Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Buši kondome da bi bilo beba: Stiže film 'Svećenikova djeca'

Film 'Svećenikova djeca' koji za dva tjedna stiže u kina redatelj Vinko Brešan radio je prema scenariju Mate Matišića. Trojac zdušno radi na povećanju nataliteta

Screenshot
Foto: Screenshot
53 komentara

Mladi svećenik, došavši u službu na mali dalmatinski otok, zabrine se zbog pada nataliteta. Problem odluči riješiti bušenjem zapakiranih kondoma, a pomažu mu apotekar i trafikant. Trojac tako zdušno radi na povećanju nataliteta.

- Teško mi je reći je li ovo moj najsmješniji film, ali čujem da se publika na probnoj projekciji jako dobro zabavljala - kaže redatelj 'Svećenikove djece' Vinko Brešan (48).

Film koji za dva tjedna stiže u kina radio je prema scenariju Mate Matišića. Originalno se događa u gradiću na kopnu, ali Brešan ga je smjestio na mali otok jer najlakše je, kaže, kontrolirati kontracepciju kad imaš samo jednu trafiku i apoteku. Na otoku će uskoro biti toliko beba i vjenčanja pa situaciju dolazi provjeriti biskup kojega glumi Lazar Ristovski.

Don Fabijana igra Krešimir Mikić. Mještanima Šepurina na otoku Prviću, na kojem se snimao film, bio je vrlo uvjerljiv u mantiji.

- Ljudi su mu se obraćali na ulici i tražili savjete - kaže Brešan.

Mikić kaže kako nikog nije ostavio u uvjerenju da je svećenik, a za ulogu se pripremao tako što je provodio puno vremena sam.

Naši partneri pišu
Message