Obavijesti

Show

Komentari 159

Bolest je ipak pobjedila: Umrla je dizajnerica Ivana Popović

Bolest je ipak pobjedila: Umrla je dizajnerica Ivana Popović
14

Rak grlića maternice preboljela kao 28-godišnjakinja, a prije četiri godine dijagnosticiran joj je karcinom dojke. Liječila se makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom

VIDEO

Modna dizajnerica i svestrana umjetnica Ivana Popović umrla je sinoć u Zagrebu, u 49. godini. Preminula je u snu, od posljedica karcinoma dojke koji je metastazirao na mozak.

Odbila je kemoterapiju i zračenje

Prvi rak grlića maternice preboljela kao 28-godišnjakinja. Priča kako tada ništa nije jela 28 dana, a pila je čaj od kadulje. Prije četiri godine pobijedila je rak dojke. Podvrgnula se mastektomiji te se liječila se isključivo makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom.

Igor Kralj/Pixsell

- Kad sam odbila kemoterapiju i zračenje, doktorica mi je rekla: ‘Vratit ćeš se ti nama u kolicima s metastazama’ - rekla je tada Popović koja je ipak izgubila bitku. Najveća potpora bila joj je majka Lepa, koja se i sama makrobiotikom izliječila od raka maternice i jajnika.

'Bolest nije tabu'

Za sve oboljele od karcinoma dojke prošle godine je preplivala maraton od Crikvenice do Šila. Promjena prioriteta i zdraviji pristup tijelu motivirali su je da ruši tabue koji su vezani za bolesti.

Robert Anić/Pixsell

- Nakon odstranjivanja dojke nastaje problem intimnosti među supružnicima. To su situacije o kojima se ne razgovara, a trebalo bi. Sramotno je da o partnerima i podršci rijetko čujem. Sve je to toliko nesofisticirano i bezobrazno da neke žene imaju osjećaj krivnje jer nisu seksi - pojasnila je nedavno.

Iza sebe je ostavila dvije kćeri

Glasila je za najsvestraniju alternativnu umjetnicu, a inspiraciju je tražila u homoseksualcima nomadima, vilama nerotkinjama i transvestitima prosjacima. Imala je performanse te je bila akademska kiparica, likovna i kazališna umjetnica.

Prije dva mjeseca otkrila je i da je ponovno zaljubljena, a najveselija je kad priča o svojim kćerima, 18-godišnjoj Luni, koju je dobila u braku s majstorom svjetla Markom Bizovičarom, i 11-godišnjoj Avi koju ima iz veze s glumcem  Lukom Perošem. Jednom je izjavila kako smatra da je se muškarci boje.

- Ne mogu s tim muškarcima. Već sam treća generacija samohranih majki u svojoj obitelji - rekla je Ivana.

Od svoje prijateljica se na društvenim mrežama oprostila modna dizajnerica Monika Sablić.

 

Posljednji pozdrav putem društvenih mreža preminuloj kolegici je uputio i Ivica Skoko.

Posljednji ispraćaj Ivane Popović biti će u ponedjeljak na Krku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama