Obavijesti

Show

Komentari 0

Britanska bass scena u klubu Sirup zauzela polovicu svibnja

Britanska bass scena u klubu Sirup zauzela polovicu svibnja
2

Direktno s ulica Bristola i klubova Londona dolaze Sam Binga, Versa, Rowl i Inkarv kako bi i u Zagreb donijeli dašak britanske klupske kulture i drmali zidove Sirupa

VIDEO

Kabinet, novoosnovana platforma i klupska večer u Zagreb dovodi čak četiri etablirana imena UK bass scene. Direktno s ulica Bristola i klubova Londona dolaze Sam Binga, Versa, Rowl i Inkarv kako bi i u Zagreb donijeli dašak britanske klupske kulture. Ova će četvorka, osnažena VRH-om i rezidentima Kabineta drmati zidove Sirupa na praznik rada. 

Sam Binga smjestio se čvrsto u središtu novog vala, a to mu je uspjelo samo s jednim remiksem i suradničkim EP-em. Remiks (Rise Again od Blackjob-a) dobio je potporu od imena kao što su Rockwell, Kasra i Doc Scott. EP je rezultat suradnje s Om Unitom, a objavljen je na dBridgeovom EXIT Recordsu. U kratkom vremenu postigao je uspjeh, a puštali su ga i imena kao što su Mark Pritchard, Alix Perez (poslušajte njegov Essential mix), Spectralsoul i DJ Die. 

Nakon nekoliko godina provedenih kao rezident DJ za vrhunski Manchester klupski program pod nazivom Selective Hearing, Versa je imao priliku svoj zvuk predstaviti diljem svijeta, uključujući Berlin, Outlook, Dimensions, Echo Festival (Hrvatska), Wales, Nizozemsku, Indiju i Šri Lanku. Njegovi DJ setovi su odraz njegova pozamašnog glazbenog znanja, skiciranI iz dub, dechno, dubstep, garage i soul utjecaja te tvore eklektičan spoj. Pod utjecajem žanrova kao što su garage, 2-step, hip hop i soul, Rowl uspijeva hodati tankom linijom između minimalizma i tvrdih klupskih traka koje okupiraju klubove diljem svijeta, dok je Inkarvov zvuk orijentiran na deep, mješavina laganog housea i r’n’b-a uz opuštajući smjer dubstepa. 

Četvrta, ujedno i zadnja ovosezonska fonetika, održat će se 2. svibnja, kada će vas uz super glazbu, polagano u kraj sezone, ispratiti rezidenti Sladoled, Basta i Tvrtko. Cilj samog programa je promocija gramofonske kulture te postavljanje glazbenog standarda za posjetioce fonetike, gdje će se uvijek održavati ista razina posvećenosti glazbi i paleti stilova koje rezidenti njeguju u svojim setovima. Upad iznosi standardnih 30 kuna, a sve donacije se koriste u svrhu obogaćivanja kolekcija vinila, kako bi se radost koju dečki pronalaze u kopanju, nastavila dijeliti i s plesnim podijem.

13 godina je prošlo otkako su Dirty Beatz i CFSN krenuli u promociju d'n'b glazbe. Često kažu da je svaki početak težak, ali oni su ipak dokazali suprotno. Iz prašnjavih prostora ili manjih barova, d'n'b ples vrlo brzo seli na podije najvećih zagrebačkih klubova, a njihovi Dirty Beatz i Illectric Funk programi nerijetko osvajaju srca i do tisuću rasplesanih partijanera. 

Promoterska energija koju su posjedovali stvorila je čvrste temelje za daljnji napredak i prouzrokovala dovođenjem nekih najpopularnijih izvođača. LTJ Bukem, Aphrodite, Black Sun Empire, Matrix, EZ Rollers, J. Majik, Calyx & Teebee, Benny Page, Optical, Jade, Klute, Chris Su, Icicle, Mefjus, Rockwell, samo su dio njihovog beskonačnog popisa. Dirty Beatz je ostao vjeran d'n'b-u, dok je CFSN aktivan i na drugim poljima. Ljubav prema brzom ritmu ponovno ih spaja. 

Naime, 8. svibnja zajedno će predstaviti najstariji, a vjerojatno i ponajbolji d'n'b festival ovog dijela Europe - Broken Balkanz, a smješten je na bajkovitoj planini pored glavnog grada Bugarske. Ove godine održat će se petnaesti put za redom i to od 17. do 18. srpnja. 

Na partyju zagrijavanja za festival nastupit će gosti iz Bugarske, duo High Roll (Formation Records/Bulgaria). Kao veliki ljubitelji nekonvencionalnih ritmova Konspirator i Mocks, osim što su se uzdigli u sam vrh bugarske d'n'b scene, najzaslužniji su što je Sofija danas među prijestolnicama svjetske d'n'b glazbe. Međusobna motivacija ujedinjuje ih u nesalomljiv tandem, a zajednički studijski rad nagrađen je izdanjima za legendarni Formation Records. U svojoj dugogodišnjoj DJ karijeri nastupili su s imenima poput: Amon Tobin, Andy C, DJ Fresh, DJ Hype, DJ SS, Faith No More, Goldie, LTJ Bukema, Moby, Noisia, Pendulum, Prodigy, Roni Size, Wu-Tang Clan, itd. Rollamo se uz High Roll. Uz njih nastupit će Tekitoka, Kula, Funk Guru & phillipe.

U subotu, 9. svibnja, na redu je još jedan Unedogled tulum. Nakon prošlog tuluma na kojem su svirali rezidenti Mate Čeko i Sergej Snooze, za ovu priliku dovode Denis Beifussa, skriveni dragulj DJ scene u Hrvatskoj koji svojim setovima zna kako stvoriti onaj Unedogled osjećaj. E baš taj osjećaj je osnovna komponenta Unedogled tuluma, jer kada te glazba dovede u stanje kada zaboraviš na sve oko sebe i skroz si prepušten istoj osoba ulazi u drugu dimenziju. Usklađivanjem ritma koji pruža glazba, s ritmom disanja i plesanja otvaraju se nove spoznaje o mogućim stanjima svijesti, one u kojima su prošlost i budućnost nebitni, jer iste određujemo našim postupcima u sadašnjosti. Jer u trenutku plesnog zanosa generiramo i pohranjujemo pozitivnu energiju koja nas može nositi kroz čitav radni tjedan kreirajući referentnu točku stanja svijesti. Ta referentna točka stanja svijesti kreirana na plesnom podiju nam služi da s njom usporedimo doživljaje koje osvješćujemo tijekom radnog tjedna. 

Sva odstupanja koja primijetimo su ustvari odstupanja od razloga postojanja. Jer razlog postojanja čovjeka nije biti u konstantnom raskoraku između istinskog bitka temeljenog na skladu s okruženjem i negativnih emocija i iskustava isprovociranih okruženjem koje nas ponekad "bombardira" hrpom nebitne buke. Ta buka se javlja u obliku stresnih situacija, psihoza pojedinaca koje susrećemo te trovanjem mass medijima. Iz te buke sami si stvaramo koncepte, te trošimo energiju na njihovo procesuiranje, zaboravljajući koliko su isti nebitni. Stoga 9. svibnja obucite udobnu obuću, zaboravite na sve nebitne koncepte koju su nastali tijekom izostanka s plesnog podija, te dođite na bombardiranje dobrim pjesmama uz koje se stapaju ritam, duh i tijelo u jedno.

U petak, 15. svibnja Živa muzika i No Balance zajedno će predstaviti talentiranog, mladog newcomera iz Australije koji obitava u Berlinu. Pod imenom Privacy. prošle je godine objavio debitantski EP Hypertext na londonskoj hit etiketi Lobster Theremin. Pažnju je privukao zvukom koji kreativno i samosvjesno reinterpretira prošlost, spajajući ledeni electro i new wave '80-ih s acid houseom i mračnim technom '90-ih. Pretežito sirove, šumovite, sintetičke i minimalne EBM zvukove Privacy. omekšava melankoličnim beatovima, zadržavajući melodioznost i noćnu atmosferu. Inovativan zvuk debitantskog izdanja donio mu je mahom pohvalne recenzije, uključujući i visokih 4/5 na Resident Advisoru. Na novom EP-u Command Pattern, objavljenom prošlog mjeseca na berlinskoj etiketi Klasse Recordings, ostaje vjeran klasičnom electro zvuku i utjecajima detroitskog techna. 

Uz Privacy. nastupit će i domaći Oxide, član LoopJunkies AV ekipe i pokretač Beatslap večeri, Tvrtko, mladi vinyl DJ, jedan je od organizatora fonetike, večeri orijentirane na vinyl kulturu, te član kolektiva Hypnodelix i Lila Cube, koja je zajedno s YNGHD-om nedavno pokrenula NO BALANCE projekt. 

Proljetno izdanje plesa s Barbom i njegovim prijateljima dogodit će se 16. svibnja. A Barba je nakon Marca Bernardija, Detta Funktionena, Lerose i Aubreya za novi plesnjak ulovio par krupnih riba. Tako će se na meniju naći dva nova člana Barbine familije: Dj Stingray i Ultradyne. 

Dj Stingray je ikona detroitske techno/electro scene i službeni DJ nikad prežaljenog dua Drexciya. Također, Stingray je sastavni član DJ "supergrupe" Urban Tribe, zajedno s ostalim detroitskim velikanima, Carl Craigom, Anthony Shakirom i Moodymanom. Za sebe kaže da nepopravljivo voli vinil, analogne sintesajzere iz 80-tih i svoju 808-icu. 

Ultradyne su glazbeni duo čiji je začetnik Dennis Richardson. Ideja iza projekta kaže da je Ultradyne ultimativan stroj. I to ne mehanički stroj, već onaj misaoni. Svrha tog misaonog stroja koji nikada ne staje je stalno stvaranje ideja i progresiranje uma koje Uldtradyne pretvara u glazbu. 

Stingrayu i Uldradyne dvojcu će se za DJ pultom u Sirupu pridružiti i Barba rezidenti Mislav i Pytzek, dok će za video atmosferu i scenografiju biti zadužen duo Ema Ema Ema i Sretan Bor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci