Obavijesti

Show

Komentari 0

'Bajka o baki Mokoš' premijerni naslov dubrovačkog kazališta

'Bajka o baki Mokoš' premijerni naslov dubrovačkog kazališta
1

Vijest je objavljena u ponedjeljak na konferenciji za medije te kazališne kuće. Redateljica Srđana Šimunović istaknula je kako je jednosatna predstava namijenjena djeci starijoj od četiri godine, ali i odraslima

VIDEO

Drugi ovosezonski premijerni naslov u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, "Bajka o baki Mokoš" autorice i redateljice Srđane Šimunović, svoju će pretpremijeru doživjeti u srijedu, 4. prosinca, a praizvedbu dan kasnije, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije te kazališne kuće.

Redateljica, autorica teksta i glumica Srđana Šimunović istaknula je kako je jednosatna predstava kao "bajka s ključem za velike i male" namijenjena djeci starijoj od četiri godine, ali i svima odraslima, s porukama na više razina.

 - Prva je poruka o očuvanju prirode, a svjedoci smo velikim katastrofama na našem planetu. Drugi sloj je dubrovački jezik kao znak identiteta, koji želimo približiti najmlađima. A treći sloj je moja želja da se ovo kazalište na zajedničkoj frekvenciji opet zaljubi u teatar, kako bi se onda zaljubila i naša publika - izjavila je Šimunović.

 Dodala je kako se izrazito veseli dječjem puku na pretpremijeri jer je predstava rađena baš za njih, a oni su najzahtjevnija publika.

 - Vrlo brzo vam daju do znanja da nisu zadovoljni sadržajem ili igrom na sceni - rekla je Šimunović i podsjetila na svoje iskustvo rada u kazalištu "Mala scena", gdje je u petnaest godina 'ispekla zanat'.

 - Znam da sa mnom nije lako raditi, ali smatram da smo napravili odličnu predstavu i da smo osuđeni na uspjeh - rekla je Šimunović.

Glumac Dražen Čuček rekao je da se osjeća privilegirano biti u društvu glumaca dubrovačkog kazališta te dodao kako od ranije ima iskustva u pjevanju, budući da je dugo godina bio član kazališta "Komedija".

 - Hegedušić je napisao predivne songove. Moj je lik negativac pa je malo u blues stilu - rekao je Čuček.

 Skladatelj Hrvoje Hegedušić istaknuo je kako dječja glazba ne smije biti infatilna, pa je tome prilagođena i glazba predstave.

 - Imao sam zadane songove za teme koje podržavaju radnju. Glazba ne živi sama, ako je netko ne izvede, a tada zaživi. Na koncu sam sve preslušao i bio sam jako zadovoljan. Konačni sud ipak treba odrediti nakon predstave - rekao je Hegedušić.

Glumačku ekipu čine Izmira Brautović, Dražen Čuček, Nikola Sekulo, Mirej Stanić, Srđana Šimunović, Nika Lasić, Carmela Grgurević, Bojan Beribaka, Hrvoje Sebastian i Maro Martinović.

U autorskom timu predstave su Srđana Šimunović (režija i tekst), Anamarija Obradović (scenografija), Tea Bašić Erceg (kostimografija), Hrvoje Hegedušić (glazba), Marko Mijatović (oblikovanje svjetla), Ivan Marušić Klif (oblikovanje video projekcija), Milan Tomašić (oblikovanje zvuka), Sanja Lasić (glazbena korepetitorica) i Ivana Ljepotica (inspicijentica - šaptačica).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...