Obavijesti

Show

Komentari 23

Bond rekordi: Moore je najveći ljubavnik, Brosnan najubojitiji

Bond rekordi: Moore je najveći ljubavnik, Brosnan najubojitiji
6

U 50 godina od kada je svijet u filmu 'Dr. No' upoznao Jamesa Bonda snimljena su 22 filma o najpoznatijem svjetskom tajnom agentu. Dosad ga je glumilo 6 glumaca

VIDEO

Sean Connery (82), George Lazenby (73), Roger Moore (84), Timothy Dalton (68), Pierce Brosnan (59) i Daniel Craig (44) mogu se pohvaliti kako su ušli u filmske legende glumeći Jamesa Bonda, tajnog agenta 007. Kroz 50 godina, koliko je prošlo od filma 'Dr. No', prvog iz filmskog serijala o Jamesu Bondu, najpoznatiji svjetski tajni agent stekao je reputaciju velikog zavodnika, ali i efikasnog ubojice. Neki bi možda pomislili da je upravo prvi James Bond, Sean Connery, bio najubojiti, ali ta titula pripada Pierceu Brosnanu, koji je u svoja četiri filma ubio čak 76 neprijatelja. Daleko iza njega nalaze se Connery i Moore čiji se broj eliminacija zaustavio na 51.

Ipak, iako je bio vrlo vješt s oružjem Pierce nije bio toliko uspješan sa ženama kao njegovi kolege. Najveći zavodnik među Bondovima bio je Roger Moore, koji je glumio u najviše filmova, njih čak sedam. Pred njegovim šarmom pokleknulo je 20 žena, a odmah iza njega je Sean Connery koji je u svojih šest filmova zaveo 18 žena.

Kao što je i za očekivati, najviše su novca zaradili posljednji Bondovi, Pierce Brosnan i Daniel Craig s tim da rekord ipak drži aktualni agent 007. Craigov 'Casino Royale' najisplativiji je film u cijeloj franšizi sa zarađenih 594,239,066 dolara naspram uloženih 150 milijuna dolara. Drugi po zaradi je posljednji objavljeni film, 'Quantum of Solace' sa zarađenih 575,952,505 dolara naspram uloženih 200 milijuna dolara.

Najmanje novca uloženo je u stvaranje prvog filma, 'Dr. No' i to tek 1,1 milijun dolara dok je zarada iznosila 59,6 milijuna dolara. Najviše je pak uloženo u stvaranje filma 'Quantum of Solace'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slavnu rečenicu 'Bond, James Bond' izgovarao je svaki od glumaca, a najviše puta se čula iz usta Rogera Moorea. On ju je izgovorio čak 10 puta, slijedi Brosnan s pet puta, Connery s 3 puta, Lazenby i Dalton sa po dva puta i Craig koji ju je izgovorio tek jednom.

U statistiku nije uključen film 'Never Say Never Again' iz 1983. godine jer se ne smatra službenim filmom iz serijala o Jamesu Bondu.

>>> Sean Connery (6 filmova)

- ubio: 51

- ljubio: 18 žena

- 'Bond, James Bond': 3

>>> George Lazenby (1 film)

- ubio: 6

- ljubio: 3 žene

- 'Bond, James Bond': 2

 >>> Roger Moore (7 filmova)

- ubio: 51

- ljubio: 20 žena

- 'Bond, James Bond': 10

 >>> Timothy Dalton (2 filma)

- ubio: 11

- ljubio: 4 žene

- 'Bond, James Bond': 2

 >>> Pierce Brosnan (4 filma)

- ubio: 76

- ljubio: 12 žena

- 'Bond, James Bond': 5

 >>> Daniel Craig (2 filma)

- ubio: 25

- ljubio: 4 žene

- 'Bond, James Bond': 1

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...