Show

Komentari 97

Ava upozorava: 'Knjige mogu odmoći, važna je i ulična škola'

Ava upozorava:  'Knjige mogu odmoći, važna je i ulična škola'

Urednica televizijske emisije 'S Avom o...' i autorica knjige 'Ja, nomad' posjetila je Interliber te nam pojasnila značenje njegova imena. Kaže kako muškarci bježe od nje kad vide da nije 'samo jedna plavuša'

Knjige su moja strast. Da imam više vremena, svaki bi dan bila na sajmu knjiga, rekla nam je Ava Karabatić (29). 

Urednica televizijske emisije “S Avom o...” i autorica knjige “Ja, nomad” posjetila je zagrebački sajam knjiga.

- Interliber dolazi od riječi 'inter' i 'libero' pa to zapravo znači 'među knjigama' - objasnila nam je Ava, koja je po zvanju profesorica latinskog i talijanskog jezika.

Na pitanje koliko ima knjiga, Ava odgovara:

- Knjiga imam više nego torbica i cipela, u stanu će mi trebati još koja polica.

Kako je ove godine bila na još par sajmova, knjiga kući ima i više nego dovoljno.

- Puno radim i ne znam kada ću ih sve pročitati - priznaje voditeljica i urednica Televizije Tesla te dodaje kako puno putuje.

- Više sam u avionu, nego u krevetu. Na  poklon sam dobila knjigu "Stranac u mom krevetu", ali u mom krevetu nije stranac, u mom krevetu sam ja - rekla nam je Ava.

Na Interliberu je zaustavljala posjetitelje te im postavljala pitanja iz književnosti. Oni koji su znali odgovore, od Ave su na poklon dobili njenu potpisanu knjigu.
Veliki broj posjetitelja htio se fotografirati s Avom pa je morala bježati od njih. S muškarcima, kaže, nema takvih problema.

- Muškarci bježe od mene, posebno kad vide da nisam "samo jedna plavuša, koju možeš da kupiš za par minđuša". Ipak, pojedinci se sa mnom žele igrati jedan na jedan. Takav jedan pojedinac je osvojio moje srce - rekla nam je spisateljica.

Otkrila je i naziv svog novog romana.
- Kad kažem da se zove 'Dolina suza', ljudi pomisle da će biti plač i cvilidreta, ali ništa od toga. Život je borba i privilegija. Borimo se i koračajmo - poručila je Ava. 

Objasnila je i kako se znanje ne može steći samo iz knjiga.

- Treba imati i uličnu školu, zajedno s pročitanom školom. Knjige koliko mogu pomoći, isto toliko mogu i odmoći - zaključila je Ava. 

Najčitaniji članci