Obavijesti

Show

Komentari 39

Baka Ljubica: Motika nikad nije bila za moju Vlatku

Baka Ljubica: Motika nikad nije bila za moju Vlatku
6

Vlatka Pokos (37) uvijek je sanjarila o odlasku iz Sokolovca u veliki Zagreb, ispričale su nam njena 81-godišnja baka Ljubica i njena prva susjeda

VIDEO

Naše selo Sokolovac postalo je poznato jer se ovdje rodila Vlatka Pokos. Ipak, ona nikad nije govorila da je iz Sokolovca, nego iz obližnje Koprivnice, kažu gosti Asa, jedinoga kafića u selu od dvjestotinjak stanovnika.
Nedaleko od toga kafića živi Vlatkina sestra Sunčica Rukelj. Susjedi o njoj govore kako je sretno rastavljena majka dvoje djece i da odnedavno radi u Podravci. Vrata je otvorila njezina kći, no kaže da nisu raspoloženi za razgovor s medijima. Nekoliko stotina metara dalje, sama u kući, živi Vlatkina baka Ljubica Pokos (81). Sramežljivo je provirila kroz prozor i izašla na trijem.
- Stara sam i bolesna, a sve ja sama čistim. Tako se borim protiv godina - smije se baka Ljubica.
Dodaje kako joj Vlatka često dođe i da joj rado pomogne. Baku žalosti što joj unuka ne ostane dulje od jednog dana, ali razumije je jer ima puno obveza. Vlatki je najdraže doći na bakin ručak.
- Često je k meni dovodila malu Lanu, koja je krasna djevojčica, i nedostaje mi kao i Vlatki. Ona nikad prema Lani nije bila stroga, a ona je rasla u pristojnu i dragu djevojčicu - priča baka Ljubica.
Ubrzo joj se na trijem pridružila prva susjeda i najbolja prijateljica.
- Lana se obožavala igrati u mom dvorištu s mačkama. Jednu je toliko zavoljela da ju je htjela odnijeti sa sobom kući - smije se susjeda. Vlatkina baka nerado priča o njezinu braku s Josipom Radeljakom (64). Kaže tek kako je imala osjećaj da njezina unuka neće biti sretna.
- 'Ko je bogat, hoće još više. Radeljak nikad s Vlatkom nije došao k nama - govori baka. Baka se sa smiješkom prisjeća kako je Vlatki dala motiku u ruke da joj pomogne okopati vrt.
- Bacila je motiku i rekla da to jednostavno nije za nju. Oduvijek je sanjala da će otići u Zagreb. Vlatka je uvijek bila dobra i pametna, ali sudbina je tako htjela. Godine joj prolaze. Sad samo želim da si kupi stan - kaže baka. Susjeda se prisjeća da je Vlatka sa 14 godina pobijedila na pjevačkom natjecanju u Koprivnici.
- Cijelo selo gledalo je Vlatku, koja je nedavno pjevala u 'Bingu’ - kaže susjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...