Show

Komentari 7

Želi novo suđenje i negira da ga u zatvoru gađaju piletinom

Želi novo suđenje i negira da ga u zatvoru gađaju piletinom

Glumčevi odvjetnici tvrde kako je bilo proceduralnih grešaka i da je sudac Steven O'Neill dao prestrogu kaznu Cosbyju s obzirom na njegove godine i probleme s vidom

Odvjetnici Billa Cosbyja (81) već ga pokušavaju izvući iz državnog zatvora u Pennsylvaniji gdje bi trebao odslužiti tri do 10 godina zbog silovanja trenerice košarke Andreje Constand. Pitali su suca Stevena O'Neilla koji je osudio glumca i komičara za odobrenje novog suđenja ili smanjenje kazne zbog proceduralnih grešaka, piše britanski Mirror. 

Odvjetnici su predali sudu papire u kojem ističu da je O'Neill iskoristio svoju poziciju i da pri presudi nije uzeo u obzir Cosbyjeve godine i probleme s vidom. Kažu i da se trebao izuzeti iz cijelog pravosudnog postupka zbog toga. Glumčevim odvjetnicima je ranije smetalo što je sučeva supruga psihijatrica koja radi sa žrtvama seksualnih napada i smatrali su da to utječe na njegovu nepristranost. 

- Podcjenjujući ublažujući utjecaj klijentovih godina i invalidnosti te precjenjujući njegovu sadašnju opasnost za zajednicu, sudac Okružnog suda za opće dobro Steven O'Neill nametnuo je preoštru kaznu koja krši statute i pravila o izricanju kazni - objasnili su. Glasnogovornica suda nije htjela komentirati potez glumčevih odvjetnika, no otkrila je kako će odgovoriti na njihov zahtjev. 

Cosby je pri presudi kategoriziran kao 'nasilni seksualni predator', a morat će redovito do kraja života ići na savjetovanja i bit će u registru seksualnih prekršitelja. To znači da će morati zajednicu u kojoj stanuje obavijestiti o svom kršenju zakona. Susjedi, domovi za djecu i škole će biti obaviještene ako u njihovoj blizini živi glumac koji je bio poznat pod nadimkom 'američki tata'. 

Kako pišu američki mediji, Cosby se brzo privikao na zatvorski život i puno vremena provodi pričajući s osobljem. Kako glumčev predstavnik prenosi, Bill kaže da osoblje ima puno poštovanja prema njemu i dobro ga tretiraju. Iako se šuškalo kako su zatvorenici glumca gađali piletinom u glavu, njegov odvjetnički tim je to opovrgnuo. 

 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

Najčitaniji članci