Obavijesti

Show

Komentari 10

Bravo! Skupljeno preko milijun kuna za Zakladu Ane Rukavine

Bravo!  Skupljeno preko milijun kuna za Zakladu Ane Rukavine
21

Humanitarna Zaklada Ana Rukavina obilježila je desetu obljetnicu rada tradicionalnim božićnim koncertom 'Želim život' na zagrebačkom Trgu bana Jelačića

VIDEO

Manifestaciju 'Želim život' vodili su Rene Bitorajac i Igor Mešin, koji su pozivali publiku da zovu na broj 060 9000 te time pomognu Zakladi Ane Rukavine koje djeluje od 2006. godine. Građani su pozivima Zakladi donirali više od milijun i 200 tisuća kuna. 

Među brojnim poznatim licima koja su se javljala na humanitarni telefon putem kojega su prikupljana sredstva za rad Zaklade, bili su i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Željku Samardžiću i Halidu Bešliću nije bilo teško 'potegnuti' čak iz Bosne i Hercegovine kako bi otpjevali nekoliko svojih hitova te podržali rad Zaklade, na oduševljenje tisuće ljudi koji su se skupili na Trgu. 

Stjepan Hauser vratio se sa svjetske turneje ne bi li podržao svoju zaručnicu Jelenu Rozgu na promociji njenog novog albuma 'Moderna žena' u caffe baru 'Nova ploča'. 

Iako nije mogla nastupiti zbog problema s glasom, Jelena je došla na zagrebački glavni trg i gledala nastupe kolega te podržala rad Zaklade. 

Zvijezda serije 'Zlatni dvori' Katarina Baban sa seta odmah je došla na koncert 'Želim život'. Umorna glumica priznala je da se ne brine dovoljno o vlastitom zdravlju no to, kaže, želi promijeniti jer je inspiriraju radovi dobrotvornih udruga poput Zaklada Ane Rukavine. Katarina se na Trgu družila sa kolegama iz serije.

Koncert je posjetila i ekipa showa 'Tvoje lice zvuči poznato'. 

Svoje najveće hitove otpjevali su i Psihomodo Pop, SARS, Vatra, Meritas, Opća Opasnost, Colonia i mnogi drugi. 

Medicinski direktor Zaklade Mirando Mrsić, jedan od osnivača zajedno s Marijom Rukavinom, Aninom majkom, rekao je kako je hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica danas 11. po veličinu u svijetu s više od 50.000 darivatelja, čime smo prestigli neke puno bogatije zemlje.

Koncert 'Želim život' dobio je naziv po Aninu apelu za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije deset godina, tada 29-godišnja Ana Rukavina Erceg, uputila najbližim prijateljima.

Humanitarna zaklada, koja je nastala nakon Anine smrti, prikuplja financijska sredstva za rad i širenje hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži, rad javne banke krvi iz pupkovine te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili