Obavijesti

Show

Komentari 13

Batina unuka prisjetila se djeda i Dvornika: 'Zajedno su plakali'

Batina unuka prisjetila se djeda i Dvornika: 'Zajedno su plakali'
5

Bata je talent za glumu otkrio je s 15 godina radeći kao scenski radnik i statist u Akademskom kazalištu u Beogradu. Završio je srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu

VIDEO

Nedavno je na društvenim mrežama unuka preminulog srpskog glumca Bate Živojinovića, Dina, objavila fotografiju te raznježila brojne obožavatelje. Na fotografiji se nalaze Živojinović i Boris Dvornik, a unuka preminulog glumca u opisu fotografije naglasila je koliko je bio težak put do uspjeha njezinog djeda. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:46

- Pričao Mika Antić kako je na ulici, u Novom Sadu, vidio dva mlada, krupna momka, kako plaču kao djeca. Pitao ih što im je, kaže popadali na prijamnom za Akademiju. Rekli su im da su balvani bez trunke talenta. On ih utješi, ohrabri, kaže da će sljedeći put biti primljeni, postati zvijezde i da kažu kako se zovu da se kasnije vide. Ja sam Živojinović Velimir, kaže jedan, a drugi Boris Dvornik - napisala je Dina koja je bila bliža s djedom nego s roditeljima. 

- Deda je i dalje jedini čovjek kojemu govorim sve svoje tajne jer me jedini razumije - rekla je Dina 2015., a godinu dana kasnije Bata je preminuobzbog grupe bolesti koje je imao - šećera, anemije, bubrežne insuficijencije, srčane bolesti s komplikacijama i začepljenjem skoro svih krvnih žila.

Bata je talent za glumu otkrio je s 15 godina radeći kao scenski radnik i statist u Akademskom kazalištu u Beogradu. Završio je srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu, nakon čega se iz trećeg pokušaja upisao na Pozorišnu akademiju u Beogradu.

Počeci Živojinovićeve karijere vezani su uz Beogradsko dramsko kazalište, dok se na filmu prvi put pojavio 1955. godine kada je dobio manju ulogu u filmu 'Pesma sa Kumbare' Radoša Novakovića. Prvu značajniju ulogu ostvario je 1959. u filmu 'Vlak bez voznog reda' Veljka Bulajića. Upravo je Bulajić jedan od redatelja koji će uvelike obilježiti Živojinovićevu kasniju karijeru.

Živojinović je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća ostvario velike uspjehe kroz glavne uloge u partizanskim filmovima. Između ostalog, odigrao je glavne uloge u Bulajićevim ratnim spektaklima 'Kozara' (1962.) i 'Bitka na Neretvi' (1969.), te u filmu 'Sutjeska' (1973.) Stipe Delića. Te su mu uloge omogućile ulazak u četverolist najvećih filmskih zvijezda bivše SFRJ, zajedno s Ljubišom Samardžićem, Borisom Dvornikom i Milenom Dravić. Zbog statusa 'partizanskog glumca' Živojinović je postao omiljen i kod tadašnje vlasti pa je tako bio blizak osobni prijatelj Josipa Broza Tita.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin