Obavijesti

Show

Komentari 23

Bond rekordi: Moore je najveći ljubavnik, Brosnan najubojitiji

Bond rekordi: Moore je najveći ljubavnik, Brosnan najubojitiji
6

U 50 godina od kada je svijet u filmu 'Dr. No' upoznao Jamesa Bonda snimljena su 22 filma o najpoznatijem svjetskom tajnom agentu. Dosad ga je glumilo 6 glumaca

VIDEO

Sean Connery (82), George Lazenby (73), Roger Moore (84), Timothy Dalton (68), Pierce Brosnan (59) i Daniel Craig (44) mogu se pohvaliti kako su ušli u filmske legende glumeći Jamesa Bonda, tajnog agenta 007. Kroz 50 godina, koliko je prošlo od filma 'Dr. No', prvog iz filmskog serijala o Jamesu Bondu, najpoznatiji svjetski tajni agent stekao je reputaciju velikog zavodnika, ali i efikasnog ubojice. Neki bi možda pomislili da je upravo prvi James Bond, Sean Connery, bio najubojiti, ali ta titula pripada Pierceu Brosnanu, koji je u svoja četiri filma ubio čak 76 neprijatelja. Daleko iza njega nalaze se Connery i Moore čiji se broj eliminacija zaustavio na 51.

Ipak, iako je bio vrlo vješt s oružjem Pierce nije bio toliko uspješan sa ženama kao njegovi kolege. Najveći zavodnik među Bondovima bio je Roger Moore, koji je glumio u najviše filmova, njih čak sedam. Pred njegovim šarmom pokleknulo je 20 žena, a odmah iza njega je Sean Connery koji je u svojih šest filmova zaveo 18 žena.

Kao što je i za očekivati, najviše su novca zaradili posljednji Bondovi, Pierce Brosnan i Daniel Craig s tim da rekord ipak drži aktualni agent 007. Craigov 'Casino Royale' najisplativiji je film u cijeloj franšizi sa zarađenih 594,239,066 dolara naspram uloženih 150 milijuna dolara. Drugi po zaradi je posljednji objavljeni film, 'Quantum of Solace' sa zarađenih 575,952,505 dolara naspram uloženih 200 milijuna dolara.

Najmanje novca uloženo je u stvaranje prvog filma, 'Dr. No' i to tek 1,1 milijun dolara dok je zarada iznosila 59,6 milijuna dolara. Najviše je pak uloženo u stvaranje filma 'Quantum of Solace'.

Slavnu rečenicu 'Bond, James Bond' izgovarao je svaki od glumaca, a najviše puta se čula iz usta Rogera Moorea. On ju je izgovorio čak 10 puta, slijedi Brosnan s pet puta, Connery s 3 puta, Lazenby i Dalton sa po dva puta i Craig koji ju je izgovorio tek jednom.

U statistiku nije uključen film 'Never Say Never Again' iz 1983. godine jer se ne smatra službenim filmom iz serijala o Jamesu Bondu.

>>> Sean Connery (6 filmova)

- ubio: 51

- ljubio: 18 žena

- 'Bond, James Bond': 3

>>> George Lazenby (1 film)

- ubio: 6

- ljubio: 3 žene

- 'Bond, James Bond': 2

 >>> Roger Moore (7 filmova)

- ubio: 51

- ljubio: 20 žena

- 'Bond, James Bond': 10

 >>> Timothy Dalton (2 filma)

- ubio: 11

- ljubio: 4 žene

- 'Bond, James Bond': 2

 >>> Pierce Brosnan (4 filma)

- ubio: 76

- ljubio: 12 žena

- 'Bond, James Bond': 5

 >>> Daniel Craig (2 filma)

- ubio: 25

- ljubio: 4 žene

- 'Bond, James Bond': 1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Marijana Mikulić priznala kako je zgrožena norijadom: 'Ima nas koji nemamo nikog u blizini...'
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Marijana Mikulić priznala kako je zgrožena norijadom: 'Ima nas koji nemamo nikog u blizini...'

Glumica Marijana Mikulić na društvenim mrežama nerijetko dijeli vlastite stavove i mišljenja, a sad se osvrnula na norijadu

Goran Bogdan o Zlatnoj palmi za 24sata: 'Ovo je ogromna stvar, svi smo presretni sad!'
VELIKI USPJEH U CANNESU

Goran Bogdan o Zlatnoj palmi za 24sata: 'Ovo je ogromna stvar, svi smo presretni sad!'

Scenarij je nastao prema istinitom događaju. Naoružani pripadnici vojske Republike Srpske su 27. veljače 1993. zaustavili vlak između Beograda i Bara te iz njega izveli 20 civila u mjestu Štrpcima kraj Višegrada
Bivša reality zvijezda i bendovi sestara: Tko su pjevači duhovne glazbe koji su napunili Arenu?
KONCERT 'PROGLEDAJ SRCEM'

Bivša reality zvijezda i bendovi sestara: Tko su pjevači duhovne glazbe koji su napunili Arenu?

Na pozornicu u Areni tijekom dva dana trebalo bi se popeti više od 14 izvođača, a koncert 'Progledaj srcem' ove godine obilježava deset godina