Obavijesti

Show

Komentari 8

Biti pred Danielom Trbović treba znati preživjeti...

Biti pred Danielom Trbović  treba znati preživjeti...
5

Novinar i urednik u 24sata u HRT-ovoj emisiji “Najslabija karika” osvojio je 23.600 kuna. Ovo je priča kako je to biti natjecatelj u tom kvizu

VIDEO

Dečki, treba imati muda doći ovdje, hrabrio je osmeročlanu mušku ekipu osječki umirovljenik Zdenko u predvorju HRT-ove zgrade. Zdenku je ovo bio četvrti put da je došao okušati se u “Najslabijoj karici”. Među ostalom sedmoricom jedanput su već nastupali sesvetski prodavač Davor i Igor, konobar s Plitvica. Svi mi ostali, studenti Antonio i Hrvoje, informatičar Željko, policajac Nenad i moja malenkost prvi smo put osjetili višesatnu nervozu. Lako je prosipati znanje kući, zavaljen u fotelji, ali stajati uživo pred reflektorima u klaustrofobičnom studiju dok vas britkim jezikom šiba Danijela Trbović je nešto sasvim drugo.
- Prošli put nisam znao što je junica pa su me prijatelji mjesecima zafrkavali da sam junac - priznao je Igor. U dvosatnom brifingu ekipa “Karike” upoznala nas je s pravilima. Atmosfera je bila prijateljska, ali nervoza je rasla. Nakon što smo prizalogajili i napudrali lica, zauzeli smo pozicije. Odradili smo probni krug.
“Samo da se ne obrukam i ne ispadnem u prvom krugu”, rečenica je koju smo uoči snimanja svi izgovorili sebi u bradu. No netko ispasti mora, a u prvom krugu, u kojem smo “digli” 5000 kuna, to je bio Željko. Bio sam zadovoljan startom, na pitanja sam točno odgovorio, a preživio sam i Danijelino rešetanje. U sljedećim krugovima bankirali smo manje, u prosjeku 2000 kuna, a kviz su redom napuštali Davor, Hrvoje i Antonio. Nas četvorica preostalih mušketira s petnaest točnih odgovora u nizu u kasu smo spremili 8200 kuna. I koga sad izbaciti? Peh je imao Zdenko, koji je i u četvrtom nastupu otišao praznih džepova. U sljedećem krugu za najslabiju kariku biram Nenada jer sam uvjeren da je imao dva netočna. U krivu sam, imao je jedan. Ostali smo Igor i ja. Do finalnoga kruga, u kojem smo bankirali tek 1800 kuna, nisam imao nijedan netočan odgovor. No u dvoboju za kompletni utržak od 23.600 kuna koncentracija pada, otvaram s dva kriva odgovora i Igor vodi. Srećom, i on griješi te se uspijevam vratiti. U infarktnoj završnici izjednačavam na 3-3. Srce mi lupa, dlanovi se znoje.
Prema Igorovu izrazu lica, vidim da mu nije svejedno. Igramo pripetavanje, tko pogriješi, gubi. I tu sam uspješniji, gotovo je. Nakon pet sati priprema i snimanja postao sam najjača karika. Osjećaj nakon cijele torture pred kamerama je kao da sam tri dana kopao, ali pogled na prikupljenh 23.600 kuna olakšava sve brige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti
Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'
NIŽU SE ČESTITKE

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'

Luciano nije skrivao koliko je ponosan na svog najboljeg prijatelja nakon što je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', a otkrio je i da su svojedobno bili cimeri