Obavijesti

Show

Komentari 4

Briga Harrisona za godine, dok je akcije bit će uloga za njega

Briga Harrisona za godine, dok je akcije bit će uloga za njega
9

Ford i Steven Spielberg ponovno će zajedno raditi na filmu, s tim da će glumac tada imati 79 godina kada film dođe u kina. Ford voli akcijske scene, a u četiri nastavka film je zaradio više od 12 milijarde kuna

VIDEO

Dok obožavatelji Indiane Jonesa nestrpljivo čekaju peti nastavak filma na velikom platnu, njegov utjelovitelj Harrison Ford danas ima razloga za slavlje. Naime, glumac danas slavi 76. rođendan.

Povratak glumca na velike ekrane u ulozi istraživača i pustolova Indiane Jonesa odgođen je do 2021., objavila je tvrtka Walt Disney, dvije godine nakon što je peti dio te sage prvotno trebao doći u kina. Film je prvotno trebao doći u kina 2019., ali je kasnije odgođen za srpanj 2020. Ova nova odgoda uslijedila je nakon prošlotjednih izvješća da scenarij nije dovršen te da je doveden novi scenarist da ga dotjera.

Histerični intervju: Harrison Ford 'proplakao' je od smijeha
Histerični intervju: Harrison Ford 'proplakao' je od smijeha

Ford i redatelj Steven Spielberg (71) ponovno će zajedno raditi na filmu, s tim da će Ford već imati 79 godina kada film dođe u kina. Unatoč godinama, glumac voli akcijske scene, a u četiri nastavka film je zaradio gotovo više od 12 milijarde kuna.

Dok glumac iščekuje svoju povratničku ulogu, postoji i uloga zbog koje se kaje. Toliko je mrzio ulogu koja ga je proslavila da je zatražio da ga se ubije u filmu, što mu se naknadno i ostvarilo. Glumio je Hana Sola, lika u 'Ratovima zvijezda', kojeg je opisao 'glupog kao panj'. 

Osim što je mrzio ulogu Hana Sola, Ford je tu istu ulogu skoro odbio jer su mu za prvi film 1977. nudili samo tisuću dolara po tjednu snimanja. Na kraju, ulogu je prihvatio i zaradio 10.000 dolara. S vremenom je glumčeva zarada drastično rasla. Za ulogu u 'Povratku Jedija' dobio je više od 3 milijuna kuna, a u 'Sila se budi' čak 157 milijuna i 500 tisuća kuna. 

Glumac je ljubitelj spasilačkih podviga, kojima se, kaže, jako ponosi, ali ipak ne želi da ga se zbog njih zove herojem.

- Volim pomagati ljudima u nevolji. Nekoliko puta pružila mi se prilika da helikopterom izvučem unesrećene iz požara ili neke druge nesreće, ali ne osjećam se kao junak. Ima puno ljudi koji redovito riskiraju vlastite živote u borbi protiv šumskih požara, primjerice u Kaliforniji ili Wyomingu, i njih treba slaviti. Daleko sam ja od njihove lige, ali uvijek sam im na raspolaganju - izjavio je glumac i pilot.

Ipak, u svemu dobrom i lošem uz njega je supruga Calista Flockhart (53). Par se upoznao na after partyju dodjele Zlatnih Globusa 2002. kada ga je Calista, velika Fordova obožavateljica, namjerna zalila vinom ne bi li mogla duže s njim razgovarati. Par je odmah kliknuo, no Ford je tada još, samo na papiru, bio oženjen s Melissom Mathison (65). Calista i Harrison vjenčali su se 2010. godine. 

AFP/Pixsell

Holivudski glumac je 2003. otkrio da je potpuno zaljubljen. Unatoč dobnoj razlici od 23 godine, ovaj par je još uvijek u sretnoj vezi. Vjenčali su se u Novom Meksiku, gdje Ford snimao film 'Kauboji i Stranci'. Vjenčao ih je guverner Bill Richardson (70). Na svečanosti je bilo svega nekoliko uzvanika: guvernerova supruga Barbara i njegov savjetnik te posvojeni sini Liam.

Tome se nije nadala: Harrison Ford pomogao unesrećenoj ženi
Tome se nije nadala: Harrison Ford pomogao unesrećenoj ženi
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin