Obavijesti

Show

Komentari 148

Mustafa ima rak pluća: 'Borim se duže, a bolest je dio života'

Mustafa ima rak pluća: 'Borim se duže, a bolest je dio života'
9

Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest, rekao je Mustafa za Media Servis

Glumac Mustafa Nadarević (76) boluje od teške bolesti. Bori se s rakom pluća već duže vrijeme, a sad je progovorio o tome za kampanju 'Udahni za život'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest - rekao je Mustafa za Media Servis. Naglasio je da je, na sreću, došao na vrijeme na pregled. 

Pušačima je poručio da ne budu primitivni kao on i da se ne plaše liječnika.

- Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu - kaže glumac uoči početka provođenja Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća.

U ranoj fazi karcinom pluća nema simptome pa mnogi ne budu svjesni da su bolesni. Rano otkrivanje raka može spasiti živote u 80 posto slučajeva. 

predstava

Mustafa glumi Izeta u seriji 'Lud, zbunjen, normalan', a scenarist Feđa Isović kaže da će se snimanje serije nastaviti.

- Serija će ići dalje dokle god Mustafa bude mogao nositi teret teškog posla. Upravo snimamo nove epizode serije. On je sad dobrog zdravlja, dobre energije, mislim da ćemo nastaviti raditi. Njegovi zdravstveni problemi sad su se srećom povukli i radimo punom parom - kaže Feđa za Avaz.ba. Trenutačno Nadarevića gledamo u seriji 'General' u kojoj glumi Janka Bobetka.