Show

Komentari 0

Buntovan i hirovit šef kuhinje? Tko drugi doli Bradley Cooper

Buntovan i hirovit šef kuhinje? Tko drugi doli Bradley Cooper

Šef kuhinje, Adam Jones, koji je imao sve i sve je izgubio, se vraća na scenu. Sad kad ima restoran, ne može biti enfant terrible, već mora pokazati da može i zna

Bradley Cooper je buntovan, hirovit i arogantan šef kuhinje u novom filmu ‘Paklena kuhinja’ redatelja Johna Wellsa, tvorca, scenarista i producenta popularnih američkih televizijskih serija 'Hitna služba' i 'Zapadno krilo'.

U filmu je Bradley Cooper preuzeo ulogu šefa kuhinje, Adama Jonesa, koji je imao sve i sve je izgubio. Bivši enfant terrible pariške kulinarske scene, koji je osvojio dvije Michelinove zvjezdice i jedino do čega mu je ikad bilo stalo je stvarati eksplozije okusa. Kako bi napokon dobio vlastitu kuhinju i tu treću zvjezdicu koju dosad nije uspio osvojiti, Jones će se morati riješiti svojih loših navika i na svoju stranu dovesti najbolje od najboljih, uključujući i prelijepu Helenu (Sienna Miller).

- Adam nije osoba koja će vam se odmah svidjeti. Ulogu je preuzeo Bradley i želite suosjećati s njim, ali se odmah zapitati biste li trebali. Čini se kao netko koga je briga samo za sebe. Priča počinje s njegovom mračnom prošlošću i prati ga kroz muke koje prolazi dok pokušava postati odgovorna odrasla osoba u trenutku kad možete ili krenuti u jednom ili sasvim drugom smjeru u životu. Uz pomoć Helene koju glumi Sienna Miller te ostalih osoba oko sebe shvatit će da život nije samo briga za sebe i svoje sebične interese - izjavio je Wells.

Svi članovi filmske ekipe proveli su sate i sate vježbajući u kuhinji prije nego što je počelo snimanje u glavnom gradu fine dining kuhinje, Londonu. Kako bi što vjerodostojnije prikazao kuharski svijet, za redatelja je bilo ključno imati dobitnika Michelinovih zvjezdica.

- Ne bih se u to upustio bez kuhara takvog kalibra jer ne znam zapravo njihov posao. Započeo sam projekt misleći kako znam kuhati, ali sam brzo shvatio da nemam pojma o ičemu - rekao je redatelj.

Scenarist, Steven Knight, se obratio Marcusu Wareingu, kuharu s Michelinovim zvjezdicama i voditelju Master Chefa na BBC-ju.

- Privuklo me to što netko piše o mom svijetu, pa sam zato odlučio sresti se s njim. Dugo smo razgovarali. Ispričao sam mu puno priča o svojim i tuđim iskustvima u kuhinji. Naš svijet je malen pa svi znamo što se događa u našim i tuđim kuhinjama. - ustvrdio je Wareing.

U filmu se osim Coopera i Sienne pojavljuju još Omar Sy, Daniel Brühl, Matthew Rhys, Uma Thurman i Emma Thompson.

Film ‘Paklena kuhinja’ u distribuciji Blitz Film i Video ne propustite danas na CineLady projekciji u CineStaru , a svoje ulaznice već sad možete kupiti na CineStarovoj online blagajni .


Najčitaniji članci