Obavijesti

Show

Komentari 3

Bale je zbog uloga gubio po 45 kila, ali se toliko i debljao. Žena mu više ne dopušta da to radi

Bale je zbog uloga gubio po 45 kila, ali se toliko i debljao. Žena mu više ne dopušta da to radi
10

Christian Bale je ostao zapamćen i po ulozi Patricka Batemana, serijskog ubojice u filmu 'Američki psiho'. Iako je teško zamisliti da bi netko drugi bio bolji na njegovom mjestu, uloga je prvo ponuđena DiCapriju

VIDEO

Britanski glumac Christian Bale poznat je po drastičnim transformacijama u koje se upušta za uloge koje utjelovljuje, a danas slavi 49. rođendan. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

U djetinjstvu je Christian najprije pohađao satove baleta, ali se ubrzo opsesivno posvetio sviranju gitare. Kad se obitelj skrasila u Readingu na jugu Engleske, krenuo je stopama sestre Louise i okrenuo se glumi. Budući da je Louise bila angažirana u mjuziklu 'Bugsy Malone', devetogodišnji Christian slijedio ju je na probama i strpljivo sjedio iza pozornice čekajući svoju priliku, koja je ubrzo stigla. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zapazio ga je agent i angažirao u reklami za zobene pahuljice Pac-Man, a onda se upisao i u kazališnu grupu gdje je upoznao danas također slavnu Kate Winslet (47). Već iduće godine Christian je dobio još jedan angažman - ovaj put za omekšivač rublja Lenor, ali i prvu kazališnu ulogu u West Endu u predstavi 'The Nerd' u kojoj je igrao slavni engleski komičar Rowan Atkinson (68).

Kada je imao 13 godina dobio je priliku života kada je prošao na audiciji za glavnu ulogu u filmu 'Carstvo sunca' (Empire of the Sun) iz 1987. Na audiciji je bilo preko četiri tisuće dječaka, ali redatelji su odabrali Balea i nisu požalili. 

Bale je svakako ostao zapamćen i po ulozi Patricka Batemana, serijskog ubojice u filmu 'Američki psiho' (American Psycho). Iako je teško zamisliti da bi netko drugi bio bolji na njegovom mjestu, uloga je prvo ponuđena Leonardu DiCapriju (48), koji ju je odbio, a Bale je jednom prilikom rekao da mu zbog toga duguje svoju karijeru.  

- I ne samo ja. Svaku ulogu koju danas neki glumac dobije, dobije ju zato što ju je Leo odbio. Nije bitno koliko ste 'dobri' s redateljima. Svi ti ljudi s kojima sam ranije radio, svi prvo ponude ulogu DiCapriju. Tako da, hvala ti, Leo, jer on zaista i može birati što će raditi. I svaka mu čast, fenomenalan je - rekao je Christian u intervjuu za GQ.

Prva velika tjelesna transformacija bila je za film 'The Machinist (Nestajanje) iz 2004. Za taj psihološki triler Bale, inače visok 183, pridržavao se dijete sastavljene od 'kave, jabuke i povremene konzerve tune', a do kraja snimanja izgubio je 30 kilograma te je težio tek 54 kile. Glumac je doslovno bio na granici anoreksije. 

WARNER BROTHERS / COURTESY EVERETT COLLECTION

Već iduće godine Bale se počeo pripremati za ulogu Batmana redatelja Christophera Nolana (52) te je šest mjeseci marljivo vježbao u teretani u konzumirao proteine u ogromnim količinama. Tjelovježba i strog režim prehrane su mu donijeli 45 kilograma uglavnom mišićne mase, a navodno ga je Nolan na natjerao da prije samoga snimanja skine desetak kilograma. 

Već iduće godine glumio je zatočenika u Vijetnamu u filmu 'Bijeg u zoru', u kojemu se pojavio u puno mršavijem izdanju. Imao je 25 kilograma manje nego u filmu gdje je glumio Brucea Waynea. A onda je ponovno vratio mišiće za drugi nastavak Nolanovog Batmana, 'Vitez tame' (The Dark Knight Rises') iz 2012. 

Dok se pripremao za ulogu u filmu 'Borac' (Fighter) iz 2011. ponovno je drastično smršavio za ulogu bivšeg boksača i ovisnika Dickyja. Unatoč brojnim nominacijama do onda, u ovom filmu je prvi put nagrađen Oscarom i to za najbolju sporednu ulogu,. 

Za film 'Američki varalice' (American Hustle), gdje je igrao prevaranta Irvinga Rozenfelda, morao se ponovno udebljati pa je jeo sve što mu je došlo pod ruku. Izgledao je neprepoznatljivo sa 105 kilograma.

USA - "Hostiles" Premiere - Beverly Hills

A čak ga ni najzagriženiji obožavatelji nisu ga prepoznali u ulozi bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneya (82) u filmu 'Vice', za koju je dobio Zlatni globus.. Tada se također znatno udebljao i na pitanje kako mu je to uspjelo odgovorio je da je jeo jako puno pite. 

Za film 'Ford vs. Ferrari' iz 2019. Bale je izgubio 35 kilograma za ulogu vozača Kena Milesa. Njegov kolega Matt Damon (52) zadivljen je njegovim transformacijama.

 - Zabavljao sam se gledajući ga. Ima disciplinu monaha jer se transformirao iz Dicka Cheneyja u ovog lika. Morao je izgubiti 35 kilograma, a to nije nimalo lako - rekao je Matt.

Christian Bale za ulogu u filmu 'Američki psiho' zaradio manje od šminkera: Smijali su mi se!
Christian Bale za ulogu u filmu 'Američki psiho' zaradio manje od šminkera: Smijali su mi se!

Iako je u šali neprestano govorio da je debljanje za ulogu Cheneyja bilo jednostavno, ipak je rekao da je to bio težak proces. 

- Očajno je. Grozno je. Ako gubite kile, nema ničeg drugog osim toga da odlazite u krevet gladni i osjećate se očajno. Debljanje je druga krajnost. Potpuno gubite disciplinu i prežderavate se kao luđak. Moram prestati jer nije zdravo za moje tijelo. U četrdesetima sam i bit će opasno ako ne postanem svjesniji vlastite smrtnosti - rekao je Bale. 

THE CANADIAN PRESS 2017-09-11

Iako je priznao da je njegov sin bio veliki ljubitelj njegovog debeljuškastog izgleda, čini se da ne dijele svi članovi obitelji oduševljenje. Christianova supruga Sandra Blažić (52), bivša manekenka srpskih korijena, jedva je dočekala muževo svečano obećanje kako će prestati s transformacijama zbog svog, ali i njezinog zdravlja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'