlačenje s ovogodišnjeg Eurosonga. Armenija ima sjajne rezultate na Eurosongu i uvijek donosi uzbuđenje i kvalitetne nastupe na pozornicu. Razumijemo odluku o povlačenju i nedostajat će nam njihova predanost radu i profesionalna delegacija u Rotterdamu i nadamo se povratku 2022. - rekao je supervizor Eurosonga Martin Österdahl. 

Nije poznato hoće li Armenija morati platiti penale zbog odustajanja jer je pravilnikom predviđeno ako neka država odustane u posljednjim trenucima, mora platiti novčanu kaznu. 

Najčitaniji članci